Muropaketti

Tilaa syöte syöte Muropaketti
Syötteen kokonainen osoite. 28 min 45 s sitten

Life is Strange: Before the Storm ei enää käytä Denuvo-kopiosuojausta

1 tunti 17 min sitten

Square Enix poisti Denuvo-kopiosuojauksen Life is Strange: Before the Stormista.

Deck Ninen kehittämän Life is Strange: Before the Stormin toinen osa, The Brave New World, julkaistiin virallisesti eilen. Nyt näyttää sieltä, että pelin julkaisija Square Enix on samalla julkaissut Denuvo-kopiosuojauksen poistavan päivityksen Life is Strange: Before the Stormin Steam-versiolle, raportoi DSOGaming. 

Piraatit mursivat Life is Strange: Before the Stormin kopiosuojauksen jo aiemmin, joten Denuvosta ei ole varsinaisesti enää mitään hyötyä. Denuvon tehokkuus on muutenkin joutunut kyseenalaistetuksi kuluvan vuoden aikana, kun useat eri pelit on murrettu alle vuorokaudessa niiden julkaisusta.

Denuvon tehottomuudesta huolimatta vaikuttaa siltä, että Square Enix tulee käyttämään kopiosuojausta myös tulevassa Star Ocean 4: The Last Hopen remasteroinnissa.

The post Life is Strange: Before the Storm ei enää käytä Denuvo-kopiosuojausta appeared first on Muropaketti.com.

Pokémon Gon Halloween käynnistyi – Katso traileri, uudet Pokémonit ja pelibonukset

1 tunti 31 min sitten

Pokémon Gon toinen vuotuinen Halloween-tapahtuma tuo peliin joukon uusia, kolmannen sukupolven Pokémoneja. Pikachulla on myös jälleen uusi hattu, ja kaikki pelitoiminnot tuottavat tuplasti karkkia.

Pokémon Go -mobiilipelin Halloween-tapahtuma on käynnistynyt, ja kuten etukäteen vuotanut kuva vihjasi, tuo tapahtuma peliin joukon uusia, kolmannen sukupolven Pokémoneja. Uusina lisäyksinä pelin saapuvat ainakin Sableye, Banette, Duskull, Dusknoir ja Shuppet. Lisäksi vanhat tutut ”aavemaiset” Pokémonit kuten Gastly, Drowzee ja Cubone esiintyvät ilmeisesti tavallista runsaslukuisempina.

Niantic kertoo lisäksi, että Halloweenin perinteisiin sopien kaikki pelissä ansaittavat karkit annostellaan tuplana. Pelihahmon voi tapahtuman ajaksi sonnustaa uuteen Mimikyu’s Disguise Hat -hattuun, ja myös Pikachulla on edellisten tapahtumien tapaan uusi hattu päässään.

Niantic lupaa myös, että loppuja kolmannen sukupolven Pokémoneja aletaan lisätä peliin jo joulukuussa.

Pokémon Gon Halloween-tapahtuma on nyt käynnissä, ja se jatkuu aina 2. marraskuuta asti. Alta näet tapahtuman trailerin.

The post Pokémon Gon Halloween käynnistyi – Katso traileri, uudet Pokémonit ja pelibonukset appeared first on Muropaketti.com.

Gigabyteltä Cashback -kampanja Intel 200 -sarjan emolevyille

1 tunti 46 min sitten

Gigabyten kampanjan piirissä on valmistajan 15 emolevymallia. Edun saa lunastettua, kunhan kampanjan kohteena olevat komponentit on hankittu elokuun 28. ja marraskuun 11. päivän välillä.

Cashback-edun saamiseksi on hankittava jokin Gigabyten kampanjaemolevyistä sekä yksi kolmesta Intelin Kaby Lake -prosessorista. Kampanjaan kuuluvat prosessorimallit ovat Intelin Core i7-7700K, Core i5-7600K ja Core i3-7350K. Emolevyistä edustettuina on niin Z270-, H270- kuin B250-piirisarjan emolevyjä. Emolevyllä ja prosessorilla voi parhaillaan saada 80 euron Cashback-edun. Mikäli samassa yhteydessä päätyy hankkimaan myös Intelin 16 tai 32 gigatavun Optane-muistin, saa vielä viisi euroa lisää Cashback-summaan. Poikkeuksellisesti suurimman rahallisen edun saa halvimmalla i3-7350K -prosessorilla.

Perinteiseen tapaan edun lunastaminen vaatii kuittikopiot prosessorin ja emolevyn hankinnasta. Samoin myös Optane-muistin osalta, mikäli sellaisen on tullut hankkineeksi. Cashback-edun pääsee lunastamaan tämän sivun kautta.

The post Gigabyteltä Cashback -kampanja Intel 200 -sarjan emolevyille appeared first on Muropaketti.com.

Marvelin elokuvauniversumi täyttää ensi vuonna 10 vuotta – Marvel-pomo Kevin Feige vihjaa juhlavuoden sisältävän myös yllätyksiä

2 tuntia 1 min sitten

Toukokuussa 2008 julkaistu Iron Man aloitti jotain, mistä myöhemmin kasvoi todellinen elokuvien juggernautti nimeltä Marvel Cinematic Universe (MCU). Marvel Studion pomo Kevin Feige kertoo juhlavuoden fokuksen olevan uusissa elokuvissa, mutta vihjaa myös yllätyksistä.

