Muropaketti

Tilaa syöte syöte Muropaketti
Syötteen kokonainen osoite. 28 min 29 s sitten

Battle royalen tulevaisuus on täällä ja se on vihreä (kuin eräs shakki)

1 tunti 32 min sitten

Battle royale -pelit ovat tällä hetkellä sitä kaikkein kuuminta pelaamista. Fortnite ja Playerunknown’s Battlegrounds vetävät pelaajia puoleensa kuin sandaalit sukkia kesähelteellä.

Nyt battle royale -genre on saanut uuden valtiaan, sillä selaimella pelattava Soccer Battle Royale yhdistelee siihen vihreän veran shakkina tunnetun herrasmieslajin – jalkapallon.

Soccer Battle Royale on ilmainen ja siinä puolustetaan omaa maalia lähes sataa tietokoneen ohjastamaa vastustajaa ja lukematonta pallomäärää vastaan.

Pelissä on neljä eri vaikeustasoa joka määrittelee kuinka vahvasti tekoäly yrittää tehdä maaleja. Soccer Battle Royalen impossible mode -pelitilassa pääsee kokemaan miltä näyttää, kun 99 jalkapallistia koettaa saada pallonsa maaliin.

Soccer Battle Royale tehtiin Ludum Dare 41 -pelijameissa. Sen voi ladata itselleen tai pelata selaimella.

The post Battle royalen tulevaisuus on täällä ja se on vihreä (kuin eräs shakki) appeared first on Muropaketti.com.

Transformers-tähti Megan Fox saa oman “The X-Files -sarjan”

1 tunti 41 min sitten

Maailman historian mysteereitä tutkiva Mysteries and Myths with Megan Fox lähtee tuotantoon Travel Channelilla.

Transformers-tähti Megan Fox lähtee etsimään vastauksia maailman myytteihin ja mysteereihin. Comingsoonin uutisen mukaan Fox toimii Travel Channelille suunnitellun, tällä hetkellä neliosaiseksi kaavaillun Mysteries and Myths with Megan Fox -sarjan luojana ja tuottajana.

Fox on kertonut olleensa kiinnostunut muinaisten kulttuurien, ihmisten ja paikkojen historiasta pienestä pitäen ja kyseenalaistanut niistä dokumentoituja tarinoita. Uuden sarjan myötä hän lähtee matkalle maailman ympäri yhdessä arkeologien ja muiden tutkijoiden kanssa, ja tarttuu ikiaikaisiin tarinoihin uudesta näkökulmasta.

Sarjassa selvitellään esimerkiksi oliko amatsoneja oikeasti olemassa sekä käytiinkö Troijan sota todellisuudessa.

Mysteries and Myths with Megan Fox lähtee tuotantoon kesäkuussa ja sen arvioidaan valmistuvan myöhemmin tämän vuoden aikana.

The post Transformers-tähti Megan Fox saa oman “The X-Files -sarjan” appeared first on Muropaketti.com.

Detroit: Become Humania odotellessa PS Plus -pelaajille tarjotaan samojen tekijöiden edellinen hittipeli ilmaiseksi

2 tuntia 10 min sitten

Quantic Dreamin tarinavetoinen seikkailupeli Beyond: Two Souls kuuluu toukokuun ilmaisiin peleihin PlayStation Plus -jäsenille.

Toukokuun lopulla ilmestyvä Detroit: Become Human kuuluu kevään odotetuimpiin peleihin, mutta sitä ennen PlayStation Plus -jäsenet voivat seikkailla läpi samojen kehittäjien aiemman seikkailupelin. Toukokuun ilmaiset PS Plus -pelit on nimittäin julkistettu, ja kuukautta tähdittää Beyond: Two Souls -pelin vuonna 2015 ilmestynyt PS4-käännös.

PlayStation Blogin mukaan toukokuun toinen PS4:n ilmaispeli on tasohyppely Rayman Legends (2014), ja lisäksi PS3:lle tarjotaan Risen 3: Titan Lords (2013) sekä Eat Them! (2010). Kaikki pelit ovat PS Plus -jäsenten pelattavissa aina kun jäsenyys on voimassa, kunhan ne muistaa kirjastoonsa lisätä toukokuun aikana.

Alta näet toukokuun PS Plus -pelien esittelyn, sekä Beyond: Two Soulsin trailerin. Niiden saapumiseen asti Plus-jäsenet voivat vielä napata itselleen muun muassa toimintapeli Mad Maxin (2015).

Detroit: Become Human ilmestyy 25. toukokuuta.

The post Detroit: Become Humania odotellessa PS Plus -pelaajille tarjotaan samojen tekijöiden edellinen hittipeli ilmaiseksi appeared first on Muropaketti.com.

Team Group esitteli T-Force Vulcan TUF DDR4-muistit

2 tuntia 31 min sitten

Uudet Team Groupin T-Force Vulcan TUF -muistit ovat saaneet inspiraationsa Asuksen TUF-sarjasta. Näyttävät DDR4-muistit tulevat saataville 16 ja 32 gigatavun kitteinä.

Team Groupin T-Force Vulcan TUF -muistit on kehitetty yhteistyössä Asuksen kanssa. Muihin valmistajan DDR4-muisteihin verrattuna muistikampojen lämpörivat ovat varsin hillittyjä, sillä LED-valaistus loistaa poissaolollaan, ja lämpöripojen värimaailma yhdistää mustaa ja keltaista.

