Muropaketti

Tilaa syöte syöte Muropaketti Muropaketti
Syötteen kokonainen osoite. 44 min 36 s sitten

Apex Legends -kehittäjä paljastaa: pelistä on bannattu jo yli 10 000 huijaria

Su, 02/17/2019 - 21:12

Apex Legends on eräs tämän hetken suosituimmista nettipeleistä, ja kuten asiaan kuuluu, on pelaajien seasta löytynyt monia huijareita.

Pelaajamäärien perusteella Apex Legends on juuri nyt hyvin suosittu peli, huomauttaa Bleedingcool-julkaisu. Pelaajavyöryn mukana on valitettavasti tullut myös sellaisia, jotka eivät pärjää ilman huijaamista: peliä kehittävä Respawn Entertainment on bannannut jo yli 16 000 petkuttajaa.

Respawn on kuuluttanut Redditissä erilaisista pelistä löytyneistä bugeista, ja kuinka niitä on ryhdytty korjaamaan. Samalla studio paljasti, kuinka monta huijaria pelaajien joukosta on löytynyt. Respawn on sanonut suoraan, että huijarit ovat hanurista. Kehittäjät toivovat, että tällaiset retaleet ilmoitetaan suoraan heille käyttämällä sitä varten luotua sivustoa.

Apex Legends -kehittäjät ovat luvanneet kertoa päivityksistä viikoittain. Muropaketin arvostelun mukaan Apex Legends on battle royale -taivaan uusin tähti, jonka loistetta saadaan katsella vielä pitkään. Peli on saatavilla PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle.

Anthemin Early Access ei mennyt nappiin – Verkkovirheet riivaavasivat peliä

Su, 02/17/2019 - 20:02

BioWaren Anthem on Early Accessissa, mutta jokainen pelaaja ei ole päässyt sen kimppuun yhteysongelmien takia.

Anthem on pelattavissa EA Access ja Origin Access -käyttäjille, mutta kaikki ei ole sujunut aivan suunnitelmien mukaan: yhteysongelmat ovat tehokkaasti estäneet pelaamista. Ongelmia on sittemmin korjailtu, ja peli onkin entistä vakaampi.

Moninpelin huolet ja murheet piinasivat erityisesti PC-pelaajia, sillä palvelimet näyttivät menneen kokonaan nurin. Samat ongelmat olivat läsnä myös pelin VIP Demo -kokeilussa, tietää Bleedingcool-sivusto.

Electronic Artsin Twitter-tili osasi sanoa, että vaikeudet olivat hyvin tiedossa, ja niitä ryhdyttiin korjaamaan oitis. Yhteysongelmat helpottivat myöhemmin lähes kokonaan, ja ne ovat tyypillisiä lähes kaikkien verkkopelien tullessa saataville.

BioWarella on paineita saada kaikki kuntoon, sillä studion edellinen peli oli varsinainen floppi. Anthem ilmestyy helmikuun 22. PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle.

Far Cry New Dawniin kätkettiin kaihoisa muistomerkki yhdelle pelisarjan rakastetuimmista hahmoista

Su, 02/17/2019 - 19:01

Far Cry New Dawnista löytyy muistomerkki Far Cry 5:ssä paljon rakkautta osakseen keränneelle Boomer-koiralle.

Far Cry 5:ssä pelaajan apuna toimi Boomer-niminen koira, joka sekä auttoi vihollisten rökittämisessa että tarjosi mahdollisuuden söpön koiran rapsuttamiselle tulitaistojen välissä.

Far Cry New Dawn sijoittuu 17 vuotta Far Cry 5:n jälkimaininkeihin, minkä vuoksi Boomeria pelissä ei luonnollisesti enää nähdä. Sen sijaan Boomerin muistolle on omistettu muistomerkki, joka löytyy Comicbookin mukaan Fang Centren läheisyydestä löytyvän kirkon alla sijaitsevasta tunnelista. Tunnelin päässä odottaa hautakivi, jota peittää pala puuta. Mikäli puun ampuu rikki, selviää että kyseessä on Boomerin lepopaikka.

Ilman karva-apureita ei Far Cry New Dawnissakaan tarvitse olla. Pelaajalla on tällä kertaa apunaan Timber-niminen koira sekä Cheeseburger-karhun tilalla seikkaileva Horatio-karhu.

Final Fantasy XV:n viimeinen sisältölaajennus päivättiin – vastikään julkaistu lyhytanimaatio pohjustaa lisärin tapahtumia

Su, 02/17/2019 - 18:00

Vuonna 2016 ilmestyneen Final Fantasy XV:n taival huipentuu pian viimeisenä sisältönä julkaistavaan Episode of Ardyn -lisäriin, jota on saapunut edeltämään myös oma lyhytanimaatio.

Final Fantasy XV:n viimeiseksi laajennukseksi jäävä Episode of Ardyn on saanut virallisen julkaisunsa. Pelin antagonisti Ardynin taustoja avartava lisäseikkailu ilmestyy saataville 26. maaliskuuta. Kyseessä oli alkujaan yksi neljästä, vielä peliin suunnitellusta lisäosasta. Fanien pettymykseksi loput kolme sisältöpakettia kuitenkin peruttiin.