Marvel viettää ensi vuonna uuden elokuvauniversuminsa 10-vuotisjuhlaa ja odotettavissa varmasti on jotain erityistä. Vuonna 2018 julkaistaan elokuvat Black Panther, Ant-Man and the Wasp sekä 10-vuotisjuhlapäivänä ensi-iltansa saava Avengers: Infinity War, mutta studion tyylin tuntien näiden lisäksi nähdään varmasti muutakin juhlahumua.

Colliderin haastattelussa Marvel-pomo Kevin Feige on kuitenkin vielä harvasanainen juhlavuoden ohjelmasta:

”Ensisijaisesti ensi vuonna julkaisemamme elokuvat ovat 10-vuotisjuhlaamme, Black Panther, tietenkin Infinity War sekä Ant-Man and the Wasp. Nämä ovat ensisijainen fokuksemme.”

”Sen lisäksi on logo, jonka julkaisimme D23:ssa. Minulla on lämpimiä muistoja Tähtien sodasta vuonna 1987, jolloin se oli ollut olemassa kymmenen vuotta. He tekivät logon, t-paitoja, paljon kaikkea pientä. Tämä oli Tähtien sodan pimeää aikaa, jolloin ei vielä ollut mitään. Onneksi emme elä pimeällä ajalla MCU:n suhteen, mutta luulen että jotain tunnustuksia viimeiselle kymmenelle vuodelle on tulossa. Jotain oheistuotteita julkaistaan ja uusintajulkaisuja kotiteatteriin. Pääasiallisesti kaikki kuitenkin johtaa kolmeen uuteen elokuvaan ja erityisesti Infinity Wariin.”

Vuodesta 2020 eteenpäin tulevista julkaisuista Feige on vielä vaitelias ja sanoo fokuksen olevan seuraavissa kuudessa elokuvassa. Tärkeimpänä hän näkee toistaiseksi vielä nimeämättömän Avengers-elokuvan julkaisun vuonna 2019 ”ennen kuin julkisesti keskitytään mihinkään muuhun”.

Doctor Strangen tarinaa Feige kuitenkin haluaisi jatkaa:

”Tietysti, haluaisimme kertoa Strangen tarinasta lisää [jatko-osassa]”.

The post Marvelin elokuvauniversumi täyttää ensi vuonna 10 vuotta – Marvel-pomo Kevin Feige vihjaa juhlavuoden sisältävän myös yllätyksiä appeared first on Muropaketti.com.

Loppuvuoden Steamin alennusmyyntien ajankohdat vuotivat julkisuuteen

3 tuntia 29 min sitten

Steamin halloween-, syys-, ja talvialennusmyyntien alkamis- ja päättymisajankohdat vuotivat julkisuuteen.

Kolme pelikehittäjää on paljastanut Kotakulle milloin halloween-, syys-, ja talvialennusmyynnit alkavat ja päättyvät. Vuotaneet tiedot näyttävät melko vakuuttavilta, mutta Valve ei ole vielä vahvistanut päivämäärien todenperäisyyttä.

Vuodon mukaan Steamin halloween-alennusmyynnit olisivat käynnissä 26. päivä lokakuuta – 1. päivä välisenä aikana. Black Fridayn ympärille sijoittuvat syysalennusmyynnit ajoittuisivat puolestaan marraskuun 22-28. väliselle ajanjaksolle.

Kaksiviikkoiset talvialennusmyynnit alkavat vuodon mukaan 21. päivä joulukuuta ja päättyvät 4. päivä tammikuuta.

The post Loppuvuoden Steamin alennusmyyntien ajankohdat vuotivat julkisuuteen appeared first on Muropaketti.com.

Iron Skyssakin nähtävä Udo Kier: ”Olin melkein mukana Twin Peaksissa”

3 tuntia 58 min sitten

Saksalainen Udo Kier on uransa aikana ehtinyt työskennellä monenlaisten elokuvien ja ohjaajien parissa – David Lynch listalta kuitenkin vielä puuttuu. Sitgesissä puhunut Kier kertoo olleen hilkulla ettei häntä nähty Twin Peaksissa.

Sitgesin fantasiaelokuvafestivaaleilla Geek with an Afron haastattelussa 73-vuotias Udo Kier kertoo tehneensä tähän mennessä 230 elokuvaa, joista hänen mukaansa 40 on hyviä. Lars von Trierin kanssa paljon työskennellyt näyttelijä kertoo David Lynchin edelleen puuttuvan hänen ohjaajalistastaan. Lähellä yhteistyö kuitenkin aikoinaan oli:

”En ole koskaan elämäni aikana pyytänyt ohjaajalta, että saisin työskennellä hänen kanssaan, ja minulla on ollut useita mahdollisuuksia työskennellä David Lynchin kanssa. Mutta ajattelepa tapaavasi David ja sanovasi hänelle että haluaisit työskennellä hänen kanssaan, ja hän vastaisi siihen että ”Kukapa ei haluaisi?” Minusta tuntuisi hirveältä.”