Muisteista tulee saataville 2400, 3000, 3200 ja 3600 megahertsin kellotaajuuksilla toimivat versiot. Alimmalla 2400 megahertsin kellotaajuudella toimivien muistien käyttöjännite on 1,2 volttia, kun muissa käyttöjännite on 1,35 volttia. Muistit tukevat XMP 2.0 -ylikellotustoimintoa. Muistikitit tulevat saataville 16 (2 x 8) ja 32 (2 x 16) gigatavun kitteinä. Yhteistyö Asuksen kanssa näkyy myös siinä, että Asus on vastannut muistien testaamisesta.

Team Group ei ole toistaiseksi vahvistanut T-Force Vulcan TUF -muistien saatavuutta tai hinnoittelua.

The post Team Group esitteli T-Force Vulcan TUF DDR4-muistit appeared first on Muropaketti.com.

Houston, meillä on huhu – Cyberpunk 2077 päästää pelaajat Kuun kamaralle

3 tuntia 23 min sitten

Cyberpunk 2077 -huhuja piisaa. Tuorein näistä osaa kertoa, että synkkään lähitulevaisuuteen sijoittuva odotettu peli päästää pelaajat Kuuhun.

Cyberpunk 2077 on ollut vuosia kehitystyön alaisena. Siitä huolimatta pelistä ei tiedetä juurikaan muuta, kuin että kyseessä on kunnianhimoinen avoimen pelimaailman roolipeli CD Projekt Rediltä.

Nyt uusi huhu kertoo, että peli päästää kyberpunkkarit Kuuhun saakka.

GamePressure-julkaisu on saanut kuulla aina niin luotettavalta nimettömältä lähteeltä, että eräs pelin osanen vie pelaajat planeetan kiertorataa pidemmälle. Lähteen mukaan pelistudion Krakovan-jaosto puuhastelee pelin tämän osan parissa.

Totta vai tarua? Aika näyttää. Sama julkaisu uutisoi aiemmin, että Cyberpunk 2077 on ensimmäisestä persoonasta kuvattu peli. Kaikki huhut kannattaa ottaa juuri sellaisina mitä ne ovat, kunnes CD Projekt Red julkistaa pelistä tietoja.

Tämä voi tapahtua jo ensi kesäkuussa, kun E3-messut käynnistyvät. CD Projekt Red tulee olemaan messuilla joten voisi olettaa, että studio esittelee siellä sen kaikkien aikojen suurinta projektiaan.

Tai sitten ei.

The post Houston, meillä on huhu – Cyberpunk 2077 päästää pelaajat Kuun kamaralle appeared first on Muropaketti.com.

Yksityisyydestään huolehtivan Purism-puhelin ajaa myös Ubuntu Touchia

4 tuntia 31 min sitten

Mobiilimarkkinoiden kahden kauppa ei miellytä kaikkia, etenkään tietojensa leviämisestä huolestuneita. Androidin ja iOSin rinnalle yrittäjiä ei juuri vakavassa mielessä ole, mutta Purismin tulevaan huipputurvalliseen puhelimeen saa Ubuntu Touchin ja pari muuta Linuxia.

Purism Librem 5 -puhelin on saatavilla vasta ensi vuonna, mutta yhtiö on kertonut laitteesta nyt lisätietoja. Paketista napattuna käytössä on Free Software Foundationin suosittelema PureOS-käyttöjärjestelmä, mutta sen tilalle voi vaihtaa KDE Plasma Mobilen tai myös Ubuntun.

Engadgetin mukaan Purismin toimitusjohtaja Todd Weaver on todennut käyttäjäyhteisön kehittämän Ubuntun sopivan hienosti Purismin tuotteeseen. Vaikka yhtiö itse kehittää, tukee ja suosittelee PureOS-käyttöjärjestelmää, voi vaihtoehtojen tarjoaminen edistää digitaalisten oikeuksien puolesta käytävää taistelua entisestään.

The post Yksityisyydestään huolehtivan Purism-puhelin ajaa myös Ubuntu Touchia appeared first on Muropaketti.com.

Miltä maistuisi ydinlaskeuma neonvalojen loisteessa? Fallout: Miami vie juuri sinne

5 tuntia 11 min sitten

Sotahan ei koskaan muutu. Uudessa Fallout-faniprojektissa rakennetaan maailmanlopun Miamia neonvalojen alle.

Fallout 4:n ystävät jatkavat kaikenlaisten asiallisten pelimodien väsäämistä ja eräs näistä on todella mielenkiintoinen. Fallout: Miami -modin ensimmäinen pienoistraileri on julkaistu – ja hyvältähän se näyttää.

Videolla nähdään Miami Vicelle tyypillistä 1980-luvun estetiikkaa joka useimmiten toimii mainiosti, joten miksei nytkin.

Modista ei ole juurikaan hiiskuttu mitään, mutta tiimi sen takana lupaa julkaista lisätietoja pian. Pelin kartasta löytyy Southern Miami Beach, Miami University, Sunshine Hotel and Casino sekä Miami Beach Convention Center.

Pelimodissa tulee olemaan kolme eri joukkiota: The Nuclear Patriots, The Dreamers ja The Cubanos.

Modissa nähdään ainutlaatuisia kulkuvälineitä kuten Megahorse, Roadhog sekä Rad Hopper. Täysimittaisen trailerin luvataan avaavan tarkemmin mitä kaikkea modissa oikein on tarjolla.

Fallout: Miamia säädetään suhteellisen ison tiimin voimin, sillä sitä työstää 17 henkilöä kokopäiväisesti. Lisäksi mukana on iso liuta avustajia. Tämä ei silti tarkoita sitä, etteikö tämäkin modi voisi kadota bittiavaruuteen lupaavan alun jälkeen.

Pienoistrailerin lisäksi pelin musiikillisesta annista on julkaistu näyte.

Muropaketti jää tarkkailemaan Miamin ydinlaskeuman tilannetta.

