Muropaketti

Tilaa syöte syöte Muropaketti Muropaketti
Syötteen kokonainen osoite. 59 min 57 s sitten

Vasta Qualcomm Snapdragon 865 tulee tukemaan 5G-yhteyksiä?

Su, 08/19/2018 - 20:38

Mobiilivuodoista tunnetun Ice Universen mukaan Qualcommin vasta tuleva Snapdragon 865 -huippumalli tulee tukemaan 5G-yhteyksiä.

Qualcomm tulee todennäköisesti julkaisemaan uuden huipputason mobiililaitteisiin tarkoitetun Snapdragon 855 -suorittimen vielä tämän vuoden aikana. Nyt hyvin paikkansa pitävistä mobiilivuodoista tunnettu Twitter-käyttäjä Ice Universe on kuitenkin kertonut, että vasta Snapdragon 865 tulee tukemaan 5G-yhteyksiä.

Mikäli vuoto pitää paikkansa, jäävät alkuvuodesta julkaistavat Snapdragon 855 -suorittimeen perustuvat eri valmistajien lippulaivamallit vielä ilman 5G-tukea. Esimerkiksi Samsung Galaxy S10:n ei tule DJ Kohin mukaan tukemaan vielä 5G-yhteyksiä, vaikka Samsungilta on tulossa myös erillinen 5G-kykenevä älypuhelin.

Qualcomm saattaa toimia Snapdragon 855 ja 865 -mallien kanssa samalla tavalla kuin se toimi aiemmin Snapdragon 820 ja 821 -mallien tapauksessa. Tällöin Snapdragon 865 voisi ehtiä vielä ensi vuoden loppupuolella julkaistaviin älypuhelimiin, kuten vaikkapa Samsung Galaxy Note 10:een.

Qualcomm is developing the SDM865, which will be a complete 5G SoC pic.twitter.com/0DJxloIjZu

— Ice universe (@UniverseIce) 17. elokuuta 2018

Hyytävä Vampyr on hiippailemassa sarjan muotoon

Su, 08/19/2018 - 20:33

Fox-viihdejätti on hankkinut Vampyr-pelin oikeudet muuttaakseen sen sarjaksi

DONTNOD-pelistudion kehittämä vampyyripeli Vampyr on muuntumassa sarjan muotoon, sillä Fox 21 Television Studios -studio on hankkimassa pelin tv-oikeuksia.

DONTNOD tunnetaan lähinnä sen Life is Strange -pelisarjasta, joka eroaa suuresti Vampyristä. Toisin kuin Life is Strange, ei Vampyr ollut minkäänlainen hitti.

Fox 21 -studion lisäksi Vampyr-sarjaa olisi kehittämässä tahot Supernatural-sarjan takaa.

On epäselvää onko Vampyr tulossa tv-elokuvaksi vai kokonaiseksi sarjaksi.

Arvostelu: We Happy Few ei ole mikään uusi BioShock – kesken jäi testaajalta buginen räpellys

Su, 08/19/2018 - 20:03

Compulsion Gamesin värikäs We Happy Few onnistui ennakkoon nostamaan odotuksia värikkään herkullisella ulkoasullaan ja mielikuvitusta kutkuttavalla juonikuvauksellaan. Into hiipui pelatessa kuitenkin nopeasti, sillä We Happy Few kaatuu lukuisiin teknisiin ongelmiin ja ratkaisuihin, jotka tekevät pelaamisesta turhauttavaa kyttäämistä.

Julkaisupäivä: julkaistu / Studio: Compulsion Games / Julkaisija: Gearbox Publishing / Alustat: PlayStation 4 (testattu), Xbox One, Nintendo Switch & PC (Windows)/ Lajityyppi: toiminta-seikkailu/ Peliä pelattu arvostelua varten: 6 tuntia

We Happy Few vie pelaajan keskelle 1960-luvun vaihtoehtoista brittiläistä maisemaa. Jossakin vaiheessa maailmanhistoriaa otettiin käänne väärään suuntaan, ja Saksa voitti toisen maailmansodan. Tuloksena on kaiken muun muassa pelin tapahtumapaikkana toimiva saarivaltio, jossa Wellington Wellsin asukkaat ovat oman toimiensa vuoksi ajautuneet tilanteeseen, jossa katumusta ja mielipahaa torjutaan pillereillä.