Kier kertoo olleensa ehdolla mukaan alkuperäiseen Twin Peaksiin, mutta joutui kieltäytymään aikataulupäällekkäisyyksien vuoksi. Hän oli tuolloin samaan aikaan kuvaamassa Gus Van Santin ohjaamaa elokuvaa My Own Private Idaho:

”He kuvasivat Twin Peaksia Los Angelesissa ja minä olin Portlandissa. Kysyin että mitä tapahtuu, jos heillä menee kuvauksissa yksi päivä pidempään ja he vastasivat että tuotanto pysähtyisi siihen. He sanoivat ei, ja olin ulkona projektista”.

Kier nähdään myös keskeisessä roolissa suomalaisen Timo Vuorensolan ohjaamissa Iron Sky -elokuvissa. Näyttelijä kertoo olevansa siitä onnellisessa asemassa, ettei hänellä ole agenttia ja ohjaajat voivat ottaa häneen yhteyttä IMDb:ssä suoraan:

”Internetissä on se hyvä puoli, että voin saman tien tarkistaa IMDb:stä jokaisen, joka tarjoaa minulle jotain, mitä he ovat tehneet aiemmin ja kenen kanssa työskennelleet. Kaikkien näiden vuosien jälkeen osaan nähdä viidessä minuutissa onko jollakin lahjakkuutta vai ei. Iron Skyn tapauksessa ystävystyin ohjaajan kanssa tehdessäni ensimmäistä ja sitten teimme jatko-osan. Jatko-osassahan nähdään Adolf Hitler ratsastamassa dinosauruksella.”

Iron Sky: The Coming Race saa ensi-iltansa ystävänpäivänä 14. helmikuuta, 2018.

The post Iron Skyssakin nähtävä Udo Kier: ”Olin melkein mukana Twin Peaksissa” appeared first on Muropaketti.com.

Sensible Soccerin henkinen seuraaja Sociable Soccer potkaisi pelikauden käyntiin Steamissa – katso traileri

Pe, 10/20/2017 - 22:11

Sensible Socceria kanavoiva Sociable Soccer on nyt monien vaiheiden jälkeen Steamissa myynnissä.

Sociable Soccer on nyt tarjolla Steamissa Early Accessissa. Pelin taival on ollut vähintäänkin vaivalloinen, sillä sen KickStarter-kampanja epäonnistui vuonna 2015 pahemman kerran, eikä ollut lainkaan selvää tuleeko pelistä valmista.

Kerrassaan fantastisen jalkapallopelin Sensible Soccerin kehittänyt Jon Hare halusi luoda pelille henkisen seuraajan, ja aloitti sitä varten joukkorahoituskampanjan 300 000 punnan keräämiseksi. Kampanja oli käynnissä vain kahden viikon ajan, kunnes Hare lopetti sen. Hän oli saanut kasaan vain reilut 30 000 puntaa.

Lopulta Hare rahoitti pelin oman Tower Studios-pelitalon kautta. Hän kehittää peliä yhdessä suomalaisen Combo Breaker -pelistudion kanssa.

Sociable Soccer, vikkeläliikkeinen ja arcade-henkinen jalkapallopeli on nyt myynnissä Steamissa 20 euron hintaan. Siinä on yli tuhat joukkuetta, yli 30 000 pelaaja, paikallinen moninpelitila sekä 67 liigaa ja turnausta.

The post Sensible Soccerin henkinen seuraaja Sociable Soccer potkaisi pelikauden käyntiin Steamissa – katso traileri appeared first on Muropaketti.com.

Tutkimus: Pelivideoiden seuraaminen netistä on suositumpaa kuin Netflixin ja HBO:n katsominen

Pe, 10/20/2017 - 21:28

Tutkimuksen mukaan pelivideoiden seuraaminen on suositumpaa kuin Netflixin ja HBO:n katsominen yhteensä.

SuperData Researchin uudessa tutkimuksessa vertaillaan YouTuben ja Twichin pelikanavien tilausmääriä suoratoistopalveluiden kuten HBO:n, Spotifyn ja Netflixin käyttäjämääriin viime vuoden aikana. Erot käyvät nopeasti selviksi, sillä pelisisältöä seuraa YouTubessa 517 miljoonaa ihmistä. Twichin vastaava määrä on 185 miljoonaa. Näitä määriä lähimmäksi pääsi HBO, jolla oli 134 miljoonaa tilaajaa.

Vaikka erot käyttäjämäärissä ovat todella mittavia, on muistettava, että toisin kuin YouTube ja Twich, ovat esimerkiksi Netflix ja HBO maksullisia palveluita.

Tutkimuksesta puuttuu kokonaan televisiolähetysten, kaapelitelevision, videovuokraamojen sekä iTunes- ja Amazon-ostojen käyttäjämäärät.

The post Tutkimus: Pelivideoiden seuraaminen netistä on suositumpaa kuin Netflixin ja HBO:n katsominen appeared first on Muropaketti.com.

J.J. Abrams lupaa, että Star Wars Episode IX ei ole kopio Jedin paluusta

Pe, 10/20/2017 - 21:12

J.J. Abramsin mukaan Tähtien sodan yhdeksäs osa vie tarinan aivan uusille urille.

J.J. Abrams toi Tähtien sodan uusimman trilogian valkokankaille The Force Awakens -elokuvalla. Vaikka elokuva onkin aivan ehtaa Star Warsia, voi siinä helposti nähdä samankaltaisia elementtejä kuin alkuperäisen trilogian avausleffasta.