Ennen viimeistä lisätarinaa Final Fantasy XV:stä on pistetty ulos jo aiemmin vahvistettu lyhytanimaatio Final Fantasy XV: Episode Ardyn – Prologue, joka nimensä mukaisesti pohjustaa tulevaa Ardynin pääosittamaa seikkailua. Hieman yli vartin pituinen lyhäri on vilkaistavissa kokonaisuudessaan alta.

AMD ei lähde suoraan haastamaan Nvidian DLSS-reunanpehmennysteknologiaa

Su, 02/17/2019 - 16:50

AMD on toistaiseksi keskittymässä avoimesti kehitettyihin SMAA- ja TAA-reunanpehmennysteknologioihin. Valmistaja ei siis ole halukas kehittämään omaa, ainoastaan Radeon-näytönohjaimille suunniteltua koneoppimiseen pohjautuvaa reunanpehmennystä.

PCGamesN:n saamat tiedot tuovat lisää taustaa AMD:n aikaisemmille puheille DirectML-rajapinnan hyödyntämisestä. Tämän ja Microsoftin muissa sovelluksissa käytettävän WindowsML:n kanssa työskentelyä yhtiö aikoo jatkaa, mutta pelikäytössä se keskittyy nimenomaan Radeon-näytönohjaimien optimointiin SMAA:n ja TAA:n käytössä.

Yhtiössä uskotaan näiden saavuttavan Nvidian DLSS:ää parempi kuvanlaatu. AMD kritisoi DLSS-tekniikkaa kuvaan tulevista artefakteista, liiallisesta skaalauksesta ja liiallisesta terävöittämisestä.

Vuodot paljastavat Apex Legendsin tulevaisuuden: Uusia hahmoja, Team Deathmatch -pelimuoto ja suurempia joukkueita

Su, 02/17/2019 - 16:20

Apex Legendsin tiedostoista löytyneiden vihjeiden perusteella peliin kaavailtujen sankareiden nimet ovat paljastuneet. Pelissä saatetaan nähdä myös suurempia joukkueita. 

”Legend Frames”-tiedostojen joukosta on löytynyt viitteitä siitä, että peliin kaavaillaan Crypto, Husaria, Jericho, Nomad, Octane, Prophet, Rampart, Rosie, Skunner ja Wattson -nimisiä sankareita. Näistä ensimmäisenä julkaistaan todennäköisesti Octane ja hahmon julkistus saattaa tapahtua jo maaliskuun viimeisellä viikolla.

Pelissä nähdään tulevaisuudessa todennäköisesti myös Team Deathmatch -pelimuoto sekä suurempia joukkueita. Tällä hetkellä Apex Legendsiä voi pelata vain kolmen hengen porukalla, mutta jatkossa joukkueisiin saattaa mahtua myös viisi tai kymmenen jäsentä.

Muropaketin arvostelussa Apex Legends keräsi neljä ja puoli tähteä viidestä.

HUGE Apex Legends Leak:

All the names of the upcoming legends.

Found through Legend Frames.
(gcard_frame_legendname_rarity_number_bg)

Like and Retweet ❤️ pic.twitter.com/7UWyJv7vi9

— Apex Legends ~ Leaks & News (@ApexLeaksNews) 16. helmikuuta 2019

Äänestys: Minkä mobiilivalmistajan MWC 2019 -julkistuksia odotat eniten?

Su, 02/17/2019 - 14:22

MWC 2019 -messut alkavat virallisesti 25. päivä helmikuuta, mutta osa valmistajista pitää omat julkistustilaisuutensa jo ennen varsinaisia messuja.

Tiedotustilaisuuksista yksi suurimmista ja kiinnostavimmista on Samsungin 20. päivä helmikuuta järjestettävä Unpacked, jossa esitellään Galaxy S10 -mallisto. HMD Globalin 24. päivä helmikuuta nähtävässä esityksessä julkistetaan ainakin odotettu Nokia 9 PureView, kun taas Huawein samana päivänä tapahtuvassa tilaisuudessa saatetaan nähdä valmistajan taittuvanäyttöinen älypuhelin.

MWC 2019 -messujen yhteydessä uusia malleja esittelevät todennäköisesti myös Sony, OnePlus, Oppo, Lenovon omistama Motorola, Xiaomi sekä LG.

Kuvat: Maneater on peli, jossa pelaaja pääsee ohjaamaan tappajahaita

Su, 02/17/2019 - 14:11

Viime kesän E3-pelimessuilla esitellyssä Tripwire Interactiven kehittämässä Maneaterissa pelaaja ottaa tappajahain roolin.

Maneaterissa pelaaja ohjaa tappajahaita meren syvyyksissä ja tarkoituksena on syödä käytännössä kaikkea vastaan tulevaa. Syömällä jo valmiiksi hirmuisesta tappajahaista tulee vieläkin suurempi ja kammottavampi.

Tripwiren mukaan Maneater tukee Nvidian Ansel-kuvakaappausteknologiaa. Käytännössä kyse on kehittyneestä työkalusta, jonka avulla pelaajat voivat ottaa mieleisiään kuvakaappauksia pelin sisältä löytyvän työkalun avulla. Anselista löytyy mahdollisuus myös 360 asteen kuvakaappauksiin, kertoo Bloody Disgusting.

Nyt Tripwire onkin julkaissut Pre-Alpha-vaiheessa olevasta Maneaterista Anselin avulla otettuja kuvakaappauksia. Maneater ilmestyy Epic Games Storen kautta PC:lle vielä tämän vuoden aikana.

