Muropaketti

Tilaa syöte syöte Muropaketti
Syötteen kokonainen osoite. 8 min 52 s sitten

Microsoft esitteli uudet Surface Pro -tabletit

1 tunti 34 min sitten

Microsoft esitteli uusimman version Surface Pro -tabletista. Uusin versio siirtyy käyttämään Intelin seitsemännen sukupolven Kaby Lake -prosessoreja. Samassa yhteydessä päivityksen saivat myös Surface Pro -näppäimistö ja Surface Pen -piirtokynä.

12,3-tuumaisen PixelSense-kosketusnäytön resoluutio on 2736 x 1824 (267 PPI), mikä kertoo kuvasuhteeksi 3:2. Mallista riippuen prosessorina on Intelin Core m3-, i5- tai i7-prosessori. Mallikohtainen keskusmuistin määrä vaihtelee 4, 8 ja 16 gigatavun välillä. Massamuistin osalta vaihtoehdot sijoittuvat 128 gigatavun ja yhden teratavun väliin.

Akkukestoksi yhtäjaksoisessa videotoistossa ilmoitetaan 13,5 tuntia. Graafisessa suorituskyvyssä nojataan Intelin integroituihin grafiikkapiireihin (Intel HD graphics 615, Intel graphics HD 620 ja Iris Plus graphics 640). Myöhemmin tänä vuonna saataville tulee myös versiot, joissa on sisäänrakennettuna LTE-modeemi. Intelin Core m3 -prosessorilla varustetun version paino on 766 grammaa, muiden mallien paino on 20 grammaa enemmän, eli 786 grammaa.

Päivitetty Surface Pen on Microsoftin mukaan edellistä kynäversiota tuplasti tarkempi ja neljä kertaa kosketusherkempi. Kynään on myös lisätty kallistusominaisuus, jolla sivellintyöskentely muistuttaisi enemmän oikeaa maalaamista.

Surface Pro -tablettien ennakkomyynti on alkanut ja toimitukset alkavat maailmanlaajuisesti 15. kesäkuuta. Microsoftin asettamat hinnat alkavat 800 dollarista ja huippumallin hinta nousee 2700 dollariin. Euroiksi muutettuna hinnat liikkuvat siis 740 ja 2490 euron välissä.

Android O mahdollistaa grafiikkapiirien ajureiden päivittämisen Play-sovelluskaupan kautta

3 tuntia 42 min sitten

Google aikoo mahdollistaa mobiililaitteiden grafiikkapiirien ajureiden päivittämisen Play-sovelluskaupan kautta tulevassa Android O -käyttöjärjestelmässä, raportoi Android Police. Google ei kuitenkaan ole vielä paljastanut miten päivitysprosessi tapahtuu käytännössä tai sitä, keiden valmistajien mobiililaitteet tai komponentit ovat päivitettävissä Play-kaupan kautta.

Ominaisuus perustunee Googlen uuteen Project Trebleen, jonka tarkoituksena on tehdä Androidista entistäkin modulaarisempi. Sen avulla mobiililaitteiden valmistajien on helpompi ja nopeampi päivittää laitteensa uudempaan Androidin versioon. Treble ei kuitenkaan toimi vanhemmissa, Android O -käyttöjärjestelmään jälkikäteen päivitetyissä mobiililaitteissa. On siis epätodennäköistä, että grafiikkapiirien ajureiden päivitys olisi mahdollista kaikissa mobiililaitteissa.

Inno3D lisäsi valikoimaansa yhden korttipaikan GeForce GTX 1050- ja 1050 Ti -mallit

5 tuntia 24 min sitten

Pienikokoisien laitekokoonpanojen rakentajille tarjotaan yhä lisää uusia vaihtoehtoja. Inno3D on tällä kertaa tyytynyt jo vuosi sitten esiteltyyn NVIDIAn Pascal-arkkitehtuuriin ja esitteli siihen perustuvat GeForce GTX 1050- ja 1050 Ti -näytönohjaimet. Uudet mallit vievät jäähdytysratkaisunsa kanssakin vain yhden korttipaikan.

GeForce GTX 1050 Ti on varustettu neljällä gigatavulla GDDR5-muistia. Grafiikkapiirissä pysytellään referenssikellotaajuuksissa eli Base-kellotaajuus on 1290 megahertsiä ja Boost-kellotaajuus 1392 megahertsiä.