Niinpä ei ole kovin kaukaa haettua esittää kysymyksiä siitä, yritetäänkö uusilla elokuvilla kertoa vanha tarina, eli alkuperäinen trilogia, uudestaan. Lucasfilmin omistavalle Disneylle tämä olisi se kaikkein helpoin tapa varmistaa uusien elokuvien menestys, sillä se tarkoittaisi täysin riskitöntä lähestymistapaa. Samaan aikaan tällainen valinta on täysin näköalaton ja yksinkertaisesti huono.

Toisaalta voidaan nähdä, että George Lucas yritti viedä Star Warsin aivan uuteen suuntaan episodeilla I-III. Lopputulosta ei juurikaan arvostettu, joten näin valtavan suositun tarinan uudistamisessa piilee omat riskinsä.

Abrams on parhaillaan työstämässä uuden trilogian kolmatta osaa ja häneltä on tiedusteltu haastattelussa, yrittääkö hän tehdä kopion Jedin paluusta. Hän sanoi valinneensa täysin erilaisen lähestysmistavan, sillä häntä kiinnostaa viedä Star Wars aivan uusille, tuoreille poluille.

”Mielestäni meidän pitää lähestyä tätä elokuvaa ja sen koko maailmaa samalla innokkuudella kuin olimme lapsia ja rakastuimme näihin elokuviin ensimmäistä kertaa. Samaan aikaan meidän velvollisuutena on viedä tarinaa aivan uusiin ulottuvuuksiin, sellaisiin joissa se ei ole vielä käynyt”, vastasi Abrams tärkeään kysymykseen.

The post J.J. Abrams lupaa, että Star Wars Episode IX ei ole kopio Jedin paluusta appeared first on Muropaketti.com.

Hollow Knightin kammottava halloween-päivitys julkaistaan ensi viikolla

Pe, 10/20/2017 - 19:32

Hollow Knight tulee saamaan ilmaista lisäsisältöä ensi viikolla julkaistavan halloween-teemaisen Grimm Troupen myötä. 

Team Cherryn kehittämän Hollow Knightin toinen ilmainen lisäosa, halloween-teemainen Grimm Troupe julkaistaan 26. päivä lokakuuta, eli ensi viikon torstaina. Eurogamerin mukaan Grimm Troupe tulee lisäämään Hollow Knightiin uuden tehtäväsarjan, lisää tavallisia- ja pomovastustajia, NPC:itä, neljä uutta Charm-esinettä sekä uutta halloween-teemaista musiikkia.

Päivitys tulee saataville ilmaisena Steamin ja GOGin Galaxyn kautta jaettavana päivityksenä. Humble Bundlen kautta jaetun DRM-vapaan version pelaajat voivat puolestaan ladata päivityksen aiemmin käyttämänsä latauslinkin kautta. Grimm Troupe tulee sisältymään myöhemmin julkaistaviin Hollow Knightin PlayStation 4 ja Nintendo Switch -versioihin.

The post Hollow Knightin kammottava halloween-päivitys julkaistaan ensi viikolla appeared first on Muropaketti.com.

KFA2 lipsautti GeForce GTX 1070 Ti EX -näytönohjaimen sivuilleen

Pe, 10/20/2017 - 19:03

KFA2:n lipsahdus varmistaa aiemmat huhut GeForce GTX 1070 Ti -näytönohjaimen spekseistä, joilla varmistetaan GeForce GTX 1080 -näytönohjaimien myynti jatkossakin.

Viikkoja jatkuneet huhut ensi viikolla julkaistavasta näytönohjaimesta saivat päätöksensä, kun KFA2 lisäsi GeForce GTX 1070 Ti EX -näytönohjaimen sivuilleen. Paljastunut malli vahvisti grafiikkapiirin kellotaajuudet: Base-kellotaajuus on 1607 megahertsiä ja Boost-kellotaajuus 1683 megahertsiä. GDDR5-muistia on kahdeksan gigatavua ja muistiväylä on 256-bittinen. Videocardz kertoo saaneensa vahvistuksen, että CUDA-ydinten määrä on 2432. Muistien tehollinen kellotaajuus on 8000 megahertsiä, aivan kuten GeForce GTX 1070 -mallissa.

KFA:n malli vie jäähdytysratkaisuineen kaksi korttipaikkaa. Lisävirtaa kortille tarjoillaan kuusi- ja kahdeksan-pinnisillä lisävirtaliittimillä. Näytönohjaimesta löytyy kolme DisplayPort 1.4 -liitäntää sekä yksi HDMI- ja DVI-D-liitäntä.

KFA2:n lipsautus vaikuttaa vahvistavan aiemmin liikkuneet huhut myös siitä, että näytönohjainvalmistajat ovat sidottuja yllämainittuihin grafiikkapiirin kellotaajuuksiin.

The post KFA2 lipsautti GeForce GTX 1070 Ti EX -näytönohjaimen sivuilleen appeared first on Muropaketti.com.

NZXT julkaisi kolme uutta keskenään erikokoista koteloa H-sarjaan

Pe, 10/20/2017 - 18:46

NZXT:n julkaisemat H700i, H400i ja H200i edustavat kolmea eri kokoluokkaa. Uusien koteloiden koot myötäilevät EATX-, mATX- ja mini-ITX-standardeja.