 

Vinkki: Näin löydät Splinter Cell -asun Far Cry New Dawnista

Su, 02/17/2019 - 12:10

Ubisoft on piilotanut vastajulkaistuun Far Cry New Dawniin useita hauskoja pääsiäismunia pelaajien löydettäviksi. Eräs niistä on Splinter Cell -peleistä tutun Sam Fisherin asu.

Fisherin Splinter Cell -asun voi saada käsiinsä lähtemällä löytöretkelle jossa tutkitaan maahan syöksynyttä valtion viranomaisten lentokonetta. Kuten alla näkyvällä videolla näkyy, on asun löytäminen varsin helppoa.

Pelaajan täytyy vain aktivoida lentokoneesta löytyvä tietokone, jonka jälkeen lentokoneen hylyn seinällä aktivoituu karttaruutu. Tämän jälkeen pelaajan tulee edetä lentokoneen perällä olevaan huoneeseen, josta Fisherin puvun voi napata talteen.

Muropaketin arvostelussa Far Cry New Dawn keräsi neljä ja puoli tähteä viidestä.

Arvostelu: Netflixin The Umbrella Academy on mukavan kahjo, mutta toistaa liikaa perinteistä supersankarisarjojen kaavaa

Su, 02/17/2019 - 11:59

Ellen Pagen tähdittämä The Umbrella Academy toimii taatusti paremmin niille, jotka eivät ole lukeneet lähdemateriaalina toiminutta sarjakuvaa.

Dark Horse Comicsin julkaisema The Umbrella Academy -sarjakuva ei ole mikään mestariteos, mutta silti Gerard Wayn käsikirjoittama ja Gabriel Bán kuvittama sarjis on vallan viihdyttävää supersankarisekoilua, joka lainaa vähän kaikkialta. Paremmin My Chemical Romancen laulajana tunnettu Way on kunnon sarjakuvafriikki, joka pölli tietoisesti tarinaansa juttuja esimerkiksi Ryhmä-X:stä, Watchmenista ja Grant Morrisonin aikaisesta Doom Patrolista, lisäten mukaan omaa omituista huumoria ja sekopäisyyttä.

Steve Blackmanin ja Jeremy Slaterin kehittämällä ja käsikirjoittamalla Netflixin tv-sarjalla olisi siis mahdollisuuksia vaikka mihin, mutta valitettavasti se on tehty samalla kaavalla kuin suoratoistopalvelun Marvel-sarjat. Sarjakuvaa lukemattomat katsojat houkutellaan mukaan oikein passelilla avausjaksolla, jonka jälkeen alkaa pitkäveteinen jaarittelu.

Jaksoissa ei tunnu tapahtuvan juuri mitään ja juoni junnaa paikoillaan.

Ehkä tahti kiihtyy kymmenestä jaksosta koostuvan ensimmäisen kauden loppua kohden, mutta päällimmäinen tunne oli tylsistyminen niiden kuuden jakson aikana, jotka Netflix lähetti ennakkoon katsottavaksi. Suunnilleen jokaisen jakson loppuun on laitettu kohtaus tai cliffhanger, joka lupaa seuraavassa oikeasti tapahtuvankin jotain ja tyyliin muuttuvan, mutta näin ei tapahdu.

The Umbrella Academyn stoori seuraa ainakin katsomieni jaksojen ajan suunnilleen Wayn ja Bán sarjakuvan kuuden ensimmäisen numeron tapahtumia. Ne on julkaistu myös albumina nimeltään The Umbrella Academy: Apocalypse Suite. Eli maailmanloppu on taas tulossa ja vain supersankarit voivat sen estää.

Sarja kertoo seitsemästä erikoisesta lapsesta, jotka syntyivät samana päivänä äideille jotka eivät olleet raskaina. Miljardööri Sir Reginald Hargreeves (Colm Feore) adoptoi erikoisilla kyvyillä varustetut muksut ja luo heistä rikollisia vastaan taistelevan supersankaritiimin.

Teini-ikäisiin sankareihin kuuluu veitsitaituri Diego (David Catañeda), fyysisesti jättigorillaa muistuttava supervahva Luther (Tom Hopper), ihmisten ajatuksia ja mieliä kontrolloiva Allison (Emmy Raver-Lampman), kuolleita näkevä Klaus (Robert Sheehan) ja Ben (Ethan Hwang), jonka ihon alla elää tappavia lonkerohirviöitä.

Suurin osa sarjasta tapahtuu kuitenkin nykyhetkessä, jolloin hahmot ovat noin kolmekymppisiä ja tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa vuosiin. Heidät tuo jälleen yhteen kasvatti-isä Hargreevesin kuolema.

Myös Ben on kuollut ja Aidan Gallagherin esittämä Number Five on ollut kadoksissa vuosikausia. Hän kuitenkin ilmestyy takaisin, kertoen olleensa viisikymmentä vuotta pitkällä aikamatkalla, vaikka onkin jumissa teini-ikäisen vartalossa. Hän on nähnyt maailmanlopun, joka alkaa kahdeksan päivän kuluttua.