The post Miltä maistuisi ydinlaskeuma neonvalojen loisteessa? Fallout: Miami vie juuri sinne appeared first on Muropaketti.com.

Uusi scifi-mysteeri PS4-pelaajille: Kehuttu Tacoma kääntyy uudelle alustalle

5 tuntia 30 min sitten

Viime vuonna PC:lle ja Xbox Onelle ilmestynyt scifi-peli Tacoma kääntyy toukokuun alussa myös PlayStation 4:lle.

Kehutun indiepeli Gone Homen (2013) kehittäjien viime vuonna julkaisema, runsaasti palkintoehdokkuuksia kerännyt Tacoma ilmestyy viimein myös PlayStation 4:lle. Kehuttu tieteistrilleri saapuu uudelle alustalle 8. toukuuta.

Tacoma on tarinallinen seikkailupeli, jossa pelaaja lähtee selvittämään mysteeriä samannimiselle avaruusasemalle. Tacoma ei virallisen kuvauksen mukaan sisällä sen paremmin taistelua kuin puzzle-tehtäviäkään, vaan se keskittyy tarinaan, jonka pelihahmo kokee AR-laitteensa avulla katsottavien tallenteiden kautta.

Peli tarjoaa rikkaan, monihaaraisen tarinan, jonka kesto riippuu pitkälti pelaajasta. Tacoma voi arvioiden mukaan kestää 2-5 tuntia sen mukaan, kuinka paljon pelaaja innostuu tutkimaan ja syventymään maailmaan.

Alta näet Tacoman PS4-trailerin. Peli on saanut palkintoehdokkuuksia esimerkiksi The Golden Joystick -palkintogaalassa sekä tarinasta että parhaana indiepelinä.

The post Uusi scifi-mysteeri PS4-pelaajille: Kehuttu Tacoma kääntyy uudelle alustalle appeared first on Muropaketti.com.

Edes uusimman Alien-elokuvan pääosan esittäjällä ei ole tietoa siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu

5 tuntia 40 min sitten

Alien-franchisen tulevaisuus on vaakalaudalla. Edes Alien: Covenantin pääosassa nähty Katherine Waterston ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan – vai tuoko mitään.

Ridley Scottin ohjaama, vuonna 2017 ilmestynyt viimeisin Alien-elokuva Covenant ei ollut kovinkaan suuri taloudellinen menestys. Tämä yhdistettynä Disneyn Fox-kauppoihin on laittanut koko franchisen tulevaisuuden vaakalaudalle. Seuraavan Alien-elokuvan – jos sellaista edes enää tulee – valmistumisesta ei ole julistettu minkäänlaista tietoa.

Enempää eivät tiedä elokuvan näyttelijätkään. Alien: Covenantin pääosaa esittänyt Katherine Waterson kertoo haastattelussa Bloody Disgustingin mukaan olevansa ihan yhtä ulkona kuin muutkin:

“Minulla ei ole mikäänlaista käsitystä, mitä Alienin kanssa tapahtuu. Minusta aina kyllä tuntuu, että näyttelijät saavat kaiken tiedon viimeisenä.”

Waterston kuitenkin kertoo, että alun perin hänen Daniels-hahmolleen oli suunniteltu jotain suurta.

-Kuulin kauan aikaa sitten jotain huhuja siitä, mihin suuntaan voitaisiin olla menossa ja hahmooni liittyen ne kuulostivat mielestäni todella mielenkiintoisilta. Mutta en ole kuullut mitään pitkiin aikoihin, Waterston jatkaa.

The post Edes uusimman Alien-elokuvan pääosan esittäjällä ei ole tietoa siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu appeared first on Muropaketti.com.

Elokuvista tuttujen hahmojen tähdittämä Harry Potter -peli ilmestyi tänään

6 tuntia 46 min sitten

Harry Potter: Hogwarts Mystery on nyt julkaistu mobiilaitteille. J. K. Rowlingin luomaan universumiin perustuva roolipeli päästää pelaajan oppilaaksi Tylypahkan kouluun.

Ensimmäinen vuoden kahdesta Harry Potter -mobiilipelistä on nyt julkaistu. Jam Cityn kehittämä roolipeli Harry Potter: Hogwarts Mystery on saatavilla ilmaiseksi Androidille ja iOS:lle. Pelin kerrotaan sisältävän mikromaksuja.

Hogwarts Mysteryssa pelaaja pääsee luomaan oman oppilaansa Tylypahkan noitien ja velhojen kouluun, ja pelissä muun muassa opiskellaan loitsuja, suoritetaan tehtäviä ja tehdään tarinan etenemiseen vaikuttavia valintoja. Kuten aiemmin kerroimme, myös moni Potter-elokuvista tunnettu näyttelijä palaa pelin myötä tuttuihin rooleihinsa.

Alta näet Harry Potter: Hogwarts Mysteryn trailerin. Myöhemmin tänä vuonna ilmestyy myös samaan maailmaan sijoittuva Pokémon Go -tyylinen AR-peli, joka julkistettiin viime vuonna. Nianticin kehittämästä Harry Potter: Wizards Unite -pelistä ei kuitenkaan ole paljastettu vielä yksityiskohtia tai julkaisupäivää.

The post Elokuvista tuttujen hahmojen tähdittämä Harry Potter -peli ilmestyi tänään appeared first on Muropaketti.com.

X2 julkaisi edullisen Pirate 1416 -miditornikotelon mATX-emolevyjen kodiksi

7 tuntia 47 min sitten

X2 Pirate 1416 -miditornikotelo edustaa kompaktimpaa kokoluokkaa ja siihen saa suurimmillaan asennettua mATX-emolevyn. Edullisesta hinnasta huolimatta kotelon etu- ja kylkipaneeli ovat karkaistua lasia.

