Muropaketti

Tilaa syöte syöte Muropaketti Muropaketti
Syötteen kokonainen osoite. 40 min 6 s sitten

Portal ja moni muu: Nippu Valven suosituimpia Xbox 360 -pelejä nyt tarjolla Xbox One X:lle parannelluin grafiikoin

1 tunti 46 min sitten

Neljä suosittua Xbox 360 -peliä on nyt pelattavissa Xbox One X:llä paranneltuna versiona.

Valven suosituimpia Xbox 360 -pelejä on nyt mahdollista pelata Xbox One X:llä alkuperäistä parannettuna versiona. Orange Boxin pelit (Half Life 2, Team Fortress 2 ja Portal), Portal: Still Alive, Left 4 Dead ja Left 4 Dead 2 ovat nyt kaikki osa Xbox 360 Backward Compatibility Collection -pelisarjaa.

Pelejä on paranneltu visuaalisesti ja niissä on myös suurempi tarkkuus, kertoo Destructoid.

Xbox One X Enhanced Xbox 360 -pelisarjasta löytyy tällä hetkellä 21 erilaista peliä jotka tarjoavat päivitetyn pelikokemuksen Xbox One X:llä pelatessa.

Uusi video lyö roolipeli Thronebreaker: The Witcher Talesin kortit pöytään

2 tuntia 42 min sitten

The Witcherin korttipeliin pohjautuva Thronebreaker esittelee tuoreella videolla sen roolipelielementtejä.

CD Projekt Redin seuraava The Witcher -peli poikkeaa aiemmista kosolti, sillä Thronebreaker perustuu sarjasta tuttuu Gwen-korttipeliin.

Thronebraker on pelkästään yksinpeliä tarjoava roolipeli joka sijoittuu The Witcherin maailmaan. Se yhdistelee tarinallista ympäristön tutkimista ja omalaatuisten puzzle-pähkinöiden ratkaisua – sen taistelumekaniikka on korttipohjaista.

Pelin tarina kertoo sotaveteraanina tunnetun kuningattaren touhuista, kun tämä valmistautuu kohtaamaan kuningaskuntaansa kohdistuvaa miehitystä, kertoo Gematsu-julkaisu.

Thronebreaket: The Witcher Tales ilmestyy lokakuun 23. päivä PC:lle. Se julkaistaan joulukuun 4. PlayStationille ja Xbox Onelle.

Call of Cthulhun kehitystyö on nyt paketissa – Tässä uusi traileri

3 tuntia 22 min sitten

Cyanide Studio on saanut loppukuusta julkaistavan Call of Cthulhun kehitystyön pakettiin. 

Cyanide Studiosin kehittämä ja Focus Homen tiivistunnelmainen roolipeli Call of Cthulhu saapuu PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle 30. päivä lokakuuta. Nyt pelistudio on ilmoittanut, että pelin kehitys on nyt paketissa ja kokonaisuus on julkaisuvalmis, raportoi Gematsu.

Lovecraftin tarinoista vaikutteita ottavassa Call of Cthulhussa pelaaja seikkailee hirviöiden, salaliittojen ja kulttien täyttämällä Darkwaterin saarella. Etsivä Piercen mielenterveys tulee olemaan koetuksella, kun tämä selvittää saaren suurta mysteeriä.

Call of Cthulhu sai juhlan kunniaksi myös uuden ”Preview to Madness”-trailerin, joka on nähtävissä tekstin alla.

Arvostelu: Syksyn odotetuin kauhuelokuva Halloween on valtaisa pettymys, joka ei pelota kertaakaan

3 tuntia 55 min sitten

Kaikki jatko-osat unohtava Halloween vuosimallia 2018 on ääripöljää kökkökauhua, joka luulee olevansa alkuperäisen tasoinen elokuva.

Ensi-ilta: 19.10.2018. / Alkuperäisnimi: Halloweeen / Ohjaus: David Gordon Green / Käsikirjoitus: Jeff Fradley, Danny McBride, David Gordon Green/ Pääosissa: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton, Virginia Gardner, Nick Castle / Pituus: 105 minuuttia / Ikäraja: K16

Kiinnostavampiakin genren teoksia on vielä luvassa tämän vuoden puolella, mutta valtavirran kauhuelokuvista uusi Halloween lienee se jota on odotettu eniten. Palikoiden pitäisi olla periaatteessa aivan kohdillaan, jotta vuoden 2018 versio olisi oikeasti hyvä tekele. Alkuperäisen elokuvan ohjaaja John Carpenter on mukana projektissa niin neuvonantajana kuin säveltäjänäkin, uusi leffa unohtaa kaikki toinen toistaan kamalammat jatko-osat ja tekijöinäkin on asiansa osaavaa porukkaa. Mikä voi mennä vikaan kun pääosassa on taas Jamie Lee Curtis ja leffasta ovat vastuussa ohjaaja-käsikirjoittaja David Gordon Green, käsikirjoittaja Danny McBribe ja tuottaja Jason Blum?