Tämä on yksi niistä lukemattomista asioista, jotka sarja selittää niin juurta jaksain, että mielikuvituksellinen mysteeri alkaa pitkästyttää. Vastaavia tarinoita ja yksityiskohtia paljastetaan kaikista hahmoista, mutta silti yltiörunsaasta lähdemateriaalista on onnistuttu tekemään etanamaisella vauhdilla mateleva sarja.

Köörin kiinnostavin hahmo on kuitenkin Ellen Pagen esittämä Vanya, jolla ei ole yliluonnollisia kykyjä lainkaan. Hän on viulisti, joka ei ole kovin hyvissä väleissä muiden perheenjäsenten kanssa, koska on kirjoittanut kirjan, joka paljasti koko maailmalle kummallisen perhesaagan.

The Umbrella Academy näyttää hienolta, yhdistäen onnistuneesti aineksia scifistä ja fantasiasta ja sekoittaen niihin gootahtavaa kuvastoa. Sarja yrittää kuitenkin liikaa, näyttäen esimerkiksi dialogipainotteisia kohtauksia jatkuvasti kuvattuna ylhäältä tai alhaalta päin. Tyylikeino tuntuu jonkin aikaa omaperäiseltä, mutta muuttuu hyvin pian rasittavaksi.

Monet omituisuuksista kuitenkin toimivat, kuten perheen robottiäiti ja simpanssihovimestari, joka on harvinaisen hienosti toteutettu tv-sarjan tietokonetehosteeksi.

Sarjakuvassa kaiken kahjouden keskellä tärkeintä oli perheenjäsenten suhteet ja heidän välisensä dynamiikka, joka onnistui olemaan myös koskettavaa. Sarjan näyttelijöiden välinen kemia ei oikein tahdo toimia. Lähinnä vain Pagen näyttelemä Vanya tuntuu oikeasti välittävän muista hahmoista.

Perheen ja sen jäsenten salaisuuksien edelle ajavat veriroiskeet ja yritys olla mahdollisimman cool, iskien katsojalle vähän väliä silmää Deadpoolin tyyliin. Fiilis tuntuu jotenkin väärältä, hahmojen ongelmien jäädessä taka-alalle.

Sarja tuntuu unohtavan vähän turhan usein itseironiansa keskellä, että maailma pitäisi myös pelastaa, sillä onhan kyse kuitenkin supersankarikertomuksesta. Eniten sarjasta saavat taatusti irti ne katsojat joille sarjakuva ei ole tuttu. Stoorin tuntevia alkaa taatusti kyllästyttää odottaessaan tarinan lähtevän käyntiin.

The Umbrella Academy ei missään tapauksessa ole aivan toivoton tapaus. Se päihittää helposti useimmat Netflixin Marvel-sarjat, joiden kanssa sillä on kuitenkin vähän liikaa yhteistä. Loistavaa lähdemateriaalia olisi tarjolla runsaasti, mutta laahaava rytmitys ärsyttää.

The Umbrella Academyssa olisi aineksia vaikka mihin, mutta se heittää niistä liian monet hukkaan. Sarjan kaikki kymmenen jaksoa tulivat tarjolle Netflixiin pari päivää sitten, perjantaina 15. helmikuuta.

296 hutia: Näin surkeita Star Wars -elokuvien stormtrooperit ovat ampumaan

Su, 02/17/2019 - 11:08

Star Wars Kidsin YouTube-kanavalla on julkaistu uusi video, joka esittelee stormtrooper-sotilaiden onnettomia ampumataitoja.

Ei ole mikään salaisuus, että stormtroopereista useimmat eivät osuisi edes ladonseinään, vaikka seisoisivat metrin päässä siitä.

Alta löytyvä video havainnollistaa hyvin, miten hukassa pottapäiden sihti usein on.

Leffavinkki illalle: District 9 ja neljä muuta laatuelokuvaa, jotka voit katsoa Yle Areenasta ilmaiseksi

Su, 02/17/2019 - 10:05

Leffailta olisi kiva viettää, mutta netflixit ja hbonordicit on jo kaluttu läpi. Ehdotus: tutustu YLE Areenan ohjelmistoon. Sen valikoima ei ehkä päätä huimaa, mutta joukossa on useampi laatuelokuva.

Suosittelemme YLE Areenan ohjelmistosta ainakin seuraavia elokuvia:

District 9

”Toiminnallisessa scifi-leffassa miljoona alienia on suljettu pakolaisleiriin Johannesburgin lähelle ja outo virus tekee tavallisesta byrokraatista maailman jahdatuimman miehen. O: Neill Blomkamp. (USA/Etelä-Afrikka 2009)”

District 9 YLE Areenassa vielä 27 päivää.

Fruitvale Station

”On vuoden 2008 viimeinen päivä, ja 22-vuotias Oscar Grant yrittää muuttaa elämänsä. Hän haluaa olla parempi poika äidilleen, parempi kumppani tyttöystävälleen ja parempi isä pienelle tyttärelleen. Tositapahtumiin perustuva draama kuvaa Oscarin päivän etenemistä – ja mitä Oaklandin Fruitvalen metroasemalla lopulta tapahtuu. Ohjaus: Ryan Coogler (Black Panther) Pääosassa: Michael B. Jordan.”

Fruitvale Station YLE Areenassa vielä 26 päivää.

Armoton maa

”Yrittäessään estää kahden nuoren miehen väkivaltaisen yhteentörmäyksen joutuu lappilainen poliisimies kohtaamaan oman nuoruutensa virheet. N: Ville Virtanen, Antti Holma, Mikko Neuvonen. KK&O: Jussi Hiltunen. Suomi 2017.”