X2 Pirate 1416 -kotelon ulkomitoiksi ilmoitetaan 362 x 198 x 420 millimetriä. Painoa kotelolle on kertynyt 3,35 kilogrammaa. Väritykseltään kotelo on kauttaaltaan musta. Mustanpuhuvan toteutuksen vastapainona kotelon etu- ja kylkipaneeli ovat karkaistua lasia. Eloisuutta lisäävät kaksi kotelon mukana toimitettaa, punaisilla LED-valoilla varustettua 120-millimetristä kotelotuuletinta.

Kotelosta löytyy kiinnityspaikat mATX- ja Mini-ITX-emolevyille. Massamuisteille on varattuna kaksi 3,5 tuuman kiintolevykelkkaa. X2 ei tarkenna, pystyykö kelkkoihin asentamaan myös 2,5 tuuman asemia. Koteloon pystyy asentamaan korkeimmillaan 150 millimetriä korkean prosessoricoolerin ja näytönohjaimen osalta pituusrajoitus on 320 millimetriä.

X2 ei ole tarkentanut Pirate 1416 -kotelon saatavuutta, mutta sen vahvistama verollinen suositushinta on 55 euroa.

The post X2 julkaisi edullisen Pirate 1416 -miditornikotelon mATX-emolevyjen kodiksi appeared first on Muropaketti.com.

Harmittaako Suomen leffalippujen hinnat? Saudi-Arabiassa tilanne on vielä paljon huonompi

7 tuntia 51 min sitten

Saudi-Arabiassa pääsee nyt katsomaan elokuvia elokuvateatterissa yli 30 vuoden kiellon jälkeen. Halpaa hupia elokuvissa käyminen ei kuitenkaan ole.

Saudi-Arabia purki elokuvateatterikieltonsa ja 18. huhtikuuta kuningaskunnassa sai ensi-iltansa ensimmäinen elokuva 37 vuoteen. Ensimmäinen Saudi-Arabiassa ensi-iltansa saanut elokuva oli ennätyksiä rikkonut Marvel-seikkailu Black Panther.

AMC-elokuvateattereiden pomo Adam Aron ennustaa Varietyn uutisen mukaan leffalippujen hinnan nousevan Saudi-Arabiassa reippaasti. Lipusta saa tällä hetkellä pulittaa 20 dollaria (noin 17 euroa), mutta Aronin mukaan hinta saattaa nousta jopa 35 dollariin (noin 30 euroa).

Hinnan nousu johtuu kysynnän määrästä. Saudi-Arabian 32 miljoonan asukkaan väestöstä noin 70 % on alle 30-vuotiaita eli elokuvateollisuuden keskeisintä kohderyhmää. Analyytikot povaavatkin Saudi-Arabiasta tulevaisuudessa merkittävää tekijää elokuvien tuottoa maailmanlaajuisesti ajateltaessa.

The post Harmittaako Suomen leffalippujen hinnat? Saudi-Arabiassa tilanne on vielä paljon huonompi appeared first on Muropaketti.com.

Destiny 2:n tuleva laajennus tuo peliin oman versionsa horde-moodista

8 tuntia 20 min sitten

Destiny 2:n tulevasta Warmind-laajennuksesta on julkaistu tarkempia tietoja sekä tarinallinen traileri.

Bungien viime syksynä julkaisema verkkoräiskintä Destiny 2  on viimein saamassa toisen laajennuksensa, joka kantaa nimeä Warmind. Marsin pinnalle sijoittuvasta lisäosasta on nyt julkaistu ensimmäinen traileri, sekä tarkempia lisätietoja.

Kuten GameSpot kertoo, tuo Warmind tarinallisten tehtävien ja useampien Crucible-uudistusten ohella peliin myös uuden moodin, joka vaikuttaa Destiny 2:n versiolta horde-pelimuodosta. Uudessa Escalation Protocolissa kamppaillaan alati vaikenevia vihollisaaltoja vastaan, ja seitsemännellä aallolla on luvassa viikottain vaihtuva boss-taistelu. Vaikka Escalation Protocol on Public Event -tyyppinen pelitila, sen voi käynnistää milloin tahansa.

Jo mainittujen ominaisuuksien lisäksi Warmind tuo peliin muun muassa uuden Hellas Basinin pelialueen, joka sijoittuu Marsiin. Warmind ilmestyy 8. toukokuuta kaikille alustoille, eli PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle. Alta näet laajennuksen trailerin, joka vihjaa planeetan pinnan alla piilevistä salaisuuksista.

The post Destiny 2:n tuleva laajennus tuo peliin oman versionsa horde-moodista appeared first on Muropaketti.com.

Quentin Tarantino palaa juurilleen: seuraava elokuva on hyvin lähellä Pulp Fictionia

9 tuntia 21 min sitten

Quentin Tarantinon seuraava elokuva on nimeltään Once Upon a Time in Hollywood ja sen pääosissa näyttelevät Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ja Margot Robbie.

Quentin Tarantinon tuleva elokuvaprojekti, Once Upon a Time in Hollywood sijoittuu 1960-luvun loppupuolelle, Charles Manson -murhien aikaan. Tarina seuraa tv-tähteä ja hänen varanäyttelijäänsä, kun nämä lähtevät valloittamaan elokuvamaailmaa.

Leonardo DiCaprio esittää elokuvassa entistä tv-tähteä, Rick Daltonia, ja Brad Pitt hänen varanäyttelijäänsä Cliff Boothia. Dalton asuu Sharon Taten (Margot Robbie) naapurissa. Tatehan joutui vuonna 1969 Mansonin brutaalisti murhaamaksi.