Compulsion Gamesin uutuuspelin maailma on rakennettu kauniisti, ja muistuttaa hyvinkin paljon BioShockeista, joihin We Happy Few’ta on ihan aiheesta verrattu. Propagandaa jauhetaan joka tuutista. Samalla kadulla kävelevät ihmiset ja konstaapelit käyttävät valkoisia naamioita pitämässä yllä alati hilpeää yleisilmettä. Wellington Wells on kaupunki, jossa ihmiset popsivat pillereitä pysyäkseen poissa ongelmista, ollen samalla hyvin alttiita manipuloinnille. Kaupungin ulkopuolelle on häädetty pillereistä vieroittuneet sekä niistä kieltäytyvä kuona-aines. Hylkiöt elävät nälkäisinä rujoissa vaateparsissaan ja ränsistyneissä taloissaan, mutta kuitenkin vapaina huumeiden sumuiselta vaikutukselta.

On hankala valita, kummalla kansanosalla menee huonommin.

We Happy Few’n teemat ovat mielenkiintoisia, ja noudattelevat hyvin painajaismaisia kuvia dystopioista, joissa isoveli valvoo ja mielet turrutetaan joko lääkkeillä, viihteellä tai pelolla. Nostalgiset muistot menneistä hyvistä ajoista sekä takertuminen perinteisiin ja sääntöihin ovat tämän maailman peruskauraa. Ironista on, että mennyttä ei saa julkisesti muistella, eikä siitä saa edes puhua.

Pelaaja pukataan pelin alussa Arthurin tutiseviin kenkiin tilanteessa, jossa ”sankarin” Joy-pillerin vaikutus loppuu kesken työpäivän. Tuloksena on pakomatka viranomaisten kynsistä Garden District -alueelle muiden hylkiöiden seuraan. Tästä alkaa miehen tutkimusmatka, jossa avataan Wellington Wellsin salaisuuksia. We Happy Few tarjoaa kolme pelattavaa hahmoa, joista jokaisella on oma tarinansa. En kuitenkaan voi verrata näitä keskenään, enkä kertoa juonesta sen enempää, sillä oma pelaamiseni tyssäsi testijakson aikana toistuviin bugeihin.

Rämpiminen bugien suossa uuvuttaa

Niin paljon kuin haluaisinkin kertoa teille, miten kiinnostavia juonenkäänteitä We Happy Few tarjoaa, joudun nyt suoltamaan ulos turhautumiseni peliin. Vietin sen ääressä aikaa yhteensä noin kuusi tuntia ennen luovuttamista, mutta varsinaista peliaikaa, jossa etenin itse tarinassa, kertyi luultavasti noin neljän tunnin verran. Edes pelin poistaminen kokonaan ja uudelleen lataaminen ei auttanut asiaa lainkaan.

Lopulta löin hanskat tiskiin.

We Happy Few on ainakin kirjoitushetkellä buginen kasa värikästä paperimössöä. Alkuun hyvin käyntiin lähtenyt peli ryhtyi osoittamaan merkkejä hyytymisestä pian. Jokainen kuolema, joita sattui yllättävän usein, johti pelin kaatumiseen. Jossain vaiheessa koko pelin tallennettu data korruptoitui ruutuun pomppaavan ilmoituksen mukaan. Tämä johti tilanteeseen, jossa en voinut jatkaa lainkaan edellisestä tallennuspaikasta. Kuolemani jälkeen peli pisti käynnistyessään minut istumaan penkille, ilman ruudulla näkyvää käskyä nousta seisomaan. Olisin voinut kököttää penkillä maailmanloppuun asti ilman, että hahmoni liikkuisi mihinkään. Ympärillä konstaapelit puhisivat ja huusivat, mutta en voinut tehdä asialle mitään.

Olin jumissa.

Yrittäessäni ladata edellistä tallennuspaikkaa, peli tarjoaa vain virheilmoituksia. Lopulta jouduin palaamaan kaksi tuntia peliajassa taaksepäin ja kahlaamaan jo tutut kohtaukset uudestaan. Kaiken lisäksi lataus on hidasta, ja kuoleman jälkeen ylösnousua odotellessa ehtiikin tsekata kaikki some-kanavat, ottaa selfien ja postata sen Instaan.

Kuvasarjan teema: moderni tutkielma jäkittävän pelin vaikutuksesta ihmisen mielialaan.

Kapteeni käskee: hymyile

We Happy Few’n toiseksi suureksi kompastuskiveksi muodostuu pelin peruselementti eli Joy-pilleri.

Sulautuakseen joukkoon pelaajan tulee nauttia Wellington Wellsin kaupungissa ollessaan pääosin puhelinkopeista saatavia ilopillereitä. Niiden avulla pelihahmosta huokuu ympäristöön sopivan positiivista asennetta ja tyhmää hymyä. Kun pillerin teho lakkaa, alkavat muut kansalaiset huomata sinut ja käyvät kimppuusi hyvin nopeasti, aina konstaapeleita myöten. Ongelma tästä tulee, kun pelintekijät ovat jostain kumman syystä tehneet koko pillerijupakasta tarpeettoman vaikeaa.