No, periaatteessa melkein kaikki.

Ainuttakaan kollegoiden kirjoittamaa arviota en tietenkään ole lukenut ennen tämän oman tekstini rustaamista, mutta satuin näkemään elokuvasta pari päivää sitten uutista kirjoittaessani Metacriticin kriitikkoarvioiden keskiarvon, joka oli slasher-kauhulle melkoisen huima 69 / 100. Odotukset olivat siis korkealla, mutta valitetttavasti Halloween osoittautui myös yhdeksi syksyn suurimmista petttymyksistä. Se ei ole mitään muuta kuin vähän perinteistä tusina-slasheria parempi pläjäys, joka onnistuu ehkä hetken verran huijaamaan olevansa ihan ok teos. lähinnä fan-servicen ja nostalgian avulla. Kaiken hypen alta paljastuu kuitenkin hyvin äkkiä täysin turhanpäiväinen alkuperäisen elokuvan homagen, jatko-osan ja eräänlaisen rebootin risteytys, josta ei löydy slasher-fanillekaan muuta hurrattavaa kuin Michael Myers -pahiksen suorittamat ääriväkivaltaiset murhat.

Pelkällä gorella ei kuitenkaan pitkälle pötkitä, sillä umpityhmä leffa tuntuu laahustavan 105 minuutin kestossaan hitaammin eteenpäin kuin itse Myers.

Vuoden 1978 ensimmäinen elokuva on tietysti genren klassikkoteos, josta saadaan kiittää ja syyttää slasher-kauhuleffojen tulvaa. Vuosien saatossa genren elokuvat alkoivat kilpailla keskenään lähinnä sillä kuinka monta ja miten kekseliäillä tavoilla teosten monsterit laittoivat ihmisiä kylmäksi. Se on ollut ja on välillä edelleenkin ihan hauskaa touhua, toisin kuin esimerkiksi kisa siitä miten paljon pakollisia kliseitä yhteen elokuvaan saa mahdutettua.

Uuden leffan murhat saavat genrefanit taatusti taputtamaan, mutta niitä on ängetty elokuvaan liikaa. Tekijät ovat selvästi alkuperäiselokuvan kovia faneja, apinoidessaan sitä kohtauksia ja kuvakulmia myöten ja näyttäessään katsojille ”vanhat hyvät ajat” mieleen tuovia juttuja, oikeastaan täysin samaan tapaan kuin J. J. Abrams teki Star Wars: The Force Awakens -elokuvassaan. Halloweenista huomaa kuitenkin heti, ettei tekijöille ole mennyt lainkaan perille asiat, jotka tekivät ekasta elokuvasta oikeasti pelottavan.

Lisäksi vähän väliä mukaan on ängetty selvästi Danny McBriden rustaamaa paskaa huumoria, joka on aivan väärässä paikassa, kuten mies itsekin näyttelijänä jokaisessa vakavassa elokuvassaan.

Alkuperäisessä Myers tappoi vain viisi ihmistä, mutta se oli silti todella pelottava, ainakin silloin kun elokuvaa katsoi liian nuorena suhisevalta VHS-nauhalta. Nyt Myers-monsteri laittaa jengiä kylmäksi koko ajan, jolloin teot menettävät merkityksensä, vaikka hahmot kuinka jankkaavat hänen olevan pahuuden ruumiillistuma. Tämä Halloween ei ole pelottava elokuva millään tasolla.

Valitettavasti Myers on lähinnä vain koominen hahmo, joka ei onnistu pyyhkimään pois mielestä aiempia jatko-osia. Tämäkin slasher on täysin ennalta-arvattava, jonka ekspositio on sellaista alleviivaamista, että valkokankaalla voisi vaikka vilkkua isoin neonvärisin kirjaimin:

”HEI KATSOJAT, NYT ME SELITETÄÄN TEILLE JUTTUJA, JOTKA TAJUSITTE ITSE JO AJAT SITTEN! KIINNITTÄKÄÄ MYÖS HUOMIOTA TUOHON, SE ON ASIA JOHON PALATAAN MYÖHEMMIN ELOKUVASSA! TÄMÄ ON TÄRKEÄÄ JA ITSESTÄÄNSELVÄÄ!”

Halloweenin juonta en todellakaan ala tässä kirjoittaa auki, saati luettelemaan näyttelijöitä ja heidän suoritustensa tasoa. Leffasta on julkaistu jo niin paljon trailereita, mainoksia, ennakkopätkiä ja ties mitä, että olette periaatteessa jo nähneet elokuvan ne tuijottamalla.