Hollywood Reporterin mukaan Las Vegasin CinemaConissa puhunut Tarantino on sanonut tulevan elokuvan olevan “luultavasti lähimpänä Pulp Fictionia” kuin mitä hän on tähän mennessä tehnyt.

Once Upon a Time in Hollywoodin kuvaukset eivät ole vielä alkaneet, mutta elokuvan on määrä valmistua valkokankaille elokuuksi 2019 – juuri parahiksi Sharon Taten murhan 50-vuotispäivän aikaan.

The post Quentin Tarantino palaa juurilleen: seuraava elokuva on hyvin lähellä Pulp Fictionia appeared first on Muropaketti.com.

Uusi Dark Souls: Remastered -traileri esittelee pelin valtavia vihollisia

9 tuntia 25 min sitten

Toukokuussa ilmestyvä Dark Souls: Remastered sai uuden trailerin, joka keskittyy pelin karmiviin boss-vihollisiin.

Alkuperäinen Dark Souls (2011) ilmestyy pian remasteroituna versiona useille alustoille, ja nyt From Softwaren odotettu Dark Souls: Remastered on saanut myös uuden trailerin. Alla olevalla trailerilla paljastetaan, miltä monet tummanpuhuvan toimintaroolipelin valtavista boss-vastustajista näyttävät nykyiselle sukupolvelle päivitettyinä.

Dark Souls: Remastered ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 25. toukokuuta. Peliä kehitetään myös Nintendo Switchille, mutta tämä versio ilmestyy vasta myöhemmin kesällä. Nintendo-käännöksen tarkkaa julkaisupäivää ei ole paljastettu.

The post Uusi Dark Souls: Remastered -traileri esittelee pelin valtavia vihollisia appeared first on Muropaketti.com.

Philipsiltä HDR 1000 -sertifioitu 436M6VBPAB-näyttö

10 tuntia 22 min sitten

Kyseessä on yksi ensimmäisiä HDR 1000 -mitat täyttäviä monitoreita, joka on julkaistu kuluttajamarkkinoille. Näyttöä valmistavan MMD:n mukaan tuote on suunniteltu ensisijaisesti pelikäyttöön.

Näytön koko on 43 tuumaa, ja resoluutio 3840 x 2160. Paneelin tyyppi on VA, ja sen ilmoitettu ensimmäiskirkkaus on 1000 kandelaa neliömetrille. Täysin valkoisella kuvalla näyttö kykenee 720 kandelan kirkkauteen.

Paneelin värisyvyys on 10-bittinen ja sen väritoisto kattaa DCI-P3 -väriavaruuden 97,6 prosenttisesti. Vasteaika on neljä millisekuntia, ja näyttö tulee FreeSync 2 -teknologiaa.

Liitänät ovat HDMI 2.0, DiplayPort 1.2, miniDisplayPort 1.2 ja USB-C. Kattaukseen kuuluu lisäksi USB-hubi ja äänen läpivienti 3,5 millimetrin liitännän läpi. Paneelin ominaisuuksiin kuuluu sinistä valoa vähentävä teknologia ja vilkkumista vähentävä teknologia.

Philips 436M6VBPAB -näytön suositushinta on 799 euroa.

The post Philipsiltä HDR 1000 -sertifioitu 436M6VBPAB-näyttö appeared first on Muropaketti.com.

Arvostelu: God of War on kaiken hehkutuksen arvoinen – upea seikkailu ansaitsee täydet pisteet

10 tuntia 44 min sitten

God of War -sarja saapuu nykyiselle konsolisukupolvelle viimeiseen asti hiottuna toimintapelinä, joka tekee vaikutuksen joka ikisellä osa-alueella. Näyttävä seikkailu tarjoaa erinomaisen tarinan, upeat grafiikat ja kylliksi viihdyttävää pelattavaa.

Julkaisupäivä: julkaistu / Tekijä: SIE Santa Monica Studio / Julkaisija: Sony / Pääkehittäjä: Cory Barlog / Saatavilla: PlayStation 4 / Testattu: PlayStation 4 Pro / Pelaajia: 1 / Ikäraja: 18 / Peliä pelattu arvostelua varten: n. 15 tuntia

God of War on PlayStationin tunnetuimpia pelisarjoja, mutta se vietti pitkään hiljaiseloa. Nyt viime viikolla ilmestynyt sarjan tuorein osa on viimein tuonut SIE Santa Monica Studion mytologisten toimintapelin konsoleiden nykyiselle sukupolvelle.

Peli kantaa yksinkertaisesti nimeä God of War, mutta mistään rebootista tai uusintaversiosta ei ole kysymys. Uusi God of War aito jatko-osa pitkälle sarjalle, mutta samalla se on hyvin avoin ja helposti lähestyttävä uusillekin pelaajille.

Tähän mennessä pelaajat ovat varmasti jo ehtineet kuulemaan ylisanoja God of Warista. Kyseessä on nimittäin yksi PlayStation 4:n kaikkein kehutuimmista peleistä, mikä on paljon sanottu.

Voin omalta osaltani yhtyä kriitikoiden kansainväliseen ylistyskuoroon. God of War on nimittäin yksinkertaisesti huikea pelikokemus, joka tulee varmasti voittamaan koko joukon Game of the Year -palkintoja. Tässä arvostelussa voin oikeastaan vain eritellä, mikä kaikki pelissä toimii ja miksi se on niin onnistunut.

Villi Pohjola

Vaikka God of Warin päähenkilö on yhä Kratos, on tapahtumapaikka ja mytologinen tausta vaihtunut. God of War III:n (2010) tapahtumien jälkeen Kratos on vetäytynyt kylmään Pohjolaan, asettunut aloilleen parisuhteeseen ja saanut pojan nimeltä Atreus. Kreikan raivopää on viilentynyt vuosien varrella, mutta pian kaikki muuttuu.