Jos otat pillereitä liian usein, saat yliannostuksen. Tämä johtaa sekavaan käytökseen, oksenteluun ja kykenemättömyyteen taistella tai juosta. Näin kansalaiset ovat kimpussasi sekunneissa. Jos pillerin teho taas loppuu kesken, käyvät kansalaiset jälleen kimppuusi. Lisäksi jokainen otettu pilleri kasvattaa mittaria, joka täyttyessään aiheuttaa muistinmenetyksen – mikä taas johtaa jälleen oksenteluun ja vihaisiin kansalaisiin ympärilläsi.

Asiaa monimutkaistaa se, ettei pillereitä saa otettua puhelinkopeista mukaan vastaisuuden varalle, vaan joudut juoksemaan kopista toiseen, pitäen koko ajan silmällä seuraavan kopin sijaintia. Kerran löysin piilosta kerrallaan kolme pilleriä ja itkin melkein onnesta. Eteneminen pelissä oli huomattavasti hauskempaa noin puolen tunnin ajan.

Yksi pilleri kestää siis vain noin vajaat 10 minuuttia. Näin liikkumisesta tulee raskasta työtä, jossa pidät koko ajan silmällä Joy-mittaria ja etsit seuraavaa puhelinkoppia. Ratkaisu on todella epäonnistunut, ja tekee alueen tutkimisesta sekä tehtävien suorittamisesta hankalaa ja suorastaan turhauttavaa. Onko tarkoituksena saada tällä ylimääräisellä teppoilulla peliin lisää pituutta? Sitä ei tarvittaisi, sillä We Happy Few’n bugisuus pitää huolen siitä, että istut sen ääressä pitkään.

Väkivalta ei ole kivaa

We Happy Few tarjoaa hiiviskelyelementtejä, mutta ne on toteutettu hyvin alkeellisesti. Pelaaja voi liikkua kyyryssä, ja esimerkiksi kolkata poliiseja ja vartijoita takaapäin. Tällä tavoin välttää nyrkkitappelut. Jossain vaiheessa en pystynyt kuitenkaan enää tätä tekemään, joten mysteeriksi jää onko kyseessä bugi vai pelin tarkoituksellinen ominaisuus. Hiiviskellessä tai piilossa ollessaan pelaaja ei pysty kurkistamaan kulman taakse, ja mitään skannausmenetelmää vastustajien sijainnille ei ole.

Vartijoiden tullessa hyvin lähelle näkyvät ruudulla jalanjäljet, mutta näistä on vain lievästi apua, eikä mitään hyötyä varsinaisessa strategian suunnittelussa. Näin pelaaja ajautuu usein suoranaiseen taisteluun, vaikka ei edes haluaisi. Olen joutunut pelissä tappeluun pelkästään poliisiin vahingossa törmäämisestä, joten tarkkana kaduilla!

Tappeleminen We Happy Few’ssa on turhauttavaa. Mitään mekanismia kohteen lukitsemiselle ei ole, joten pelaaja lähinnä huitelee jollain kättä pidemmällä, iskee nyrkeillä tai heittelee kranaatintapaisia bangereita kohti vastustajia. Blokkaaminen on tehokasta, mutta jos olet jo vuotamassa kuiviin, tämäkään ei enää auta, vaan yksi isku voi viedä ruumishuoneelle.

Molemmilla osapuolilla on apunaan myös aseita; pistimiä, kranaatteja ja pamppuja.

Ongelmana on, että aseet tietenkin kuluvat ja napsahtavat katki. Lisäksi aseita voi kantaa vain tietyn määrän ilman, että tila loppuu inventaariosta. Yhden vastustajan kukistaminen vaatii runsaasti voimia. Huonoksi ratkaisuksi osoittautuu myös se, että pelintekijät ovat päättäneet lisätä stamina-ominaisuuden koskemaan myös taisteluita. Puhti loppuu juuri kun sitä tarvittaisiin eniten, sillä stamina-mittari on hyvin lyhyt. Siteiden ja erilaisten balsamien käyttö kesken taistelun on hankalaa, ellei pelaajalla ole tilaa perääntyä tarpeeksi kauaksi ottaakseen tarvittavat ainekset ristiohjaimesta pikaisesti. Nämä voi ottaa myös pausettamalla pelin valikosta, mutta näin taisteluistakin tulee isku ja menuun -tyylinen sekoilu, joka ei innosta varsinaisesti kokemaan taisteluita.