Suosittelen säästämään leffalippurahat ja katsomaan mielummin minkä tahansa slasher-leffasarjan miljoonannen jatko-osaköntsän jostain suoratoistopalvelusta. Ne eivät ainakaan teeskentele Halloweeniin tapaan olevansa yhtikäs mitään muuta kuin ovat. Tämän uutuuden murhakohtaukset voit katsoa kaveriporukalla hihittäen myöhemmin kotisohvalta, jutellen niiden välillä ihan jostain muusta. Ette taatusti tipahda kärryiltä kuin korkeintaan viimeisen puolen tunnin aikana, jonka veikkaan olleen alun perin aivan erilaisen. Se on hyvin todennäköisesti kuvattu uusiksi koenäytösten perusteella.

HALLOWEEN

”Halloween on ilmeisesti kollegoiden mielestä hyvä elokuva, koska alkuperäisen ohjaaja John Carpenter on mukana tienaamassa helpot rahat. Uutuus ei onnistu pelottamaan kertaakaan”

Traileri: Avaruudessa kukaan ei kuule klikkailuasi -Strategiapeli Stellaris ilmestyy konsoleille ensi vuoden alussa

4 tuntia 14 min sitten

Tähtienväliseen pimeyteen sijoittuva strategiapeli Stellaris julkaistaan ensi vuoden alkupuolella konsoleille.

Viime elokuussa julkistettiin Stellariksen saapuminen pelikonsoleille, ja mainiosta avaruuspelistä onkin julkaistu uusi traileri. Julkaisija Paradox Interactive ja Tatalus Media -studio ovat paljastaneet, että Stellaris: Console Edition ilmestyy ensi vuoden alussa, tietää Gematsu-julkaisu.

Vuonna 2016 PC:lle ilmestynyt Stellaris on syvällinen strategiapeli, jossa monet avaruusolennot kohtaavat hienon tarinankerronnan merkeissä. Siinä tutkitaan tuntemattomia aurinkokuntia oman imperiumin laajentamiseksi, rakennetaan avaruuslaivastoa ja kohdataan kosmoksen mysteerien lisäksi lukuisia siellä puuhastelevia eliöitä ja pelaajan kanssa kilpailevia rotuja.

Stellaris: Console Edition ilmestyy ensi vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Zotac esitteli hieman pienempikokoisemmat GeForce RTX 2070 Mini -näytönohjaimet

4 tuntia 34 min sitten

Zotacin esittelemät versiot GeForce RTX 2070 -näytönohjaimesta ovat saaneet yhtiöltä aiemminkin tutun Mini-nimen tuotesarjalleen. Näytönohjaimilla on silti edelleen mittaa 21 senttimetriä ja korkeutta 12,9 senttimetriä.

Zotac GeForce RTX 2070 Mini -sarjaan kuuluu kaksi näytönohjainta, jotka erottaa toisistaan vain tehdasylikellotus. Oletuskellotaajuuksilla toimiva versio on ZT-T20700E-10P ja tehdasylikellotettu malli on ZT-T20700F-10P. Jälkimmäisessä tehdasylikellotus nostaa GPU Boost -kellotaajuuden 1650 megahertsiin. Muisti on jätetty 14 gigahertsin teholliseen kellotaajuuteen.

Näytönohjaimen virransyöttöön riittää 8-pinninen PCIe-virtaliitäntä. Jäähdytykseen käytetään 90 millimetrin ja 100 millimetrin tuulettimia. Liitäntöinä on tarjolla DVI-D, HDMI ja kolme DisplayPort-liitäntää. Perusmallin hinnaksi ilmoitetaan noin 530 dollaria (460 euroa valuuttakurssilla) ja tehdasylikellotetun mallin hinnaksi noin 550 dollaria (478 euroa) . Hintaero mallien välillä tulee tuskin olemaan todellisissa eurohinnoissakaan suuri. Ensimmäisissä Suomen markkinoille suunnatuissa listauksissa GeForce RTX 2070 -näytönohjaimien hinnat alkavat 645 eurosta.

Huawei vakuuttelee nano-muistikorteilla olevan mahdollisuus uudeksi standardiksi

5 tuntia 14 s sitten

Huawein ehkä yllättävin veto Mate 20 -puhelimien julkistustilaisuudessa oli yhtiön kehittelemien uusien nano-muistikorttien esittely. Yhtiö on sen jälkeen joutunut painottamaan uuden muistikorttistandardin mahdollisia hyötyjä.

Isoin este nano-muistikorttien yleistymisessä on tietenkin se, että uudet muistikortit ovat Huawein patentoimia. Lisäksi toistaiseksi ei ole muita puhelinmalleja, jotka tukisivat uusia muistikortteja. Huaweilla on kuitenkin suunnitelmissa myydä adaptereja, joiden avulla nano-muistikortit toimivat myös microSD -muistikorttipaikoissa.