God of Warin tarina käynnistyy tilanteesta, jossa Kratosin vaimo on juuri kuollut. Jäyhä isähahmo on jäänyt kahden poikansa kanssa, johon hän ei saa mitään yhteyttä. Samassa kaksikon kotimetsään ilmestyy joukko draugreita, sekä tuntematon hahmo, joka ei tunne kipua, mutta väittää tuntevansa Kratosin menneisyyden.

Verisen kamppailun jälkeen aloilleen jääminen ei vaikuta enää turvalliselta, joten Kratos ja Atreus lähtevät täyttämään äidin viimeistä toivetta: hänen tuhkansa tulee sirotella tuuleen valtakunnan korkeimmalta vuorelta. Tämä tehtävä muodostaa pelin pääjuonteen, mutta kuten arvata saattaa, on reitti kaikkea muuta kuin suora, ja vastaan tulee yksi jos toinenkin myyttinen hahmo.

Jännittävä seikkailu upeassa maailmassa

Jos on nähnyt God of Warista mitään kuvamateriaalia, saattaa tuntua itsestäänselvyydeltä todeta, että kyseessä on uskomattoman kaunis peli. Sen maailma tuntuu käsinkosketeltavalta, runsaalta ja yksityiskohtaiselta ilman, että suorituskyky kärsii lainkaan. Santa Monica Studion kädenjälki on viimeiseen asti hiottua, eikä tekniseltä puolelta löydy juuri mitään valitettavaa. Tämä on vielä kunnioitettavampi saavutus, kun ottaa huomioon pelin immersiivisen toteutuksen.

God of War ei nimittäin sisällä lataustaukoja (paitsi kuoleman jälkeen), eikä edes varsinaisia leikkauksia. Kamera liukuu orgaanisesti pelikuvasta välivideoihin ja taas takaisin, eikä toteutus sakkaa missään vaiheessa. Kuvauksella on tavoitetaan yhtenäisyyden ja välittömyyden tunne, jonka ansiosta tarina pitää otteessaan perinteistä pelikerrontaa tiukemmin.

Eipä sillä, että tarina kaipaisi tehokeinoja tuekseen.

God of War on nimittäin erinomaisesti kirjoitettu juonesta aina henkilöhahmoihin ja dialogiin. Sen rytmitys on erinomainen, sillä tarina ei juuri tarjoa suvantovaiheita. Pelaajalla on aina selkeästi motivoitu tavoite, ja kertomuksen taustat paljastuvat vähä vähältä niin, että tarinan draivi pysyy intensiivisenä.

Paljoa en halua tarinasta ja hahmoista paljastaa, enkä kaikkea voisikaan, sillä olosuhteiden pakosta en pelannut peliä loppuun saakka ennen arvostelun kirjoittamista. Tämä johtui osittain siitäkin, että God of War tarjoaa yllättävän paljon vapaaehtoista lisätekemistä, ja pelimaailmaa haluaa oikeasti syventyä tutkimaan ajan kanssa. Tämä ei ole peli, jonka läpi haluaa kiirehtiä.

Tarinaa kannattelevaa näyttelijätyötä täytyy myös kehua, ja peliin onkin värvätty koko joukko tunnettuja nimiä. Kratosin roolissa mörisee Tähtiportti­-sarjasta tuttu Christopher Judge, Atreusin roolin hoitaa hämmästyttävän ponnekkaasti nuori Sunny Suljic (mm. The Killing of a Sacred Deer), ja muista rooleista löytyvät esimerkiksi Lostista tunnettu Jeremy Davies, Middle-earth -toimintaroolipeleissä kuultu Alastair Duncan, sekä pelinäyttelemisen konkarit Nolan North ja Troy Baker.

Näyttelijätyötä tekee mieli korostaa, sillä se todellakin pitää tarinan koossa. Pelin välivideot on taltioitu performance capture -tekniikalla, ja väittäisin, että se näkyy lopputuloksen luontevuudessa. Hyvän käsikirjoituksen ja näyttelijöiden ansiosta jopa pelitilanteessa kuultava, miellyttävän runsas dialogi on jotain ihan muuta kuin turhaa filleriä. Kratos, Atreus ja muut hahmot ovat samalla tapaa inhimillisiä ja aitoja kuin The Last of Usin (2013) päähenkilöt, mikä on korkeimman luokan kohteliaisuus.

Täytyy myös nostaa hattua tavalle, jolla God of War käsittelee skandinaavista mytologiaa. Pelin tulkinta Thorin, Lokin ja Odinin maailmasta on rikas, mutta tarinamaailma avautuu pelaajalle luonnollisesti, ilman tolkutonta infodumppausta.

Mytologia kuvataan tummanpuhuvasti, vähän samaan tapaan kuin viime vuotisessa Hellblade: Senua’s Sacrificessa, mutta ei suinkaan vailla huumoria. God of War osaa nimittäin halutessaan olla jopa hauska ja itsetietoisen ironinen.

Rutkasti syvyyttä ja pelattavaa

Vaikka olen korostanut God of Warin tarinallista puolta, tämä ei tarkoita, etteikö peli tarjoaisi tuhdisti myös pelattavaa. Vaikka kyseessä onkin ”tarinavetoinen” peli, on se sydämeltään toimintapeli, jossa riittää purtavaa fantasiamäiskinnän ystäville. Välivideot ovat lopulta lyhyitä, ja niitä annostellaan sopivalla rytmillä.