Armoton maa YLE Areenassa vielä 25 päivää.

The Italian Job

”Ryöstöelokuvien 60-luvun rempseässä klassikossa epätavallinen brittikonnien joukko suunnittelee ovelaa kultaryöstöä Torinossa, paetakseen paikalta itse aiheuttamansa valtavan liikenneruuhkan katveessa. Pääosissa Michael Caine, Noel Coward ja Benny Hill. Ohjaus: Peter Collinson.”

The Italian Job YLE Areenassa vielä neljä päivää.

Gilpert Grape

”Nuori Johnny Depp ja vielä nuorempi Leonardo DiCaprio yrittävät selviytyä aikuistumisen ja elämän karikoista uneliaassa pikkukaupungissa USA:n keskilännessä. Eikä Grapen perhekään ole ihan tavallinen. Muissa pääosissa Juliette Lewis, Mary Steenburgen ja Darlene Cates. Ohjaus Lasse Hallström.”

Gilpert Grape YLE Areenassa vielä tämän päivän ajan.

Viikon tekniikkauutiset: MWC 2019:n odottelua ja Samsungin uusia tabletteja

Su, 02/17/2019 - 10:00

Mobiilimaailmassa nähtiin tällä viikolla jo yhdet laitejulkistukset, kun Samsung esitteli Galaxy Tab S5e ja A10 -tabletit. Suurimmat laiteuutuudet on kuitenkin edelleen varattu MWC 2019 -messuille, jotka alkavat jo reilun viikon päästä. 

Osa eri valmistajien julkistustilaisuuksista nähdään kuitenkin jo ensi viikolla ennen varsinaisia messuja. Esimerkiksi Samsungin Unpacked-tapahtuma nähdään 20. päivä helmikuuta eli ensi keskiviikkona. Tietotekniikan puolella muun muassa Asuksen RTX 2080 EVO -näytönohjamista ja SSD-muistien halventumisesta.

Samsung esitteli Galaxy Tab S5e ja Galaxy Tab A10 -tabletit

Samsung on esitellyt tablettien keskiluokkaan kuuluvan Galaxy Tab S5e:n sekä edullisempaa hintatasoa edustavan Galaxy A10:n.

OnePlus esittelee 5G-yhteensopivan puhelimen MWC 2019 -messuilla

OnePlus järjestää MWC 2019 -messujen yhteydessä testitilaisuuden, jossa messukävijät pääsevät kokeilemaan valmistajan 5G-mallin prototyyppiä ja toimivaa 5G-verkkoa.

Energizerin tulevassa puhelimessa on 18000 milliampeeritunnin akku ja kaksi esiin ponnahtavaa etukameraa

Energizer tunnetaan paremmin akkujen ja paristojen valmistajana, mutta brändi esiintyy nykyisin myös älypuhelimissa. MWC 2019 -messuilla nähdäänkin varsin erikoinen Energizer Power Max P18K Pop.

Paritesti: Samsung Galaxy A7 ja Nokia 7.1 – Puhelimien järkiluokasta löytyy fiksuja valintoja

Puhelimien keskiluokasta on kehkeytymässä valmistajille entistäkin kiihkeämpi taistelutanner. Tämä on kuluttajien etu, sillä noin 300 eurolla saa nyt näyttävän ja monipuolisen puhelimen. Näin on tilanne myös Samsungin ja Nokian kohdalla. Valmistajien uutuuspuhelimista löytyy paljon miellyttävää, mutta myös selkeitä tyylieroja.

Yhden teratavun SSD-asemien hinnat ovat laskeneet jopa yli 50 prosenttia kuluneen vuoden aikana

SSD-asemien yksikköhinnat ovat tulleet alaspäin roimasti kuluneen vuoden aikana. Hintojen tippuminen on havaittavissa myös kotimaisissa verkkokaupoissa.

Asus esitteli Dual GeForce RTX 2080 EVO -näytönohjaimet

Valmistajan Dual-mallisarjalle uskolliseen tyyliin myös GeForce RTX 2080 EVO -näytönohjaimet varustetaan kookkaalla kahden tuulettimen jäähdytysratkaisulla. Aivan yksi yhteen edellisten Dual-sarjalaisten kanssa eivät uutuudet ole, sillä niiden kotelointi on suljetumpi, ja itse tuulettimetkin ovat tuttuja ROG-sarjan näytönohjaimista.

Ja vuotoja riittää: Palitin ja EVGA:n versiot GeForce GTX 1660 Ti -näytönohjaimesta tulivat julki

Näytönohjainvalmistajat Palit ja EVGA ovat molemmat julkaisemassa vuodon perusteella ainakin kaksi versiota Nvidian GeForce GTX 1660 Ti -näytönohjaimesta. Vuotaneet versiot ovat pienempikokoisia yhden tuulettimen versioita.

Viikon peliuutiset: Kaksi loistavaa pelijulkaisua ja yksi suuri pettymys

Su, 02/17/2019 - 10:00

Viime perjantai oli varsinainen pelaajien huippupäivä, kun samana päivänä ilmestyivät loistavat Metro Exodus ja Far Cry New Dawn sekä kehnon vastaanoton saanut Crackdown 3. Lisäksi Resident Evil 2 sai ilmaisen Ghost Survivors -lisäosan. 