Julkaistut kotelot myötäilevät ulkonäössään vahvasti toisiaan. Kolmikon suurikokoisin kotelo on H700i, johon saa asennettua maksimissaan EATX-standardin 272 millimetrin emolevyn. Pienemmät emolevyt ovat myös tuettuna aina mini-ITX-kokoon saakka. 2,5 tuuman SSD-asemille on pyhitetty peräti seitsemän paikkaa ja mekaanisia 3,5 tuuman asemia saa asennettua yhteensä kolme. Ilman jalkoja kotelon ulkomitat ovat 494 x 494 x 230 millimetriä. Prosessorijäähdyttimen maksimikorkeudeksi ilmoitetaan 185 millimetriä.

Kokonsa puolesta keskimmäinen on H400i. Kotelon ulkomitat ilman jalkoja ovat 393 x 421 x 210 millimetriä. Kotelo tukee ainoastaan mATX- ja mini-ITX-emolevyjä. Samalla laajennettavuus on kutistunut. 2,5 tuuman SSD-asemille löytyy yhteensä neljä paikkaa ja 3,5 tuuman asemille vain yksi. Prosessorijäähdytin saa olla korkeimmillaan 164 millimetriä. H700i- ja H400i -kotelot sallivat asennettavaksi pisimmillään 410 millimetrin näytönohjaimen.

H200i on kolmikon pienin kotelo. Koteloon on asennettavissa ainoastaan mini-ITX-standardin emolevyjä. Kotelon ulkomitat ilman jalkoja ovat kuitenkin 334 x 372 x 210 millimetriä. H400i-mallin tapaan SSD-asemille on varattu neljä paikkaa ja 3,5 tuuman kiintolevyille yksi. Prosessorijäähdyttimelle on ruhtinaallisesti tilaa, sillä maksimikorkeudeksi ilmoitetaan 165 millimetriä. Näytönohjaimen maksimipituudeksi kerrotaan 325 millimetriä.

Koteloiden vasen kylki on karkaistua lasia ja muilta osin materiaalina on teräs. Jokaisesta kotelomallista tulee saataville mustavalkoinen, täysin musta, punamusta ja sinimusta värivaihtoehto.

H700i-kotelon toimitukset ovat alkaneet ja sen suositushinta on 200 dollaria. H400i-kotelo tulee saataville marraskuun lopussa 150 dollarin suositushintaan. H200i-malli saadaan markkinoille viimeisen vuosineljänneksen aikana 130 dollarin suositushintaan.

The post NZXT julkaisi kolme uutta keskenään erikokoista koteloa H-sarjaan appeared first on Muropaketti.com.

Destiny 2 ilmestyy PC:lle ensi viikolla – Tässä ensimmäisten viikkojen aikataulu

Pe, 10/20/2017 - 18:32

Bungie on julkaissut Destiny 2:n PC-version julkaisuaikataulun, sekä ensimmäisten viikkojen kalenterin.

Destiny 2 ilmestyi konsoleille jo syyskuussa, mutta nyt PC-julkaisu on jo aivan nurkan takana. Virallinen julkaisupäivä on 24. lokakuuta, ja nyt Bungie on julkistanut viikkopäivityksessään tarkemman aikataulun.

Kuten alla olevasta PC Launch -kartasta käy ilmi, voivat PC-pelaajat hypätä pelin pariin tiistai-iltana kello 20.00 Suomen aikaan. Viikkopäivityksessä on myös listattu muutamia PC-versiosta havaittuja ongelmia, joita Bungie yrittää parhaillaan ratkaista. Studio suosittelee seuraamaan Destinyn serveri- ja päivityssivua.

Alta näet myös tarkemman aikataulun siitä, milloin ensimmäiset lisäsisällöt ja pelitapahtumat tulevat käynnistymään PC:llä. Ensimmäinen Raid-tehtävä saapuu PC:lle viikko julkaisun jälkeen, 1. marraskuuta, Trials of the Nine -moodi käynnistyy 3. marraskuuta, ja Raid-tehtävän äskettäin konsoleille saapunut vaikeampi Prestige-versio saapuu PC:lle 7. marraskuuta.

GameSpot myös kertoo, että Destiny 2:n ennakkolataus on jo tarjolla, jotta PC-pelaajat pääsevät hyppäämään pelin pariin heti tiistai-iltana.

The post Destiny 2 ilmestyy PC:lle ensi viikolla – Tässä ensimmäisten viikkojen aikataulu appeared first on Muropaketti.com.

Team Fortress 2:n valtava Jungle Inferno -päivitys julkaistaan pelattavaksi hetkenä minä hyvänsä

Pe, 10/20/2017 - 17:25

Team Fortress 2:n Jungle Inferno -päivitys saapuu pelattavaksi seuraavan 24 tunnin kuluessa.

Aiemmin uutisoimme jo yli kymmenvuotiaan Team Fortress 2:n saamasta Jungle Inferno -päivityksestä, jonka kohokohtia ovat kuusi uutta karttaa, uusi pelimuoto sekä Pyrolle julkaistavat uudet aseet. Päivityksen mukana saapuu myös merkittävä määrä uusia kosmeettisia tavaroita sekä muutamia bugikorjauksia ja tasapainopäivityksiä.