Huawein Richard Yu on kuitenkin luottavainen, että muutkin valmistajat alkavat tekemään omia versioitaan uusista muistikorteista. Yu mainitsi lisäksi Androidauthoritylle, että muutkin valmistajat ovat harkinneet uusien muistikorttien käyttöä laitteissaan. Hän ei kuitenkaan kertonut mistä valmistajista olisi kyse.

Ensimmäiset Huawein Mate 20 -puhelimien mukana esitellyt nano-muistikortit ovat kapasiteetiltaan 128 ja 256 gigatavua ja pystyvät siirtonopeudessa enintään 90 megatavuun sekunnissa.

Toimittajan vinkit: Nämä kahdeksan asiaa kannattaa ottaa haltuun Call of Dutyn uudessa Blackout-moodissa

5 tuntia 5 min sitten

Call of Duty: Black Ops 4:n uudessa battle royalessa ei välttämättä kannata rynnätä suin päin keskelle taistelua. Toimittajamme kokosi kahdeksan vinkkiä Blackoutin aloittelijoille.

Viime perjantaina ilmestyneen Call of Duty: Black Ops 4:n suurin uudistus on battle royale -moodi Blackout, josta kerroin tarkemmin eilen julkaistussa arviossa. Koska Blackout kuitenkin eroaa jonkin verran muista battle royale -peleistä, ja koska sen pariin hyppää varmasti monia kokemattomiakin pelaajia, listasin omien kokemusteni perusteella joukon vinkkejä Blackout-kamppailuun.

Vinkit on koottu lähinnä soolomuotoista Blackoutia pelaten ja sitä silmällä pitäen. Osa niistä on yleisiä ja pätee muihinkin battle royale -peleihin.

1) Free Look

Helikopterista pudottautuessa kannattaa käyttää Free Look -ominaisuutta, joka ainakin PS4-versiossa on sidottu vasempaan liipaisimeen. Tässä tilassa kameraa voi pyöritellä vapaasti, ja sen avulla saa pikaisen kuvan siitä, mille alueille muita pelaajia on suuntaamassa. Tätä tietoa voi sitten käyttää oman strategian mukaisesti.

2) Pelaa kuulokkeilla

Monille tämä on varmasti pelaamisen lähtökohta muutenkin, mutta vaikka et edes keskustelisi muiden pelaajien kanssa, kannattaa Blackoutia kuulokkeilla. Blackoutissa äänillä on nimittäin tavattoman suuri merkitys, ja äänimaailma onkin toteutettu poikkeuksellisen hyvin.

Ulkona liikkuessa laukausten, räjähdysten ja ajoneuvojen äänet kantavat kauas, ja niitä kannattaa todella kuunnella. Sisätiloissa taas askelet ja ikkunalasien räsähdykset sun muut äänet kertovat yllättävän tarkkaan, missä ja mihin suuntaan vihollinen liikkuu. Tilaisuuden tullen kannattaa ottaa myös kuuloa parantava Awareness kyky käyttöön.

3) Emote-huijaus

Kunnes korjaava päivitys julkaistaan, on Blackoutissa tarjolla ärsyttävän toimiva huijaus, jota kannattaa käyttää jo siksi, että moni vastustajakin niin tekee. Kuten aiemmin kerroimme, antaa emoten käyttäminen pelaajan pyöritellä vapaasti kamerakulmaa kolmannen persoonan kuvakulmasta, jolloin voi esimerkiksi vilkaista esteiden yli ja nurkan taakse.

Paras emote tähän tarkoitukseen on Sitting Bull, jossa pelihahmo pysyy kyykkyasennossa niin kauan kunnes pelaaja päättää liikkua. Josko et itse hyväksyisikään huijausta, kannattaa tietää, että monet pelaajat käyttävät tätä sinua vastaan. Et siis välttämättä ole niin piilossa kuin luulet.

4) Maastoudu!

Saattaa kuulostaa ilmiselvältä, mutta avoimessa maisemassa liikkuessa kannattaa usein maastoutua. Pelihahmo on nimittäin maastoutuneena yllättävän vaikea havaita, ja tästä asemasta voi maastonmuodoista ja aluskasvillisuuden pituudesta riippuen seurata hyvinkin vapaasti taistelukentän tapahtumia.

5) Käytä ovia ja sulje ne

Tätä en edes laittaisi listalle, ellei jokaisessa ottelussa näkisi koko joukkoa pelaajia, jotka antavat turhaan sijaintinsa ilmi hyppäämällä ikkunalasien läpi. Ikkunoista loikkiminen on kieltämättä nopeaa, mutta ääni kantaa kauas ja rikotut ikkunat kielivät kaikille, että rakennukseen on ainakin menty sisään.