Hienojen pelijulkistusten vastapainona pelimaailmasta kuului viikolla myös ikäviä uutisia. Blizzard ilmoitti irtisanovansa satoja työntekijöitä ja vahvisti, ettei julkaisijalta nähdä ainakaan tänä vuonna ison luokan pelijulkaisua. Arvosteluissa vilahti suureen suosioon noussut Apex Legends ja toimittajan puheenvuorossa kerroimme peliarvostelijan työstä.

Arvostelu: Metro Exodus on yksi parhaista tarinavetoisista räiskintäpeleistä pitkään aikaan

Metro-sarjan aiemmat osat 2033 ja Last Light tunnetaan klaustrofobisesta kauhusta ja epätoivon täyttämästä seikkailusta. Trilogian päätösosa Exoduksessa Moskovan ahtaat metrotunnelit jäävät viimein taakse ja vaikka osa aiempien pelien parhaista elementeistä unohtuu pimeisiin tunneleihin, on kyseessä silti upea seikkailu ydinsodan runtelemalla Venäjällä.

Arvostelu: Far Cry New Dawn on parempi kuin Far Cry 5 – mutta pienempi ja täynnä hulluja eläimiä

Far Cry New Dawn jatkaa Far Cry 5:n tarinaa tiiviimmällä, itsenäisellä jatko-osalla, joka vie pelisarjan reseptin postapokalyptisiin maisemiin. Peli rakentuu vahvasti edeltäjänsä varaan, mutta tehtävät tarjoavat kylliksi vaihtelua ja tarinassa on enemmän potkua kuin pääpelissä.

Ensiarviot lyttäsivät Crackdown 3:n – Mutta kiinnostiko peli ketään alun alkaenkaan?

Moneen otteeseen myöhästyneen Crackdown 3:n ensimmäiset arviot ovat olleet varsin kehnoja. Vaikuttaa siltä, ettei yksi harvoista Xbox Onelle ja PC:lle eksklusiivisista peleistä ole PlayStation 4:lle eksklusiivisten pelien veroinen.

Resident Evil 2:n ilmainen Ghost Survivors -laajennos julkaistiin uuden trailerin kera

Capcom on julkaissut Resident Evil 2:een The Ghost Survivors -lisäosan, joka on nyt kaikkien peruspelin omistajien pelattavissa kokonaan ilmaiseksi.

Blizzardilta on turha odottaa uutta suuren mittakaavan pelijulkaisua tämän vuoden aikana

Blizzard on vahvistanut sijoittajien kanssa käydyssä tapaamisessa ettei pelijulkaisijalta ole luvassa suuren mittakaavan pelijulkaisua kuluvan vuoden aikana. Lisäksi Activision-Blizzard kertoi irtisanovansa satoja työntekijöitä. 

Toimittajan puheenvuoro: Näitä viittä asiaa tuskin tiedät peliarvostelijan työstä

Muropaketti julkaisee vuosittain kymmeniä ja kymmeniä peliarvosteluja, sekä raportteja pelien ensikokeiluista. Nyt toimittajamme kertoo, mitä kaikkea peliarvostelujen tekeminen käytännössä tarkoittaa.

Arvostelu: Apex Legends on battle royale -taivaan uusin tähti, jonka loistetta saadaan katsella vielä pitkään

Viime viikolla saapunut Apex Legends oli varsin erikoinen pelijulkaisu. Siinä missä yleensä julkaisijat ennakkohypettävät uusia pelejä kuukausia tai jopa vuosia etukäteen, ilmestyi Apex Legends kirjaimellisesti tyhjästä. Pelin kehittäneen Respawnin mukaan näin pelille annettiin mahdollisuus puhua itsensä puolesta ilman turhaa ennakkokritiikkiä ja ratkaisu näyttää olleen täysin oikea.

Näyttölovellinen ja edullinen Samsung Galaxy M20 rantautuu todennäköisesti myös Eurooppaan

Su, 02/17/2019 - 09:38

Samsung Galaxy M20 julkaistiin hiljattain Intiassa. Nyt merkit viittaavat siihen, että näyttölovellisella Infinity-V-näytöllä varustettu malli saapuu myös Eurooppaan.

Sammobilen mukaan Samsung on julkaissut laiteohjelmistot Saksassa, Italiassa ja Espanjassa myytäville Galaxy M20 -malleille. Tähän mennessä Galaxy M20 on nähty Intian lisäksi muutamilla Aasian sisäisillä markkina-alueilla, kuten Indonesiassa.

Toistaiseksi Galaxy M20:ntä on myyty Intiassa niin sanotuissa ”salamamyynneissä”, joissa puhelimia on tullut nettikauppaan myyntiin pieniä eriä kerrallaan. Yleensä kaikki puhelimet onkin myyty loppuun hyvin nopeasti. Intiassa puhelin maksaa vain 10 990 rupiaa eli noin 135 euroa, mutta jää nähtäväksi, mihin puhelimen hinnat asettuvat Euroopassa.