Nyt Valve on ilmoittanut, että Jungle Inferno saapuu pelattavaksi ”hetkenä minä hyvänsä”. Mikäli Team Fortress 2:n pelaaminen on jäänyt viime aikoina vähemmälle tai Valven ilmaispelattava räiskintä on jäänyt kokonaan kokematta, on nyt hyvä hetki hypätä takaisin taisteluun.

Tarkemmat lisätiedot tulevasta päivityksestä löytyvät täältä.

The post Team Fortress 2:n valtava Jungle Inferno -päivitys julkaistaan pelattavaksi hetkenä minä hyvänsä appeared first on Muropaketti.com.

Jim Carrey on Andy Kaufman Jim & Andy: The Great Beyond -dokumenttielokuvan trailerissa

Pe, 10/20/2017 - 17:17

Jim Carrey palaa uudessa dokumenttielokuvassa komedianero Andy Kaufmanin mielenmaisemiin ja Man on the Moon -elokuvan kulisseihin.

Netflixiltä on tulossa dokumenttielokuva kaikesta siitä hienosta erikoistoiminnasta jota koettiin, kun Milos Forman teki vuonna 1999 elokuvaa Andy Kaufmanin elämästä. Man on the Moon -elokuvassa nähdään Jim Carrey Kaufmanin roolissa ja siinä kuvataan, kuinka huumoripäällikkö Andy Kaufman mullisti maailmaa aivan omanlaisella, täysin äärimmäisyyksiin viedyllä huumorilla. Kaufmanin komediassa onkin enemmän piirteitä performanssitaiteesta kuin varsinaisesta vitsien kertomiseen pohjautuvasta perinteisemmästä huumorista.

Kaufman kuoli kehkosyöpään 35-vuotiaana vuonna 1984. Esimerkillisenä humoristina hän teki kuolemastaankin performanssin järjestämällä huhuja siitä, kuinka puheet hänen poistumisesta tältä olevaisuuden tasolta ovat pelkkää huijausta ja monimutkaista pilaa.

The VICE Documentary Films kahlasi uutta dokumenttielokuvaa varten yli sadan tunnin verran materiaalia kaikesta siitä mitä elokuvan kulisseissa tapahtui. Lopputuloksena syntyi hyvin kaufmanilaisesti nimetty dokumenttielokuva Jim & Andy: The Great Beyond – The Story of Jim Carrey & Andy Kaufman Featuring a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton.

Neljän kuukauden mittaisten kuvausten aikana Jim Carrey uppoutui rooliinsa niin syvästi, että kuvausryhmä alkoi kutsua häntä Andyksi – tai tilanteesta riippuen Tonyksi. Tony Clifton oli Kaufmanin vastenmielisesti humoristinen laulajahahmo, jonka roolia hän vei itselleen tyypillisesti niin pitkälle kuin mahdollista. Seurauksista riippumatta.

Jim Carrey sai hienosta esiintymisestään paljon kehuja kriitikoilta ja yleisöltä, mutta tuotannon kaikkein hienoimmat erikoishetket tapahtuivat kameroiden takana. Kaikeksi onneksi nämä tilanteet tallentuivat, sillä niitä oli elokuvan kulisseissa kuvaamassa Kaufmanin entinen tyttöystävä Lynne Margulis sekä Bob Zmuda. Zmuda oli Kaufmanin komedian käsikirjoituskumppani.

Jim & Andy -dokumenttielokuvassa Carrey palaa takaisin Man on the Moonin kulisseihin ja kertoo erikoisesta muodonmuutoksesta Andy Kaufmaniksi ja Tony Cliftoniksi.

Jim & Andy: The Great Beyond on katsottavissa Netflixistä marraskuun 17. päivä.

The post Jim Carrey on Andy Kaufman Jim & Andy: The Great Beyond -dokumenttielokuvan trailerissa appeared first on Muropaketti.com.

Lelupelit siirtymässä historiaan? – Huhu kertoo, että myös Lego Dimensions hyllytetään pian

Pe, 10/20/2017 - 16:43

Vuotanut sähköposti on paljastanut, että TT Gamesin kehittämä Lego Dimensions aiotaan lakkauttaa. Lelupelistä odotettiin kolmen vuoden projektia, mutta näyttää siltä, että puhti hyytyi jo kahden vuoden jälkeen.

Nintendon Amiiboja muistuttavia, figuurien keräilyyn perustuvia lelupelejä oli vielä äskettäin useampia, mutta pahin villitys näyttää hiipuneen. Disney Infinity 3.0 lakkautettiin viime vuonna, ja Skylanders-sarjan edellisen pelin, Skylanders: Imaginatorsin (2016) on kerrottu myyneen toivottua huonommin.

Nyt Destructoid raportoi huhusta, että Traveller’s Talesin kehittämä Lego-peli Lego Dimensions (2015) ollaan sekin lakkauttamassa. Tietoa ei ilmeisesti ole vahvistettu, mutta sarjan viimeisten figuurien on huhuttu tulleen myyntiin syyskuussa.

Destructoidin mukaan huhua vahvistaa TT Gamesin johtajan David Dootsonin vuotanut sähköposti, jonka hänen kerrotaan lähettäneen koko studiolle. Dootson kiittää sähköpostissaan kaikkia Dimensionsin tekemiseen osallistuneita, ja kehottaa juhlimaan pelin laadukkuutta ja onnistumista teknisissä haasteissa.