Samapa tuo, jos panostat nopeaan ja hyökkäävään taktiikkaan, mutta jos et halua kuuluttaa sijaintiasi ja reittiäsi koko maailmalle, kannattaa käyttää ovia ja myös sulkea ne perästään. Ja älä ainakaan linnoittaudu taloon, josta olet rikkonut yhden ikkunan.

6) Paranna liikkuessa

Kuten kehittäjät vinkkasivat jo Blackoutin beta-testin aikana, voi pelimoodissa parantaa hahmoaan samalla kun liikkuu. Tämä kannattaa muistaa taistelun keskellä, koska se antaa usein mahdollisuuden parantaa itseään siirtyessä suojasta toiseen, aivan kuten Black Ops 4:n moninpelissäkin.

Kannattaa myös pitää valmiina parasta mahdollista parannusesinettä, eikä ainoastaan yleisimpiä ja heikoimpia. Vasempaan olkapainikkeeseen sidotun esineen voi vaihtaa pikavalikosta (nuoli ylöspäin).

7) Stalkkaaminen kannattaa

Etulyöntiasema on aina sillä, joka tietää toisen pelaajan sijainnin. Kun vastustajan havaitsee matkan päästä, vain etevän ja kiikarikiväärillä varustetun pelaajan kannattaa käydä heti yrittämään tappoa. Jos vihollinen ei ole huomannut sinua, seuraa rauhassa mihin suuntaan hän on matkalla ja lähde kulkemaan vanavedessä. Usein tämä johtaa tilanteeseen, jossa vihollisen pääsee yllättämään.

8) Reuna on uhka ja mahdollisuus

Yksi toimiva taktiikka on pysytellä alati pienenevän ympyrän reunamilla ja liikkua vasta, kun se on aivan välttämätöntä. Tässä on se etu, että valtaosa pelaajista tuntuu siirtyvän alueen keskelle hieman aiemmin, jolloin päätyy itse harvemmin ristituleen. On aina helpompi edetä, jos voi olla melko varma, ettei selustasta ole tulossa vihollisia.

Lisäksi alueen reunalla pelaajilla on kiire päästä eteenpäin, mikä johtaa välillä kaaokseen ja oivallisiin tilaisuuksiin päästä yllättämään vihollinen. Sopivassa kohdassa vihollinen saattaa juosta suoraan syliin huomaamatta sinua ennen kuin on liian myöhäistä.

Call of Duty: Black Ops 4 on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Red Dead Redemption 2 sai virallisen julkaisutrailerin

5 tuntia 55 min sitten

Rockstar on julkaissut Red Dead Redemption 2:n virallisen julkaisutrailerin. 

Syksyn ja kenties koko vuoden odotetuimman pelin, Rockstarin kehittämän Red Dead Redemption 2:n julkaisu alkaa viimeinkin olla käsillä. Nyt peli on saanut virallisen lyhyen julkaisutrailerin, joka ei varsinaisesti paljasta kovinkaan paljon uutta pelikuvaa, vaan lähinnä muistuttaa pelin saapumisesta.

Varsinaista pelikuvaa nähtiin jo pari kuukautta sitten julkaistun trailerin muodossa. Mikäli se jäi näkemättä, löytyy traileri täältä. 

Red Dead Redemption 2 julkaistaan 26. päivä lokakuuta eli ensi viikon perjantaina Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle.

Aerocool julkaisi Playa Slim -kotelon

6 tuntia 12 min sitten

Kapea Playa Slim -kotelo pyrkii olohuoneeseen konsolin paikalle mittojensa ja ulkonäkönsä puolesta. Koko kuitenkin sallii asennettavaksi mATX-emolevyn ja optisen aseman.

Aerocool luonnehtii Playa Slim -koteloa ultrakapeaksi ja kompaktiksi, valmistaja näkeekin kotelon soveltuvan olohuoneeseen konsolin korvaajaksi. Niukat ulkomitat asettavat näytönohjaimelle omat rajoitteensa, sillä sille on tarjolla ainoastaan perinteinen vaakakiinnitys. Käytännössä koteloon soveltuvat ainoastaan kapeat low profile -näytönohjaimet. Tämä rajaa pois suuren osan näytönohjainmalleista, sillä low-profile -malleja on tarjolla varsin rajoitetusti.

Koteloon saa mahtumaan mATX- tai Mini-ITX -emolevyn. Massamuisteja varten kotelosta löytyy yksi kiinnityspaikka 2,5 tuuman asemille. Kotelosta löytyy myös kiinnityspaikka 3,5 tuuman kiintolevylle. Se käyttää kuitenkin samaa tilaa, mitä 5,25 tuuman asema käyttää, joten valinta on tehtävä optisen aseman ja kiintolevyn välillä.