Galaxy M20:n suorittimeksi on valittu Exynos 7904 ja keskusmuistin määrä on 3/4 gigatavua. Tallennustilaa löytyy 32/64 gigatavua ja 6,3-tuumainen näyttö toimii 2340 x 1080 -resoluutiolla. Galaxy M20 tarjoaa 13 + 5 megapikselin kaksoiskameran f1.9-aukolla, etukameran resoluution ollessa kahdeksan megapikseliä. Galaxy M20:n kenties paras puoli on sen pikalatausta tukeva, valtava 5000 milliampeeritunnin akku.

”I Live in Finland” – Tänään tv:ssä Johnny Deppin elokuva, josta kuuluisa nettimeemi sai alkunsa

Su, 02/17/2019 - 09:25

Ava esittää tänään kello 23.45 nettimeemiksikin kääntyneen Finding Neverland – tarinoiden lähteillä elokuvan.

Vuonna 2004 valmistunut Finding Neverland – tarinoiden lähteillä on löyhästi tositapahtumiin perustuva tarina skotlantilaisesta kirjailijasta J.M. Barriesta (Johnny Depp), jonka platoninen suhde Sylvia Llewelyn Daviesin (Kate Winslet) sekä tämän poikien kanssa inspiroi hänet kirjoittamaan klassisen näytelmänsä Peter Panista.

Marc Fosterin ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään myös Dustin Hoffman, Julie Christie ja Freddie Highmore.

Niin sanotuista Finding Neverland -meemeistä on satoja ellei tuhansia eri versioita. Alla yksi tunnetuimmista:

Oman Finding Neverland -meemin voit tehdä täällä.

Viikon leffauutiset: Game of Thronesista sensuroitu kuolema, 1990-luvun rumat internet-sivut, Renny Harlinin ja 007-tähden uutuusleffa…

Su, 02/17/2019 - 09:00

Muropaketin toimitus kokosi samalle sivulle kaikki viikon 7/2019 merkittävimmät ja mielenkiintoisimmat elokuva-aiheiset uutiset.

Tällä viikolla on tapahtunut mm. seuraavaa:

Perjantaiäänestys: Ansaitseeko Avengers: Infinity War Oscarin parhaista erikoistehosteista? – Katso mitä kaikkea elokuvaa varten tehtiin

YouTubessa on julkaistu uusi, reilun 10 minuutin mittainen video, joka esittelee Avengers: Infinity Warin saloja etenkin niille, jotka ovat CGI:stä kiinnostuneita.

Nyt saatiin viimeinen naula arkkuun: Ben Affleck ei ole enää Batman!

Nyt asia on kirkossa kuulutettu: Ben Affleck ei enää esitä Batmania Warner Bros. Picturesin tulevissa supersankarielokuvissa.

Tom Cruisen Mission: Impossible -ura melkein päättyi vuonna 2011 – Kuvaaja: “Voin kertoa tämän, koska kukaan ei piittaa paskaakaan siitä mitä puhun”

Pari uusinta Mission: Impossible -elokuvaa ovat olleet elokuvasarjan kehutuimmat ja suosituimmat. Läheltä kuitenkin piti, ettei niitä koskaan tehty.

Mihin kissa katosi? – Game of Thronesista leikattiin “niin kamala kohtaus, ettei sitä voinut näyttää katsojille”

Game of Thronesin tekijät ovat kertoneet tuoreessa haastattelussaan yhdestä kuolemasta, joka oli niin hirveä, ettei sitä haluttu näyttää televisionkatsojille.

Kuva: Batman ja Teenage Mutant Ninja Turtles seikkailevat pian yhteisessä elokuvassa

Batman on tavannut sarjakuviensa crossover-tarinoissa mielenkiintoista väkeä aina Hulkista Tuomariin ja Judgre Dreddistä Predatoriin. Elokuvarintamalla moista irrottelua ei ole nähty. Tilanne on kuitenkin muuttumassa.

Will Smith olisi voinut esittää Matrixin pääosaa – Nyt hän kertoi omin sanoin, miksi jätti scifi-klassikon Keanu Reevesille

Ennen kuin Keanu Reeves nappasi itselleen Neon roolin, kaavailtiin Matrixin pääosaan Will Smithiä. Men in Blackista ja Independence Daysta tuttu tähtinäyttelijä kuitenkin vastasi Wachowskeille ei kiitos.

Tajunta ei ole mukana seuraavassa X-Men-elokuvassa – Asiasta voi syyttää Predatoria

Pitkään tuotannossa ollut X-Men-elokuva The Dark Phoenix saa näillä näkymin ensi-iltansa vihdoinkin tulevana kesänä.

Renny Harlin nappasi elokuvansa pääosaan entisen James Bond -tähden: “Olen odottanut tätä vuosia”

Renny Harlin on siirtynyt menestyksekkäästi tekemään elokuvia Hollywoodin sijaan Kiinassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö hän jatkaisi työskentelyä nimekkäiden länsimaisten näyttelijöiden kanssa.

Tolkien-traileri: Tältä näyttää Dome Karukosken ohjaama elokuva Taru sormusten herrasta -kirjailijasta

Dome Karukosken ensimmäisestä englanninkielisestä elokuvasta eli J.R.R. Tolkienin nuoruusvuosista kertovasta Tolkienista on julkaistu ensimmäinen traileri.

Arvostelu: Robert Rodriguezin ja James Cameronin Alita: Battle Angel on vain kaunista silmäkarkkia

Innolla odotettu Alita: Battle Angel on alkuvuoden pahimpia pettymyksiä.