Suurimmat pelilliset muutokset sarjan aiempiin osiin verrattuna ovat kamerakulma ja Kratosin pääasiallinen ase. Fiksattu kamerakulma on vaihtunut moderniin olanylikuvakulmaan, ja uutena aseena toimii Leviathan-kirves, jota voi käyttää sekä lähitaistelussa että heittoaseena – hyvin samaan tapaan kuin Thorin vasara toimii Marvelin elokuvissa.

Atreus puolestaan tukee isäänsä taistelussa jousella ja vihollisia tainnuttamalla. Mikä parasta, poika ei muodostu pelaajalle taakaksi, vaan hän pitää useimmiten itsestään huolen taisteluissakin.

God of Warin pelimekaniikkojen perusteet on helppo ottaa haltuun, mutta roolipelimäisistä järjestelmistä löytyy syvyyttä. Kratosin sekä Atreusin varusteita ja aseita voi vaihtaa, päivittää ja tuunata kääpiöseppien Sindrin ja Brokin pajoilla, mikä vaatii paitsi valuuttaa, myös pelimaailmasta kerättäviä raaka-aineita.

Taistelusta ja kaikesta edistyksestä kertyviä kokemuspisteitä taas käytetään uusien, monipuolisten kykyjen ostamiseen molemmille päähahmoille. Mahdollisuuksia on paljon, ja pelaaja voi etsiä itselleen luontevimman tavan pelata.

Vaikka God of War etenee pääasiassa taistelusta toiseen, päästään tämän ohella myös ratkaisemaan puzzleja, keräilemään erilaisia esineitä ja tutkimaan komeaa pelimaailmaa. Ja vaikka pelin tarina on lineaarinen, avautuu God of Warista muutaman pelitunnin jälkeen yllättävän paljon lisätehtävää ja myös ylimääräistä haastetta sellaista kaipaaville. Tosipelaajille on tarjolla myös vaikeampi pelimoodi, ja kokemattomille tarinaa painottava helpompi vaikeusaste.

God of Warissa taisteleminen on jouhevaa, ja viholliset monipuolisia. Perusvihollisia on erilaisia, ja usein löytyy isompia myös mörkkejä, joiden taltuttaminen ei onnistu vain sokeasti hutkimalla. Vain muutamat suuremmat taistelukohtaukset käyvät hetkittäin puuduttaviksi, etenkin jos niitä joutuu yrittämään uudelleen ja uudelleen. Pelin autosave-järjestelmä on onneksi armollinen, eikä pullonkauloja pääse syntymään.

Uusi tuleminen

God of War on kehitetty ajan kanssa ja huolella, ja se myös näkyy lopputuloksesta. Peli tarjoilee niin viimeisen päälle hiottua jälkeä, että valitettavaa saa etsiä täikamman kanssa. Kerran pelimaailman teksuurit latasivat vähän hitaasti ja pari kertaa Kratos jäi isommassa lopetusliikkeessä juoksemaan hetkeksi seinää vasten…

Ja siinäpä ne olivatkin!

Jos pelistä nyt jotain negatiivista haluaa erityisesti kaivella, herättää se huolen God of Warin tulevaisuudesta. Tästä pelistä tulee epäilemättä menestys, mikä tarkoittaa auttamatta jatko-osia, ja niiden osalta Santa Monican kehittäjät ovat asettaneet riman jumalattoman korkealle. Ei voi kuin toivottaa onnea ja menestystä, jos tätä lähdetään tietoisesti ylittämään.

Uusi God of War sisältää pieniä täkyjä siitä, mihin suuntaan pelisarja voisi seuraavaksi liikkua. Myös pelin suunnittelujohtaja vihjaisi haastattelussamme, että ennen skandinaavisiin myytteihin siirtymistä kehittäjät harkitsivat useita eri mytologioita. Ehkäpä jatkossa päästään niihin käsiksi.

Siihen asti voimme nauttia tästä mestariteoksesta. New Game Plus -moodia God of War ei valitettavasti tarjoa, mutta vaikeampi vaikeusaste ja pelimaailman vapaaehtoiset lisähommat tuovat uudelleenpeluuarvoa. Ei sillä, etteikö peli yhdelläkin läpipeluulla olisi hintansa arvoinen.

GOD OF WAR

”God of War on kaiken suitsutuksen arvoinen seikkailu, joka ei petä millään osa-alueella.”

The post Arvostelu: God of War on kaiken hehkutuksen arvoinen – upea seikkailu ansaitsee täydet pisteet appeared first on Muropaketti.com.

Kaikkien aikojen menestynein kauhuleffa saa jatkoa – ohjaaja lupaa korjata kritiikkiä keränneen epäkohdan

10 tuntia 47 min sitten

Viime vuonna ilmestynyt It – Se keräsi maailmanlaajuisesti peräti 700 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Tällä summalla mitattuna se on kaikkien aikojen menestynein kauhuleffa.

Vaikka Se keräsi pääsääntöisesti kiitosta katsojilta ja kriitikoilta, moitti moni elokuvaa kuitenkin siitä, ettei se ollut tarpeeksi pelottava. Pennywise-pelle (Bill Skarsgård) oli pikemminkin hupsu kuin kauhistuttava.

Ohjaaja Andy Muschietti on nyt luvannut, että tämä epäkohta korjataan jatko-osan kohdalla.

Las Vegasin CinemaCon-tapahtumassa puhunut ohjaaja varoitti yleisöä siitä, että It: Chapter 2 tulee olemaan edellistä pelottavampi ja synkempi elokuva. Jopa aikuisten kannattaa varautua kuulemma sen näkemiseen vaipat jalassa.

“Bring your adult diapers…to the theaters,” warns IT: CHAPTER 2 director Andres Muschietti, as he teases the sequel will be darker and even scarier in a taped interview at CinemaCon.