Kotelon mukana toimitetaan yksi 80 millimetrin tuuletin, joka on esiasennettuna kotelon kattoon. Kotelon pohjasta löytyy paikka toiselle 80 millimetrin tuulettimelle, mikäli tarvetta on ylimääräiselle jäähdytysteholle. Prosessoricoolerille sallitaan 80 millimetrin korkeus. Virtalähteeksi soveltuu SFX-standardin mukainen virtalähde.

Kotelon ulkomitoiksi ilmoitetaan 112 x 300 x 420 millimetriä. Kotelon etupaneelista löytyy RGB-led-valaistus ja sen hallinnointiin tarkoiettu näppäin. I/O-paneelista löytyy kaksi USB 3.0 -liitäntää sekä 3,5 millimetrin liitännät kuulokkeille ja mikrofonille.

Playa Slim -koteloiden toimitukset ovat alkaneet. Euroopassa kotelon hinta liikkuu 40-50 euron maastossa.

Soulcalibur VI ilmestyy huomenna – Tällainen on pelin uusi viiltävän hieno traileri

6 tuntia 38 min sitten

Taistelupeli Soulcalibur VI näyttäytyy uudella räjähtävällä trailerilla.

Bandai Namco julkaisee huomenna kovemman luokan kamppailupeli Soulcalibur VI:n, ja nyt siitä onkin julkaistu upouusi traileri.

Bandai Namco kertoo tiedotteessaan pelin sisältävän kaksi eeppiseksi luonnehdittua tarinaa: perinteisen Soul Chronicle -pelitilan ja roolipelimäisen Libra of Souls -moodin.

Pelissä ei mätkitä pelkästään vanhoilla tutuilla hahmoilla, sillä taistelijoiden riveihin on tullut monia uusia tappelijoita – eräs näistä on The Witcher -peleistä tuttu Geralt. Soulcalibur VI:stä löytyy lisäksi nettipeli ja hahmojen kustomointia.

Pelistä löytyy lisätietoja sen nettisivuilta.

Soulcalibur VI ilmestyy huomenna lokakuun 19. PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle.

Hellboy-ohjaaja tekee seuraavaksi kauhuelokuvan Englannin noitavainoista

6 tuntia 44 min sitten

Neil Marshall ohjaa The Reckoning -kauhuelokuvan.

MoviePass Films on näyttänyt Deadlinen mukaan vihreää valoa tällä hetkellä uutta Hellboy-elokuvaa ohjaavan Neil Marshallin seuraavalle leffalle, joka on kauhuelokuva nimeltään The Reckoning. Sen pääosassa nähdään Charlotte Kirk (Nicole & OJ, Ocean’s Eight).

The Reckoning sijoittuu vuoden 1665 Englantiin ja kertoo Kirkin esitämästä Evelyn Haverstockista. Hän on nuori leskinainen, jonka aviomies Joseph on kuollut oman käden kautta. Kirk torjuu Squire Pendletonin lähentely-yritykset, jonka johdosta tämä päättää syyttää nuorta naista noidaksi.

Käsikirjoituksesta vastaavat ohjaaja Marshall, näyttelijä Kirk ja Edward Evers-Swindell. The Reckoningin kuvaukset alkavat 15. tammikuuta Walesissa.

Tiesitkö: Pelimaailmaa kohauttaneet Marion nännit nähtiin jo kauan ennen Super Mario Odysseyta

7 tuntia 59 min sitten

Viime vuonna pelimaailma meinasi haljeta liitoksistaan, kun Super Mario Odysseyssa nähtiin yläosaton Mario nänneineen. Tosiasiassa Marion nännit nähtiin jo Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Gamesissa.

Viime vuonna Nintendo Switchille julkaistu Super Mario Odyssey kohahdutti pelimaailmaa suuresti, sillä pelissä saattoi pukea Mariolle pelkän uimapuvun. Tällöin yläosattomalla putkimiehellä näkyivät nännit, mikä johti muun muassa speedruneihin siitä kuka näkee nännit ensimmäisinä. 

Super Mario Odyssey ei kuitenkaan ollut ensimmäinen kerta, kun Marion nännit näkyivät videopeleissä. Todellisuudessa ne nähtiin jo vuoden 2016 helmikuussa Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Gamesissa. Pelistä löytyi nimittäin pieni Miiverse-leima, jossa surffaavan Marion rinnassa erottuu kaksi yhden pikselin kokoista nänniä.

Contrary to popular belief, Super Mario Odyssey was not the first game to give Mario visible nipples (left). Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games, which released one year earlier, featured a Miiverse stamp depicting Mario with nipples (right). pic.twitter.com/elPDhJlqgx

— Supper Mario Broth (@MarioBrothBlog) 17. lokakuuta 2018

Marvel muutti Captain Marvelin sarjakuvaversiota juuri merkittävällä tavalla – syynä arvatenkin ensi kevään elokuva

8 tuntia 50 min sitten

Brie Larsonin tähdittämä Captain Marvel -elokuva nähdään maaliskuussa.