Selvitys: Hollywood tosiaankin kierrättää vanhoja elokuvia nyt enemmän kuin ennen – vuodessa remakeja voi tulla melkein 20

Tuore selvitys kertoo, mikä on viimeisen vuosisadan paras elokuvan uusintaversio ja mikä on huonoin. Laajaan ”tutkimukseen” sisältyi liki 1 500 elokuvaa, mutta on sillä myös ongelmansa.

James Cameron paljasti uuden Terminator-elokuvansa synkän nimen – joka tosin saattaa yhä muuttuakin

James Cameron on antanut viime aikoina useita haastatteluita perjantaina ensi-iltansa saavan Alita: Battle Angelin tiimoilta. Tässä yhteydessä Cameron on vihjaissut myös tulevasta Terminator-leffastaan.

Vieläkö muistat miten rumia internet-sivut olivat 1990-luvulla? Katsopa tätä Marvel Studiosin revittelyä

Maaliskuun alussa Suomen ensi-iltansa saava Captain Marvel sijoittuu 1990-luvulle. Mainiona silmäniskuna 90-luvun estetiikalle Marvel Studios on toteuttanut ”Kapteeni Ihmeen” kotisivut kunnon ysäriherkkujen kera.

Kaikki Muropaketin elokuvauutiset täällä.

Tänään tv:ssä: Arnold Schwarzeneggerin ja Sylvester Stallonen ”täysin pöljä” yhteinen elokuva

Su, 02/17/2019 - 08:40

Nelonen esittää sunnuntai-illan elokuvana toimintatrillerin Escape Plan. Se alkaa kanavalla kello 22.05.

Vuonna 2013 valmistuneessa Escape Planissa rakennusinsinööri Ray Breslin (Sylvester Stallone) suunnittelee korkean turvallisuustason vankiloita. Kun Ray yllättäen lavastetaan syylliseksi, hän löytää itsensä vankilasta, jonka on itse suunnitellut.

Löytääkseen ihmisen, joka pani hänet telkien taakse, Ray päättää laittaa insinööritaitonsa todelliseen testiin, ja paeta vankilasta.

Sylvester Stallonen ja Arnold Schwarzeneggerin lisäksi Escape Plania tähdittävät Jim Caviezel, 50 Cent, Vincent D’Onofrio, Vinnie Jones ja Amy Ryan. Ohjauksesta vastaa Mikael Håfström.

Muropaketin arvostelussa Escape Planista todettiin seuraavaa:

Koko Escape Planin voi tiivistää alkupuolen kohtaukseen, jossa Arska toteaa neroa esittävälle Slylle: ”Et näytä kovin älykkäältä” ja Stallone vastaa: ”Et sinäkään”. Kovin älykäs ei ole itse elokuvakaan. Itse asiassa se on niin pöljä, että toinen toistaan järjettömämmät juonenkäänteet muuttuvat positiiviseksi asiaksi. Aivot kannattaa jättää narikkaan, sillä tarina on suunnilleen yhtä uskottava kuin Stallone huippuälykkönä.

Lue koko arvio täältä:

Arskan ja Syltyn täyspöljä Escape Plan luottaa veteraanitoimintatähtien karismaan

Klassikkoelokuvista Perikato ja Berliinin taivaan alla tuttu Bruno Ganz on kuollut

La, 02/16/2019 - 19:37

Pitkän linjan sveitsiläisnäyttelijä Bruno Ganz on kuollut.

Bruno Ganz menehtyi 77 vuoden iässä, uutisoi The Guardian. Näyttelijän kuoleman vahvisti lehdelle hänen agenttinsa.

Ganzin kansainvälisesti todennäköisesti tunnetuin roolisuoritus nähtiin vuonna 2004 elokuvassa Perikato, jossa hän esitti ansioituneesti Adolf Hitleriä. Bruno Ganzin muita elokuvia olivat muun muassa Berliinin taivaan alla, The House That Jack Built, Amerikkalainen ystävä, Lumiauramies, Yöjuna Lissaboniin sekä Leipää ja tulppaaneja.

Viimeiseksi elokuvaksi Bruno Ganzilla jäi jälkituotannossa oleva Radegund.

Bruno Ganz IMDb:ssa

Bruno Ganz Wikipediassa

PlayStation 5:lla nähdään enemmän yksinoikeudellisia moninpelejä

La, 02/16/2019 - 19:20

PlayStation-pomo Shawn Layden on vihjaillut Sonyn panostavan tulevaisuudessa entistä enemmän moninpelattaviin peleihin.

Tähän mennessä PlayStation 4:n suuret yksinoikeuspelit ovat olleet lähinnä Horizon Zero Dawnin, God of Warin ja Marvel’s Spider-Manin kaltaisia tarinavetoisia yksinpelejä. Business Insiderin haastatteleman Laydenin mukaan PlayStation 5:llä Sony panostaa entistä enemmän GTA Onlinen, Call of Dutyjen ja Fortniten kaltaisiin moninpeleihin, jotka keräävät vuodesta toiseen valtavan määrän suosiota.

Lisäksi PlayStation 5:llä saatetaan Laydenin mukaan nähdä aiempaa enemmän samalla ruudulla pelattavia co-op-pelejä. Laydenin mukaan nykyisin lokaali co-op on jäänyt urheilu- ja autopelien ulkopuolella pahasti paitsioon.

Sivut