”Se on todellinen osoitus TT:ltä löytyvästä ammattitaidosta”, Dootsonin kerrotaan kirjoittavan.

Lego Dimensionsin peruutusta ei ole vahvistettu. Useiden eri sarjojen ja elokuvien hahmoja yhdistelevä peli sai ilmestyessään valtaosin positiivisia arvioita, ja Metacriticissä sen arvosana on PlayStation 4:llä sekä Xbox Onella 80. Pelille suunniteltiin kolmen vuoden elinkaarta, mutta näyttää siltä, että suosiota on riittänyt vain kahdeksi vuodeksi.

The post Lelupelit siirtymässä historiaan? – Huhu kertoo, että myös Lego Dimensions hyllytetään pian appeared first on Muropaketti.com.

iFixit antoi Pixel 2 XL:n korjattavuudelle keskivertoa paremman arvosanan

Pe, 10/20/2017 - 16:25

iFixit purki uuden Pixel 2 XL -mallin palasiksi ja antoi sille kuusi pistettä kymmenestä arvosanana laitteen korjattavuudesta.

iFixit sai käsiinsä Googlen uusimman Pixel 2 XL -älypuhelimen ja purki sen tapansa mukaisesti mahdollisimman pieniin osiin. iFixitin mukaan Pixel 2 XL on roisketiivis, mutta liiman sijasta laitteen valmistanut LG on käyttänyt komponenttien eristämiseen vaahtoteippiä, joten sen avaamiseen ei tarvita ylimääräistä kuumennusta. Pixel 2 XL:n näyttö on kytketty pitkillä kaapeleilla, joten sen irrottaminen on melko helppoa. Toisaalta Pixel 2 XL:n magnesiumista valmistettu välirunko on hieman hankala saada irti. Laitteen korjattavuutta edistää se, että esimerkiksi Pixel 2 XL:n USB-C-portti on erillisellä piirilevyllä sen sijaan että kaikki komponentit olisi juotettu kiinni samaan emolevyyn.

iFixitin arvion mukaan mukaan Pixel 2 XL on keskivertoa helpompi älypuhelin korjata, jonka ansiosta laite sai arvosanan 6/10. Arvosana on yhtä huonompi kuin viimevuotisen Pixel XL:n saama 7/10, mutta toisaalta esimerkiksi Samsung Galaxy Note 8 sai iFixitiltä korjattavuudesta vain 4/10 pistettä ja Essential Phone 1/10 pistettä.

Lisätietoja Pixel 2 XL:n käyttämistä komponenteistä sekä laitteen avaamiseen käytetyistä työkaluista löytyy iFixitin sivustolta.

The post iFixit antoi Pixel 2 XL:n korjattavuudelle keskivertoa paremman arvosanan appeared first on Muropaketti.com.

Testissä Apple iPhone 8 – Huippuluokan välimalli

Pe, 10/20/2017 - 15:00

Applen uusi iPhone on täällä taas. Tällä kertaa mallinumero on saanut pykäläkorotuksen, vaikka puhelin olisi oikeastaan enemmän 7S-nimikkeen arvoinen kuin täyden kasin. Applen marraskuussa myyntiin tuleva iPhone X tulee jättämään nyt julkaistun iPhone 8:n varjoonsa. Siksi iPhone 8 tuntuukin hieman liialliselta varman päälle pelaamiselta.

Apple julkisti 12. syyskuuta pitämässään lehdistötilaisuudessa uudet tämän vuoden iPhonet. Tänä vuonna vuoron sai kokonaisuudessaan kolme uutta puhelinta eli iPhone 8, 8 Plus ja iPhone X. iPhone 8 ja iPhone 8 Plus tulivat Suomessa myyntiin 22. syyskuuta, kun taas uuden iPhone X:n ennakkomyynti alkaa vasta 27. lokakuuta ja itse laitteen toimitukset alkavat vasta 3. marraskuuta.

iPhone 8 on saatavilla kolmessa eri värissä eli hopeana, tähtiharmaana sekä kultaisena. Muropaketin testilaite edustaa hopeista värivariaatiota. Puhelimesta on saatavilla 64 gigatavun ja 256 gigatavun sisäisellä tallennustilalla olevat versiot. iPhone 8 -puhelimen hinnat Suomessa ovat 64 gigatavun mallille 829 euroa ja 256 gigatavun mallille 999 euroa.

Muropaketin testissä on siis iPhone 8 -sarjan pienempi versio eli iPhone 8. Malli ei ole kokenut kovin suuria uudistuksia, ja osuvampi mallimerkintä sille olisikin 7S, ei niinkään 8. Merkittävimmät iPhone 8:n uutuudet verrattuna viime vuoden 7-malliin jäävät teholisäykseen, ulkonäköön sekä muutamaan lisättyyn ominaisuuteen.

iPhone 8 toimitetaan tutun näköisissä pakkauksissa. Pääväriltään valkoisen pahvirasian kannessa on kuva sisältä löytyvän puhelimen takakuoresta. Päädyssä on Applen logo ja kyljessä iPhone-teksti. Muilta osin pakkausten anti on hyvin pelkistetty. Mukana toimitetaan puhelimen ohella, pikakäyttöohjeet, takuutiedot, Apple-tarroja, SIM-korttikelkan irrotustyökalu ja verkkovirtalaturi (5 V, 1 A).