Jalat alle

Hyvä vaihtoehto taisteluille on pötkiä pakoon. Pelkurit pärjäävät aina, mutta We Happy Few onnistuu tässäkin tekemään kaiken vaikeaksi. Piilopaikkoja ei varsinaisesti ole, ellet satu olemaan oman turvapaikkasi läheisyydessä tai lähellä on yksi harvoista auki olevista taloista, joissa voit piiloutua sängyn alle.

Juokseminen ilon täyttämällä alueella on kuitenkin kielletty.

Kun lähdet sutimaan karkuun, jokainen lähistöllä oleva asukas ja pollari tulee vihaiseksi. Tämä jatkuu, sillä sinua jahdataan takaa ja kaikki vastaan tulevat uudet kansalaiset suuttuvat juoksemisestasi. Tuloksena on loputon epäonnen kehä, jolle ei näytä tulevan loppua. Tietenkin hahmon stamina on myös tässä pelin piirteessä vahvasti mukana, tehden pakenemisesta lyhyttä spurttailua mittarin tippuessa nollaan hyvin pian.

Turvasatamana toimivia huoneita on hyvin harvassa, joten päämäärätön pinkominen on luultavasti kohtalosi.

Lähtökohtaisesti We Happy Few’ssa olisi potentiaalia vaikka mihin. Itseäni jäi todella kaivelemaan, etten tiedä miten tarina jatkuu, ja kuinka monta salaisuutta olisin voinut selvittää. Pelin tarina on hyvin kiinnostava ja maailma pahaenteisen värikäs. Näillä aineksilla voi potkia hyvinkin pitkälle. Kaikki hyvä kuitenkin hautautuu sen tosiasian alle, että We Happy Few on pelinä kertakaikkisen turhauttava.

Kun bugi toisensa perään kaataa koko pelin, ja huomaat joutuvasi kahlaamaan samaa kohtaa uudestaan, motivaatio valuu pelaajan innostuksesta kuin Joy-pillerin teho konsanaan.

WE HAPPY FEW

”We Happy Few on kiinnostava peli, joka kuitenkin turhauttaa epäkohdillaan.”

Thermaltake lisäsi TT RGB Plus -järjestelmäänsä tuen Amazonin Alexa-tekoälyassistentille

Su, 08/19/2018 - 19:22

Heti Lian Li:n RGB-valaistun kaapelin jälkeen mielenkiintoisin viime aikojen innovaatio RGB-valaistuksen saralla on Thermaltaken valaistujen komponenttien ja oheislaitteiden ekosysteemiin saapunut tuki Amazonin Alexa-tekoälyassistentille.

Olennaisin yhteistyö Alexan ja Thermaltaken tuotteiden välillä on tuulettimien kierrosnopeuden ja valoitustilojen ääniohjaaminen Alexan kautta Thermaltaken omien sovellusten sijaan.

Thermaltake on kuitenkin saanut yhdistelmällä aikaan muutakin. Jos tuulettimia käyttävä kysyy Alexalta kotipaikkakuntansa tai jonkun kaupungin säätä, esittää tekoäly sään myös kotelotuulettimien valaistuksen kautta. Tuulettimet saavat Alexaan myös oman ”Hello TT (Thermaltake)” -äänikomennon.

Ajelut on ajettu – Forza Horizon 2 poistuu myynnistä syyskuussa

Su, 08/19/2018 - 17:08

Microsoft Studios on ilmoittanut, että Forza Horizon 2 poistuu myynnistä syyskuun lopussa.

Forza Horizon 2 julkaistiin alun perin 30. päivä syyskuuta vuonna 2014. Nyt pelille koittaa haikeat neljännet syntymäpäivät, sillä Microsoft Studios aikoo vetää ajopelin sekä sen lisäosat pois myynnistä samana päivämääränä.

Ne pelaajat, jotka ovat hankkineet Forza Horizon 2:n syyskuun loppuun mennessä voivat jatkossakin jatkaa sen pelaamista. Pelin voi myös ladata Xboxin latauskaupasta, mikäli sen omistaa jo valmiiksi. Peli kuuluu tällä hetkellä myös elokuun Games with Gold -kokoelmaan, josta Xbox Goldin tilaajat voivat napata sen talteen ilmaiseksi.

Burnout Paradise Remastered julkaistaan PC:lle ensi viikolla – Origin Accessin tilaajat pääsevät pelaamaan jo nyt

Su, 08/19/2018 - 15:02

Criterion Games julkaisee remasteroidun version vajaan vuosikymmenen takaisesta Burnout Paradise -kaahailupelistä PC:lle ensi tiistaina.