Pikkuvelimallissa GDDR5-muistia on kaksi gigatavua. Grafiikkapiiriä ei ole lähdetty ylikellottamaan. Base-kellotaajuus on 1354 megahertsiä ja Boost-kellotaajuus 1455 megahertsiä.

Inno3D ei ole vahvistanut toimitusten aloitusajankohtaa eikä hinnoittelua. Jos hinnat noudattavat samaa linjaa kuin aiemmat mallit, hintataso liikkuu 150 ja 200 euron välissä.

Samsung Galaxy S8 -puhelimen iirisskanneria on äärimmäisen helppo harhauttaa

7 tuntia 12 min sitten

Samsungin hyvin myyvä Galaxy S8 -puhelin ei vaikuta aivan luvatun turvalliselta, ainakaan jos sitä arvioidaan silmän värikalvon tunnistuksen luotettavuuden perusteella. Chaos Computer Clubin jäsenet onnistuivat nimittäin murtamaan teknologian käden – vai pitäisikö sanoa silmän – käänteessä.

Temppuun tarvittiin vain digikamera, josta löytyy yökuvaustila. Silloin kamera käyttää kuvaamiseen infrapuna-aluetta, eli samaa mihin Galaxy S8:n iirisskanneri perustaa toimintansa. Kameralla napattiin kasvokuva henkilöstä, jonka värikalvon tiedot oli tallennettu puhelimeen. Sen jälkeen riitti, että kuva silmästä tulostettiin värilaserilla, ja kuvan päälle asetettiin piilolinssi. Kuten videolta näkyy, aukeaa puhelin sille feikkisilmää näyttämällä välittömästi.

Kuvan voi ottaa jopa viiden metrin etäisyydeltä, ja tarpeeksi tarkan kuvan tulostaminen puhelimen huijaamiseksi onnistuu silti. Sama ryhmittymä onnistui aiemmin myös huijaamaan Applen Touch ID -sormenjäljentunnistusta.

Samsungin tai iirisskannerista vastaavan Princeton Identityn kommentteja aiheesta odotellaan vielä.

Snapdragon 660 -testitulokset yllättävän kovia

Ti, 05/23/2017 - 18:25

Qualcomm julkisti toukokuun alussa uuden Snapdragon 660 -järjestelmäpiirin. Sen ensimmäiset testitulokset ovat melkoisen kovia ja häviävät yllättävän vähän lippulaivalaitteiden Snapdragon 835 -piirille.

PhoneArena on vertaillut hieman eri piirien GeekBench-tuloksia. Heart-nimellä siunatussa testipuhelimessa ollut Snapdragon 660 nakutti 5455 pistettä useampaa ydintä rasittavassa testissä. Samsung Galaxy S8+ ja sen Snapdragon 835 -piiri saivat samassa testissä 6301 pistettä. Eroa on siis vain 15,5 prosenttia.

Suunnilleen saman verran on eroa myös edellisen sukupolven keskihintaisten puhelinten piiriin, Snapdragon 653 -malliin. Se saa Oppo F3 Plus -puhelimen kanssa testissä tulokseksi 4695.

Yhden ytimen testissä uutuuspiiri sai tulokseksi 1588. Tehomalli 835 puolestaan saa tulokseksi 1832, ja viime vuotinen 653 lyö tauluun lukemaksi 1438.

Qualcommin mukaan Snapdragon 660 on valmistettu 14 nanometrin tekniikalla, siinä missä 835 hyödyntää Samsungin ja Qualcommin uusinta, 10 nanometrin valmistustekniikkaa. Sen ansiosta piiristä saadaan lisätehon lisäksi myös pienempikokoinen ja virtapihimpi. Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri koostuu kahdeksasta 64-bittisestä Kryo 260 -ytimestä, joiden kellotaajuus voi olla enintään 2,2 gigahertsiä. GPU-puolesta vastaa Adreno 512.

NVIDIA julkaisi GeForce 382.33 WHQL -näytönohjainajurit

Ti, 05/23/2017 - 16:48

NVIDIAn uusien GeForce 382.33 -näytönohjainajurien pääosassa on Game Ready -profiilien tuki Tekken 7- ja Star Trek Bridge Crew -peleille. Lisäksi Tekken 7:lle on lisätty 3D Vision -profiilien tuki.