Marvel teki suuren muutoksen Captain Marvel -supersankarin tarinaan eilen ilmestyneessä Life of Captain Marvel -sarjakuvan neljännessä numerossa, joka liittyy arvatenkin ensi kevään elokuvaversioon. Captain Marvelin eli Carol Danversin supervoimien alkuperä on pysynyt samana siitä asti kun se paljastettiin vuonna 1977 ilmestyneessä Ms. Marvel -sarjakuvan numerossa #2. Kertomuksessa hän saa voimansa krii-rodun rakentamaan Psyche-Magnitron -vekottimeen liittyvässä onnettomuudessa.

Nyt Carolin äiti paljastuu kriiksi, eli sankarimme onkin krii-ihminen hybridi. Psyche-Magnitron ei enää muuta hänen dna:taan, vaan vain aktivoi jo olemassa olevat supervoimat.

Anna Bodenin ja Ryan Fleckin ohjaama Captain Marvel -elokuva saa ensi-iltansa Suomessa 8. maaliskuuta. Siinä nähdään pääosanesittäjä Brie Larsonin lisäksi muun muassa Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Rune Temte, Algenis Perez Soto, Mckenna Grace, Annette Bening, Clark Gregg ja Jude Law.

Life of Captain Marvel -sarjiksen digiversiot voit hommata perinteisistä paikoista, eli esimerkiksi Marvelin omilta sivuilta tai Comixolygysta.

Assassin’s Creed Odysseysta löytyi Donald Trump -viittaus

8 tuntia 59 min sitten

Assassin’s Creed Odysseysta on löytynyt viittaus Donald Trumpin tunnetuksi tekemään ”Make America Great Again”-iskulauseeseen.

Hiljattain julkaistu Assassin’s Creed Odyssey sisältää monenlaisia viittauksia, salaisuuksia ja pääsiäismunia pelaajien löydettäväksi. Yksi niistä on vastikään löydetty viittaus Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpiin sekä tämän ”Make America Great Again”-iskulauseeseen.

Viittaus löytyy AC Odysseyn ”Venomous Encounter”-tehtävästä, jossa pelaaja voi joko armahtaa tai tappaa rosvoryhmän. Mikäli pelaaja päättää päästää lainsuojattomat päiviltä, huutaa näiden johtaja ”We’ll never surrender to the likes of you. We will make Athens great again.”

Muropaketin arvostelun Assassin’s Creed Odysseysta voi lukea täältä. 

Strategiapeli RimWorld julkaistiin virallisesti – Tässä uusi traileri

9 tuntia 45 min sitten

Jo useita vuosia Early Access -testausvaiheessa kehitetty RimWorld-strategiapeli julkaistiin virallisesti uuden trailerin kera.

Tutustuimme Dwarf Fortressia muistuttavaan strategiapeli RimWorldiin jo muutama vuosi sitten Early Access -ennakon muodossa. Nyt testivaiheessa kypsynyt peli on vihdoin julkaistu virallisesti.

RimWorldissä ideana on, että avaruusalus räjähtää. Kolme eloonjäänyttä syöksyy pakokapseleissaan kaukaiselle planeetalle, joka ei ehkä ole ihan niin autio kuin ennakkoon olisi voitu kuvitella. Kullakin selviytyjällä on omat kykynsä, ammattinsa ja persoonallisuutensa. Kolmen sankarin tulee rakentaa avaruusaluksen palavista kappaleista ja ympäristöstä haalimistaan raaka-aineista siirtokunta, joka pystyy elättämään heidät – ja mahdolliset muut tuttavuudet – niin kauan, että pakoalus saadaan kyhättyä.

1.0-version julkaisun yhdessä RimWorld sai myös uuden trailerin, joka on nähtävissä jutun alla. RimWorld on saatavilla Steamista 29,99 eurolla. 

Destroyer-traileri: Nicole Kidmanin uusi elokuva on melkoinen yllätys

10 tuntia 5 min sitten

Nicole Kidman on maskeerattu melkein tunnistamattomaksi Destroyer-toimintadraamassa.

Annapurna Pictures on julkaissut ensimmäisen trailerin ja julisteen Destroyer-elokuvasta, jonka pääosassa nähtävä Nicole Kidman on kerännyt kehuja näyttelijänsuorituksestaan. Elokuva sai maailmanensi-iltansa syyskuussa Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla.

Kidman esittää Destroyerissa Erin Bell -nimistä etsivää, joka oli nuorena poliisina peitetehtävissä rikollisjengissä traagisin seurauksin.

Emmy-palkinnon HBO:n Big Little Lies -sarjasta voittaneen Kidmanin lisäksi elokuvassa nähdään Bradley Whitford (Get Out), Tatiana Maslany (Orphan Black), Sebastian Stan (Avengers: Infinity War), Toby Kebbell (War for the Planet of the Apes), Scoot McNairy (Halt and Catch Fire) ja Beau Knapp (The Nice Guys).