— Exhibitor Relations (@ERCboxoffice) 25. huhtikuuta 2018

Se 2 sijoittuu aikaan 27 vuotta alkuperäisen elokuvan jälkeen. Tähän mennessä Stephen Kingin romaaniin pohjautuvaan elokuvaan on kiinnitetty Jessica Chastain, Bill Hader ja James McAvoy.

Myös Muropaketin arvostelussa ensimmäinen Se-elokuva sai pyyhkeitä liian teiniystävällisestä sisällöstä:

”Se on suurilta osin toimiva yhdistelmä seikkailua, kasvukertomusta ja kauhua, mutta ei tarpeeksi pelottava. Elokuva toimii korostaessaan ystävyyttä ja esitellessään kaverusten arkea. Hurjimmat teiniseksiin liittyvät kohtaukset on ymmärrettävästi jätetty leffaversiosta pois, mutta Beverlyn hyväksikäyttäjä-isä on onneksi mukana. Ällöttävä pedofiili on oikeastaan koko teoksen pelottavin asia Billin pikkuveljen kuoleman ohella. Pennywisekin onnistuu säikäyttämään muutaman kerran, mutta on välillä turhan koominen ilmestys.”

The post Kaikkien aikojen menestynein kauhuleffa saa jatkoa – ohjaaja lupaa korjata kritiikkiä keränneen epäkohdan appeared first on Muropaketti.com.

The Finnish Game Awards -palkinnot jaettiin eilen – Viiden tähden räiskintä Nex Machina oli illan voittaja

11 tuntia 49 min sitten

Housemarque-studion kehuttu räiskintäpeli Nex Machina palkittiin viime vuoden parhaana pelinä The Finnish Game Awards -palkintogaalassa.

Viime vuoden parhaita kotimaisia pelejä ja studioita palkittiin eilen vuosittain järjestettävässä The Finnish Game Awards -gaalassa. Illan suurin voittaja oli pitkäikäisen Housemarque-studion räiskintäpeli Nex Machina, joka palkittiin paitsi vuoden 2017 parhaana tietokone- ja konsolipelinä, myös koko vuoden parhaana kotimaisena pelinä.

Vuoden yritystulokkaana palkittiin mobiilipeli Ocmolla vakuuttanut Team Ocmo, ja vuoden mobiilipelin palkinnon pokkasi Small Giant Games pelillään Empires & Puzzles. Vuoden 2017 luova saavutus -palkinnon puolestaan sai Platonic Partnership -studion tarinapeli Lydia.

Vuoden 2017 hyötypeli -palkinto taas meni Psyon Gamesin tieteeseen pohjaavalle Antidotelle, joka on saanut kehuja jopa maailman terveysjärjestöltä WHO:lta.

The Finnish Games Awards -gaalan tiedotteen mukaan kotimaisella pelikehityksellä pyyhkii hyvin. Suomalaisten pelien liikevaihto laski hieman edellisestä vuodesta, mutta Suomen pelinkehittäjät ry:n ja Neogames Finland ry:n arvion perusteella peliala on kuitenkin vahvistunut. Uusia kotimaisia pelejä julkaistiin viime vuonna noin 150, ja pelistudioiden määrä on pysynyt ennallaan.

Alta voit lukea arviomme Nex Machinasta, joka sai kriitikoltamme täydet viisi tähteä. Kuten pari päivää sitten kerroimme, on kehutun räiskintäpelin kehityksestä tulossa tänä vuonna myös dokumenttielokuva.

Arvostelu: Housemarquen uutuuspeli Nex Machina on viiden tähden arcadeherkku

The post The Finnish Game Awards -palkinnot jaettiin eilen – Viiden tähden räiskintä Nex Machina oli illan voittaja appeared first on Muropaketti.com.

Yksin kotona -tähti selitti, miksei pysty katsomaan omaa elokuvaansa

12 tuntia 19 min sitten

Yksin kotona -elokuvien tähti Macaulay Culkin piipahti hiljattain Ellen DeGeneresin ohjelmassa kertomassa, millaisen perinnön 90-luvun alun hittikomediat hänelle antoivat.

Macaulay Culkinin mukaan hän ei ole mikään Yksin kotona -elokuvien suuri fani.

”En oikeastaan katso niitä kovinkaan usein. Teimme 15-vuotisjuhlan kunniaksi kommenttiraidan dvd:lle, ja tajusin silloin, etten ollut nähnyt elokuvaa 15 vuoteen. Chris Columbus [ohjaaja] sen sijaan oli katsonut sen edellisenä iltana vastuullisena ihmisenä”, Culkin paljasti.

Entisen lapsinäyttelijän ja nykyisen muusikon suhde Yksin kotona -elokuviin on muutenkin hieman haastava.

”Jotkut ihmiset ovat halunneet istua joulun aikaan alas ja katsoa Yksin kotona -elokuvan kanssani. Se on sekä imartelevaa että karmivaa. Kun katson sitä elokuvaa, mieleeni muistuu kaikki jutut kuvauspaikalta. Esimerkiksi se, kun koetin piilotella Pepsiäni sohvan takana ja muuta sellaista. En pysty katsomaan Yksin kotona -elokuvaa samalla tavalla kuin muut ihmiset.”

Alkuperäinen Yksin kotona ilmestyi vuonna 1990. Sen pikaisesti kehitelty jatko-osa Yksin kotona 2 – eksynyt New Yorkissa seurasi pari vuotta myöhemmin. Sen jälkeen Culkin jätti roolin, ja suoraan vhs:llä ja dvd:llä julkaistuissa jatko-osissa on nähty muita näyttelijöitä.

The post Yksin kotona -tähti selitti, miksei pysty katsomaan omaa elokuvaansa appeared first on Muropaketti.com.

Sivut