Ajureissa on myös korjattu joitain esiintyneitä ongelmia. Merkittävimmät näistä ovat Preyn ruudunpäivityksen tökkiminen pelin aikana GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimella sekä ongelma, jossa konetta ei saanut lepotilaan Windows 10:n Creators Updaten jälkeen käytettäessä useaa näyttöä ja GeForce GTX 1070 -näytönohjainta.

Ajurit ovat ladattavissa NVIDIAn sivuilta tai GeForce Experience -ohjelmiston kautta.

HP julkisti Cannesissa huipputabletin

Ti, 05/23/2017 - 15:03

HP piti uusia tuotteitaan esitelleen julkistustilaisuuden Cannesin elokuvajuhlilla. Laitteilla tavoitellaankin etupäässä luovien alojen ammattilaisia.

Julkistustilaisuuden kiinnostavin laite on Spectre x2, joka on Surface Pro -tyyppinen tablettilaite. Painoa 12,3-tuumaisella tehotabletilla on vain noin 1,1 kiloa. Sen sisältä löytyy kuitenkin Intelin Kaby Lake -sukupolven Core i7 -prosessori, 360 gigatavua M.2-väyläistä SSD-tallennustilaa ja yhdysrakenteinen Intel Iris Plus 650 GPU, johon saa kiinni kaksi 4K-tarkkuuden ulkoista näyttöä. Spectren oman näytön tarkkuus on 3000 x 2000 pikseliä. Hintaa kesän aikana kauppoihin tulevalla laitteella on tukevat 1599 euroa.

Microsoftin lisäksi HP lähtee haastamaan myös Applea, jonka Macbook Air -koneen haastajaksi se tarjoaa Envy 13 -konetta. Spekseinä 1,2 kilogramman koneessa ovat 1080p-näyttö, 128 gigatavun SSD, Core i5 Kaby Lake -suoritin Intel Iris -GPU:lla, ja 899 euron hintalappu.

Kookkaampaa laitetta kaipaaville HP julkisti myös uuden Envy 17 -mallin. Suoritin päivittyy Core i7-7500U -malliin, muistia löytyy 16 gigatavua, 1080p-näytölle kuvaa piirtää Nvidia 940MX -piiri, ja tallennustilaksi valikoitu teratavun perinteinen kiintolevy. Hintaa on 1099 euroa ja painoa hitusen päälle kolme kiloa.

AMD julkaisi Crimson ReLive Edition 17.5.2 WHQL -näytönohjainajurit

Ti, 05/23/2017 - 14:35

AMD:n uusissa Crimson ReLive Edition 17.5.2 -näytönohjainajureissa on pääosassa aiempaa pidemmälle viety Prey-pelin optimointi. Käytettäessä Radeon RX 580 -näytönohjainta, tuovat ajurit kyseisessä pelissä edeltäjiinsä verrattuna jopa 4,5 prosenttia lisää nopeutta.

Ajureista on lisäksi korjattu useita bugeja. Korjauksia ovat saaneet muun muassa NieR:Automatan kaatuiluongelmat, Forza Horizon 3:n pitkät latausajat sekä CrossFire-käytön ongelmat liitettäessä näyttöjä toissijaiseen näytönohjaimeen. Näiden lisäksi korjauksen on saanut myös RX 550 -näytönohjaimiin liittyvä bugi, jossa käyttäjän tietokone saattoi kaatua mennessä lepotilaan tai palautuessa siitä.

Ajurit ovat ladattavissa yhtiön sivuilta tai AMD Radeon Settings -ohjelman kautta.

Nokia 9 -lippulaivamallin tietoja ja testituloksia julki

Ti, 05/23/2017 - 13:19

HMD Globalin tähänastiset Nokia-puhelimet ovat olleet enintään keskiluokan malleja. Tulossa on kuitenkin vankka kamppailija myös lippulaivaluokan luureihin. Nyt Nokia 9 -nimellä tunnetusta puhelimesta on vuotanut luotettavan oloisia tietoja. Ranskalainen Frandroid-sivusto nimittäin kertoo saaneensa käsiinsä puhelimen prototyypin.