Destroyerin ohjaajana toimii muun muassa Jennifer’s Body -elokuvasta ja useista tv-sarjoista tuttu Karyn Kusama, ja käsikirjoitus on Phil Hayn ja Matt Manfredin käsialaa.

Destroyer saa maanlaajuisen ensi-iltansa Yhdysvalloissa tammikuussa. Elokuvan saapumisesta Suomen valkokankaille ei ole vielä tietoa.

Vanhempien OnePlus-laitteiden omistajat saavat odottaa Android Pie -päivitystä vielä jonkin aikaa

11 tuntia 4 min sitten

OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau on kertonut, että OnePlus 3 ja 5 -mallien Android 9 Pie -päivityksen saapuminen ottaa vielä oman aikansa.

OnePlus 6 sai oman Android 9 Pieen perustuvan OxygenOS 9.0 -päivityksensä jo muutama viikko sitten. Sama päivitys on myöhemmin luvassa OnePlus 3, 3T, 5 ja 5T -malleille.

Nyt OnePlus toimitusjohtaja Pete Lau on kuitenkin kertonut, että vanhempien mallien omistajien ei kannata vielä pidättää hengitystään päivitystä odotellessa, raportoi GizmoChina. Laun mukaan OnePlusin insinöörien täytyy vielä hioa päivitystä, eikä sitä julkaista vielä lähiaikoina.

Suomessa 6. päivä marraskuuta myyntiin saapuva OnePlus 6T on puolestaan varustettu OxygenOS 9.0:lla jo valmiiksi.

Obsidian: ”On hyvin epätodennäköistä että tekisimme enää uutta Fallout-peliä”

11 tuntia 11 min sitten

Obsidianin kehittämää Fallout New Vegasia pidetään kenties jopa parhaana Fallout-pelinä ikinä. On kuitenkin hyvin epätodennäköistä, että pelistudiolta tulisi enää uusia Fallouteja. 

Vuonna 2010 ilmestynyttä, Obsidianin kehittämää Fallout New Vegasia pidetään yleisesti jopa Fallout-sarjan parhaana roolipelinä, vaikka julkaisunsa aikoihin se kärsikin useista teknisistä ongelmista. Koska Fallout New Vegas oli varsin mainio peli, on Obsidianilta odotettu läpi vuosien uutta Falloutia.

Nyt Obsidianilta on kysytty Twitterissä, onko olemassa mahdollisuutta, että studio työskentelisi vielä Falloutien parissa. Fanien pettymykseksi Obsidian vastasi kuitenkin, että se on hyvin epätodennäköistä.

Fallout-pelien oikeudet omistava Bethesda on kertonut jo aiemmin kesällä, että kasvanut julkaisija haluaa jatkossa kehittää kaikki pelinsä itsenäisesti. Huhujen mukaan Microsoft on myös aikeissa ostaa Obsidianin ja olisi hyvin epätodennäköistä että Bethesda luovuttaisi yhden suurimmista pelisarjoistaan Microsoftin omistaman studion kehitettäväksi.

Mikäli Fallout New Vegas tai muut Fallout-pelit ovat jääneet kokematta, voi ne napata talteen Humblen pelikaupan Fallout-alennusmyynneistä.

pic.twitter.com/mcYLxr8CYb

— Obsidian (@Obsidian) 16. lokakuuta 2018

Jet Li olisi saanut roolin Matrixin jatko-osista – Paljasti nyt yllättävän syynsä kieltäytymiselle

11 tuntia 30 min sitten

Matrix-trilogian ohjanneet Wachowskit olisivat halunneet Jet Lin mukaan vuoden 2003 jatko-osiin. Melkein näin tapahtuikin, mutta lopulta Li päätti vetäytyä projektista.

Nyt Once Upon a Time in China -tähti on kertonut, miksi hän ei esiintynyt The Matrix Reloadedissa ja The Matrix Revolutionsissa, uutisoi Jayne Stars -sivusto.

A Date with Luyu -keskusteluohjelmassa vieraillut Li kertoi juontaja Chen Luyulle seuraavaa:

”Kuuden kuukauden ajan he [elokuvan tekijät] tallensivat kaikki liikkeeni ja muuttivat ne tietokonedataksi. Kaikki kopioitiin ja he [studio] omistivat oikeudet [liikkeisiin]. Koko elämäni harjoittelemistani taistelulajeista tuli amerikkalaisten omaisuutta. Lopulta päätin etten tee sitä [Matrix-elokuvia]. En voinut antaa pois immateriaalioikeuksiani”.

Jet Lin roolihahmo olisi Matrixissa ollut Seraph, jota valmiissa elokuvassa esitti taiwanilainen Collin Chou.

Sivut