Myyntipakkaukseen sisältyvät myös Lightning-liitäntäiset EarPods-kuulokkeet ja 3,5 mm:n kuulokeadapteri puhelimen Lightning-liitäntään.

Tutustumme artikkelissa iPhone 8 -puhelimen teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, suorituskykyyn, akunkestoon sekä iOS11-käyttöjärjestelmän tuomiin uudistuksiin.

The post Testissä Apple iPhone 8 – Huippuluokan välimalli appeared first on Muropaketti.com.

Kauhulegenda Robert Englund kertoi, miksei voi enää esittää Freddy Kruegeria

Pe, 10/20/2017 - 14:56

Robert Englund laittoi itsensä likoon Painajainen Elm Streetillä -elokuvia tehdessään. Mies nautti hommasta suuresti, mutta enää ei Freddy kuitenkaan ole tekemässä paluuta.

Nykyään 70-vuotias Robert Englund kertoo Entertainment Weeklyn tuoreessa haastattelussa, miksi Freddy Kruegerin ajat valkokankaalla ovat ohi:

”Olen jo liian vanha tekemään uutta Freddyä. Taistelukohtausten pitää olla kohdallani todella vähäeleisiä. […] Voin yhä esittää ilkeää ja pelottavaa, mutta nykyään olen siirtynyt Van Helsingin kaltaisiin rooleihin ja esitän vanhoja lääkäreitä ja sellaista paskaa”.

Edelleen Robert Englund muistelee uraansa Painajainen Elm Streetillä -elokuvien kauhulegendana lämmöllä:

”Se oli hyvä putki ja hauskaa riitti. Eihän tuollaista kukaan voi etukäteen suunnitella. Kun pukeuduin sukkahousuihin ja näyttelin Shakespearea, en ilmoittanut haluavani tulla kuuluisaksi esittämällä tuollaista mörköä. […] Kun takana on näinkin pitkä ura, voin olla todella tyytyväinen, kun sain esittää Freddy Kruegeria 20 vuotta.”

Ensimmäisen kerran Englund esitti veitsikätistä arpinaamaa vuonna 1984. Roolinsa hän hyvästeli valkokankaalla vuoden 2003 Freddy vs. Jasonin myötä.

New Line Cinema koetti käynnistää Painajainen Elm Streetillä -elokuvasarjan uudelleen vuonna 2010. 35 miljoonaa dollaria maksanut elokuva keräsi maailmanlaajuisesti noin 115 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Ei hullumpi saavutus, mutta fanit eivät Jackie Earle Haleyn esittämälle Freddylle lämmenneet. Suunnitellut jatko-osat haudattiin, eikä tällä hetkellä tekeillä ole enää uusia Elm Street -elokuvia.

The post Kauhulegenda Robert Englund kertoi, miksei voi enää esittää Freddy Kruegeria appeared first on Muropaketti.com.

Steamin julkaisutahti kiihtyy – Tämän vuoden lukemaksi odotetaan jo yli 6000 peliä

Pe, 10/20/2017 - 14:23

Analyytikon tuoreen arvion mukaan Steamin vuosittaisten pelijulkaisujen määrä on nousemassa tuntuvasti tänä vuonna. Steam Greenlight -palvelun korvannut Steam Direct on kiihdyttänyt julkaisutahtia entisestään.

On vasta lokakuun puoliväli, mutta pelipalvelu Steamissa on julkaistu jo nyt enemmän pelejä kuin koko vuoden 2016 aikana. Syynä näyttäisi olevan uusi Steam Direct -palvelu, joka aloitti toimintansa kesäkuussa.

Steam Direct korvasi aiemman Steam Greenlightin, jossa käyttäjät äänestivät, pääsevätkö aloittelevien kehittäjien pelit Steamin pelikaupan jakeluun. Steam Directissa kontrolli pysyy pelipalvelua pyörittävällä Valvella, joka myös perii 100 dollarin maksun peliään palveluun tarjoavilta indiestudioilta.

PC Gamer kertoo, että Niko Partnersin analyytikko Daniel Ahmad on esittänyt nousseiden julkaisumäärien pohjalta uuden ennusteen. Hänen mukaansa Steamin vuosittaisten pelijulkaisujen määrä ehtii nykyisellä tahdilla kohota yli 6000 julkaistuun peliin, mikä on 2000 peliä enemmän kuin viime vuonna. Kyseessä on siis myös prosentuaalisesti merkittävä nousu.

Steam Direct on PC Gamerin mukaan kiihdyttänyt pelijulkaisujen tahtia, ja näyttää siltä, ettei Valve pysty täysin hallitsemaan pelimäärää. Kuten hiljattain kerroimme, on pelikaupan valikoimasta jouduttu äskettäin poistamaan liuta ”feikkipeleiksi” kutsuttuja rahastuspelejä, jotka Valve kuitenkin hyväksyi alunperin sellaisenaan Steamin valikoimiin. PC Gamerin mukaan myös uusien pelien löytäminen Steamissa on muuttunut entistä hankalammaksi.

The post Steamin julkaisutahti kiihtyy – Tämän vuoden lukemaksi odotetaan jo yli 6000 peliä appeared first on Muropaketti.com.

Sivut