Vielä kohtuullisen kömpelösti paketoitu älypuhelin on ominaisuuksiltaan vuoden 2017 huipputasoa. Järjestelmäpiirinä on Snapdragon 835, ja keskusmuistia on käytössä neljä gigatavua, tallennustilaa tarjolla on 64 gigatavua.

Puhelimen näyttö on kooltaan 5,27 tuumaa ja tarkkuudeltaan QHD eli 1440 x 2560 pikseliä. Etupuolella on näytön lisäksi sormenjäljenlukija. Takapuolelta löytyy kaksi kolmentoista megapikselin kameraa. Käyttöjärjestelmänä on Android 7.1.1 Nougat. Kuvien perusteella puhelimessa olisi myös monista uutuusmalleista pois jätetty 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Latausliitäntänä on odotetusti USB-C.

Maailmalta on myös bongattu Nokia 9 -puhelimen Geekbench 3 -testituloksia. Verrattuna muihin Snapdragon 835 -luureihin GSMArenan mukaan Nokia selvisi montaa ydintä käyttäessä tuloksissa ykköseksi 7770 pisteellä. Tosin kaulaa kakkospaikan Xiaomi Mi 6 -puhelimeen ei tullut kuin 172 pistettä. Yhtä ydintä käyttäessä ero kakkoseen jäi tuloksella 2255 vain 22 pisteeseen. Takkiin tulee iPhone 7:n ylivertaiselta suorituskyvyltä yli tuhannella pisteellä.

Puhelimen julkistusaikataulu ja hinnoittelu ovat vielä auki.

Sapphirelta Radeon RX 560 Pulse -sarjan näytönohjaimet

Ti, 05/23/2017 - 11:16

Sapphire esitteli uudet Radeon RX 560-versiointinsa, jotka kulkevat Pulse-lisänimellä. Sarja käsittää kahden ja neljän gigatavun muistilla varustellut versiot, ja kummatkin näistä ovat saatavilla tehdasylikellotettuina tai AMD:n oletuskellotaajuuksilla. Näytönohjaimista uutisoi muun muassa Techpowerup.

Näytönohjaimia jäähdyttää 70 millimetrin tuuletin. Molempien versioiden kellotaajuudet lähtevät 1175 megahertsistä ja ylikellotetun version saa tehokkaimmalla profiililla 1300 megahertsiin. AMD oletuskellotaajuus on 1275 megahertsiä. Muistin nopeus on oletuksenakin oleva seitsemän gigahertsiä.

Neljän gigatavun version hinta on Suomessa reilun 130 euron luokkaa ja kahden gigatavun versio 120 euron paikkeilla.

Samsung julkaisi Tizen 4.0 -käyttöjärjestelmän

Ti, 05/23/2017 - 09:23

Samsung ei ole läntisillä markkinoilla pitänyt erityistä meteliä avoimeen lähdekoodiin perustuvasta Tizen-käyttöjärjestelmästään. Yhtiö on kuitenkin esitellyt käyttöjärjestelmän päivityksen versioon Tizen 4.0 OS. Yhtiö kertoi lisäksi Nextpowerupin mukaan Tizeniä käyttävien puhelimien tulevan lopulta saataville maailmanlaajuisesti, toisin kuin nyt.

Tizen-alustaa halutaan laajentaa ottamalla sen siipien suojaan myös IoT (Internet of things) -käyttösovellukset. Samsung uskoo että käyttöjärjestelmällä on paljon annettavaa IoT-markkinoilla. Käyttöjärjestelmään lisättiin Microsoftin .NET- ja Xamarin UI -sovelluskehykset sovelluskehityksen helpottamiseksi.

Pari päivää ennen uuden Tizenin esittelyä Samsung julkaisi myös nykyiselle Tizen 3.0 -käyttöjärjestelmälle suunnitellun Z4-puhelimen. Kyseessä on edullisen hintaluokan puhelin, jonka ominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi 4,5 tuuuman näyttö 800 x 400 -resoluutiolla, 1,5 gigahertsin neliylidinprosessori ja gigatavu keskusmuistia.

Google rankaisemassa huonosti koodattuja Android-applikaatioita

Ma, 05/22/2017 - 17:28

Google aikoo parantaa Android-käyttöjärjestelmällä toimivia applikaatioita arvioimalla Googlen Play-storeen julkaistuja sovelluksia uudella järjestelmällä. Engadgetin mukaan uusi automatisoitu järjestelmä antaa eri sovelluksille pisteitä muun muassa käytetyn akkuvirran määrästä, sovelluksen vakaudesta sekä sen graafisista ominaisuuksista.

Google lähettää sovelluksen kehittäjälle korjauspyynnön, mikäli sovellus saa alle 25 prosentin pistemäärän jossain kategoriassa. Sovellusten toimintaa arvioidaan aluksi muun muassa sellaisten sovelluksen käyttäjien määrällä, joiden sovellus on kaatunut, tai joiden mobiililaitteita sovellus on pitänyt turhaan hereillä yli tunnin ajan. Googlen järjestelmä arvioi myös niiden käyttäjien määrää, joilla sovellukset ovat toimineet alle 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella tai jäätyneet kokonaan.

Mikäli sovelluksen kehittäjä ei korjaa sovelluksiaan vaivaavia ongelmia, rankaisee Google kehittäjää laskemalla sovelluksen näkyvyyttä Play-kaupassa. Tämä voi johtaa applikaatioiden latausmäärien laskuun.

Asus esitteli ROG Strix X370-F Gaming -emolevyn

Ma, 05/22/2017 - 15:48

Asus vahvistaa ROG-emolevyjen sarjaa uudella Strix X370-F Gaming -emolevyllä. Kyseessä on sarjan toinen edustaja AM4-prosessorikannalla ja X370-piirisarjalla.

Uusi tulokas asettuu varustelultaan Prime X370-Pro- ja ROG Crosshair VI Hero -emolevyjen väliin. Emolevy on suunnattu AMD:n Ryzen-prosessoreille. Emolevy tukee enintään neljää DDR4 3200 MHz –muistikampaa. Keskusmuistin maksimikapasiteetti on 64 gigatavua.

Kiintolevyjä ja SSD-asemia varten on kahdeksan SATA 6 Gb/s –liitäntää. Emolevy on varustettu myös kahdella M.2-liitännällä, joista toinen hyödyntää PCIe 3.0 x 4 -nopeuksia.

Emolevystä löytyy tuki useamman näytönohjaimen kokoonpainoille. Tuki löytyy NVIDIA 2-way SLI -kokoonpanoille ja AMD:n 3-way CrossfireX -kokoonpanoille. Näiden lisäksi emolevystä löytyy kolme PCIe 1x –liitäntää.

ROG Strix X370-F Gaming -emolevy on jo tilattavissa ja sen hinta asettuu yli 230 euroon.

Intelin suunnitelmana julkaista 3D XPoint -muistikampoja jo ensi vuonna

Ma, 05/22/2017 - 14:01

Intelin suunnitelmana on haastaa markkinoita nykyään hallitseva DRAM-teknologia 3D XPoint -muistikammoilla, uutisoi Experview (Googlen käännös). Näiden muistien etuna olisi pienempi muistin koon hinta ja se, että ne toimisivat myös pysyvänä tallennustilana.

3D XPoint olisi DRAM-teknologiaa hitaampaa, mutta Intelin mielestä edut ajavat tässä asiassa haittojen edelle. Etuna olisi ennen kaikkea se, ettei käyttäjä esimerkiksi sähkökatkon sattuessa menettäisi kesken olevia tiedostoja.

Intelin visiona on, että DRAM-muistia olisi yhä tietokoneissa, mutta pieninä määrinä tärkeissä toiminnoissa sekä osana järjestelmän käynnistystä. Kaksi muistityyppiä hoitaisivat näin keskusmuistin tehtäviä rinnakkain. Huomioitavaa on kuitenkin, että keskusmuistin tietojen säilyminen ilman virtaa vaatisi uudenlaista suhtautumista tietoturvaan, sillä kampatyyppinen muisti on verrattain helppoa irrottaa tietokoneesta.

Gigabyte tarjoaa emolevyjen kylkiäisenä kuponkeja Steam-pelikauppaan

Ma, 05/22/2017 - 11:41

Gigabyte kosiskelee pelaajia uusimmalla kampanjallaan. Valikoitujen emolevyjen kylkäisenä on mahdollista lunastaa rahakuponki Valven Steam-pelikauppaan. Jaossa on 20, 40 ja 60 euron kuponkeja. Kampanja-aika on 11.4. – 31.6.2017. Eli jos on vasta hankkinut Gigabyten emolevyn, kannattaa kuponki käydä lunastamassa.

Kampanjaan kuuluvat emolevyt AMD:n prosessorikannalla ovat AX370-Gaming K7, AX370-Gaming 5, AX370-Gaming K5 ja AB350-Gaming 3. Gigabyte tarjoaa edellämainituille emolevyille 20 euron arvoista kuponkia. Kupongin lunastamiseksi tarvitaan yksilöintitietoja ostetusta emolevystä sekä valokuva kuitista. Kupongin lunastaminen onnistuu täällä.

Gigabyte on hövelimpi Intelin prosessorikannalla olevien emolevyjen suhteen. Suurimman 60 euron kupongin voi lunastaa Z270X-GAMING 9- tai Z270X-GAMING 8 -emolevyillä. 40 euron kuponkiin oikeuttavat seuraavat emolevyt: Z270X-GAMING 7, Z270X-GAMING 5, Z270X-GAMING K5 tai Z270X-GAMING SOC.

Pienimpään 20 euron kuponkiin oikeuttavat Z270X-Ultra GAMING- ja Z270N-GAMING 5 -emolevyt. Kupongin lunastamiseksi tarvitaan tässäkin tapauksessa yksilöintitiedot sekä kuva kuitista. Intelin emolevyjen kupongin lunastaminen onnistuu täältä.

Google saattaa lisätä Google Assistant -palveluun uuden aktivointikomennon

Ma, 05/22/2017 - 09:35

Google saattaa lisätä äänikomentoja ymmärtävään Google Assistant -palveluun tulevaisuudessa myös muita kutsukomentoja nykyisen “OK Google” -komennon lisäksi, raportoi The Verge.

Googlen johtajiin kuuluva Rishi Chandran mukaan yritys on tietoinen siitä, että “OK Google” -komento on monille käyttäjille outo tapa aktivoida Google Assistant -apuri. Esimerkiksi Applen avustajaohjelma aktivoituu “Siri”-komennolla, siinä missä Amazon Echo tottelee “Alexa”-äänikomentoa. Chandran mukaan Google on halunnut käyttää oman digitaalisen assistenttinsä kutsukomentona “OK Googlea”, sillä komento ei viittaa mihinkään sukupuoleen.

Google ei kuitenkaan poissulje mahdollisuutta, että esimerkiksi Google Homesta sekä älypuhelimista löytyvän Google Assistantin voisi tulevaisuudessa aktivoida myös jollain muulla äänikomennolla. “OK Google” -lausuman lisäksi Google Assistant reagoi nykyisin myös “Hey Google” -äänikomentoon.

Lian Li julkaisi PC-O12 WX -miditornikotelon

Su, 05/21/2017 - 17:57

Koteloistaan tuttu Lian Li laajentaa mallistoaan uudella PC-O12 WX -kotelolla. Kapeaksi muotoillussa kotelossa huomio kiinnittyy emolevyn totutusta poikkeavaan asetteluun ja siihen, että lisäkorttipaikkoja on käytännössä kaksi.

Kotelossa on pyritty pelkistettyyn ulkoasuun näyttävyyttä unohtamatta, sillä sillä kyljet sekä etupaneeli ovat karkaistua lasia. Muilta osin materiaalivalinnat ovat terästä ja alumiinia. Kotelon ulkomitat ovat 203 x 508 x 550 millimetriä. Kapeudesta johtuen prosessorijäähdyttimen maksimikorkeus onkin 75 millimetriä. Koteloon on mahdollista kiinnittää E-ATX-, ATX- ja Micro-ATX -standardin emolevy.

Kotelon huomiota herättävin piirre lienee lisäkorttipaikoissa, jotka ovat pystyasennossa emolevyyn nähden. Erillisnäytönohjainta varten kotelon mukana toimitetaan 44 senttimetriä pitkä PCI-E Riser -kaapeli. Muita lisäkortteja varten käyttäjä joutuu käyttämään luovuutta, sillä valmistajalta löytyy Riser-kaapeleita vain PCI-E 16X -väylään. Näytönohjaimen maksimipituudeksi ilmoitetaan 340 millimetriä.

Massamuisteille on varattu oma kelkka, johon saa kytkettyä neljä 3,5 tuuman kiintolevyä tai vastaavasti neljä 2,5 tuuman asemaa.

Kotelon myynti on alkanut jo Yhdysvalloissa 400 dollarin hintaan. Euroopan myynninaloituksesta ja hinnoittelusta ei ole vahvistettua tietoa. Suomessa hinta kohonnee 430 euroon.

Googlen kehittämä kuvantunnistusmenetelmä tekee ylimääräisten objektien poistamisen kuvista helpoksi

Su, 05/21/2017 - 13:19

Google on esitellyt Google I/O -tapahtumassa uutta kuvantunnistusmenetelmää, joka tekee ylimääräisten objektien poistamisen kuvista hyvin helpoksi. Android Policen mukaan koneoppimista hyödyntävä menetelmä antaa Googlen tuotteille mahdollisuuden purkaa kuvan eri objekteihin. Menetelmän avulla kuvista voi esimerkiksi poistaa kuvaan kuulumattomia tai kuvan kohteen peittäviä esineitä.

Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai esitteli uutta kuvanmuokkaustapaa kuvalla, jossa tyttö pelaa baseballia verkkoaidan takana. Google AI:ta käyttämällä Pichai pystyi poistamaan verkkoaidan kuvasta muutamalla klikkauksella, jonka jälkeen kuvaan jää ainoastaan haluttu kohde.

Uusi menetelmä tekee kuvanmuokkauksesta helppoa myös niille ihmisille, joille esimerkiksi Photoshopin käyttäminen tuntuu liian haastavalta. Google ei ole vielä kertonut milloin ja missä muodossa uusi kuvanmuokkaustyökalu saapuu kuluttajille.

Acer esitteli Z35P G-Sync -pelinäytön

La, 05/20/2017 - 15:50

Acer esitteli uuden reilunkokoisen G-Sync-tekniikkaa tukevan Z35P-pelinäytön. Leveän, 35-tuumaisen näytön tarkkuus on 3440 x 1440 ja virkistystaajuus 120 hertsiä. Näyttöpaneelin kaarevuusarvo on 2800R, ja se pohjautuu AMVA-tekniikkaan, joka on paranneltu versio VA-paneelitekniikasta.

Näyttö kykenee 8-bittiseen väritoistoon ja sen staattinen kontrasti on 2500:1. Katselukulmat ovat 178 astetta molempiin suuntiin ja vasteaika neljä millisekuntia. Kirkkautta näytöstä saa parhaimmillaan 300 kandelaa neliömetrille. Liitäntöinä näytöstä löytyy DisplayPort 1.2, HDMI 1.4 ja neljän USB 3.0-portin hubi. Näyttöön on lisäksi sisäänrakennettu kaksi yhdeksänwattista kaiutinta. Hintaa näytöllä on Euroopassa yli tuhat euroa.

Cryorig esitteli H7 Quad Lumi -prosessorijäähdyttimen

La, 05/20/2017 - 14:20

Cryorig esitteli NZXT:n kanssa yhteistyössä kehitetyn H7 Quad Lumi -prosessorijäähdyttimen. Aiempaan H7-prosessorijäähdyttimeen verrattuna uutuudessa lämpöputkien määrä on kasvatettu neljään. Yhteistyön varsinainen tulos on NZXT:n CAM-ohjelmistossa, jonka kautta tapahtuu lämpötilojen monitorointi, kierrosnopeuden säätäminen ja RGB LED -valaistuksen hallinnointi.

Tornimallisen jäähdyttimen ulkomitat ovat 98 x 123 x 145 millimetriä. Painoa tuulettimen kanssa kertyy 728 grammaa. TDP-arvoksi mainitaan 150 wattia.

Neljä kuuden millimetrin paksuista lämpöputkea johtaa lämmön rivastoon, joka on poikkeuksellisesti muotoiltu kennomaiseksi. Tällä saavutetaan valmistajan mukaan parempi jäähdytysteho ja samalla ilmavirtauksen turbulenssi vähenee.

Mukana toimitettavan QF120-tuulettimen kierrosalue on 330–1600 kierrosta minuutissa. Suurimmilla kierroksilla melutasoksi ilmoitetaan 25 desibeliä. Tuuletin on myös varustettu RGB LED -valoin.

H7 Quad Lumi -prosessorijäähdyttimien toimitukset alkavat kesäkuussa ja valmistajan antama suositushinta on 59,99 euroa.

Sivut