Burnout Paradise Remastered julkaistiin nykyiselle konsolisukupolvelle jo viime helmikuussa. PC-pelaajien on täytynyt kuitenkin odottaa omaa versiotaan ylimääräiset kuusi kuukautta. Nyt odotus on kuitenkin päättymässä, sillä Criterion Games julkaisee Burnout Paradise Remasteredin PC:lle ensi tiistaina, raportoi PC Gamer.

Origin Access -palvelun tilaajillle on kuitenkin tarjolla erityistarjous, jossa tilaajat pääsevät kaahailemaan Burnout Paradise Remasteredin tahdissa vaikka heti.

Burnout Paradise tarjoaa hyvin vapaan, tee-mitä-lystäät-tyyppisen maailman pelaajien kaahattavaksi. Muropaketin arvostelun vajaa vuosikymmen sitten julkaisutsta Burnout Paradise: The Ultimate Boxista voi lukea täältä. Tällöin peliä kommentoitiin sanoin: ”Pelituntien kilahdellessa mittariin yksi toisensa jälkeen Burnout Paradise piti jälleen kerran tiukasti otteessaan ja nautin joka hetkestä. Se on komea saavutus.”

HMD Global julkistaa tiistaina uuden Nokia-älypuhelimen

Su, 08/19/2018 - 12:58

HMD Global on luvannut julkistaa ensi tiistaina 21. päivä elokuuta uuden Nokia-älypuhelimen.

HMD Global on ilmoittanut Nokia-älypuhelinten virallisella Twitter-tilillä julkaisevansa uuden Nokia-älypuhelimen ensi tiistaina 21. päivä elokuuta. HMD Global mainostaa tulevaa malliaan sanoin ”valmistaudu odotetuimman puhelimen julkaisuun”, mutta vielä ei tiedetä, mikä malli HMD Globalilta on tulossa.

Mahdollisia vaihtoehtoja uudeksi malliksi lienevät joko keskivertoa edullisempaan hintaluokkaan sijoittuvat Nokia 5.1 tai Nokia 6.1 Plus. Toisaalta mainoslauseen perusteella kyseessä saattaisi olla jopa uusi lippulaivamalli, Nokia 9.

We are thrilled to bring you the Nokia smartphones event for one of the most awaited phones on Tuesday 21st August. Stay tuned for more! #Nokiamobile #BringItOn pic.twitter.com/LXgnzguDvm

— Nokia Mobile (@Nokiamobile) 16. elokuuta 2018

Viikon tekniikkauutiset: RTX 2080 -vuotoja ja maailman parhaita älypuhelimia

Su, 08/19/2018 - 12:00

Viimeisen viikon aikana uutisoimme muun muassa Nvidian tulevia RTX 2080 -näytönohjaimia koskevasta vuodosta sekä siitä, kuinka suomalaisen HMD Globalin Nokia 7 Plus nappasi vuoden parhaan kuluttajaälypuhelimen tittelin.

Kuluneen viikon aikana tietotekniikka- ja mobiiliuutisten otsikoissa on nähty muun muassa Nvidian odotettuja RTX 2080 -näytönohjaimia koskevia huhuja. Kerroimme myös, kuinka DisplayMaten mukaan Samsung Galaxy Note 9:ssä on kaikkien aikojen paras mobiilinäyttö ja kuinka Nokia 7 Plus on vuoden paras kuluttajaälypuhelin. Lisäksi testasimme Adatan XPG Emix H30 ja XPG Solox F30 -vahvistin-pelikuulokeyhdistelmän.

Nvidia GeForce RTX 2080 ja RTX 2080 Ti -näytönohjaimien speksit vuodettu

Nvidian tulevat GeForce RTX 2080- ja RTX 2080 Ti -näytönohjaimet myötäilevät edellisiä malleja muistin määrän ja muistiväylän suhteen. Muistit ovat korvattu GDDR6-muistilla ja CUDA-ydinten määrä on kasvanut.

Huhu vahvistui – Intelin tulevissa prosessoreissa on juotettu lämmönlevittäjä

Vuodettut Intelin esitysmateriaali vahvistaa aiemmat huhut, että seuraavan sukupolven prosessoreissa olisi juotetut lämmönlevittäjät. Prosessoreiden turbo-kellotaajuudet osoittautuivat huhujen mukaisiksi.

Testissä Adata XPG Emix H30 ja XPG Solox F30 -vahvistin-pelikuulokeyhdistelmä – Näyttävyys edellä

Adata on tullut tunnetuksi pelimaailmassa XPG-mallistostaan, jossa yhdistyvät hyvä suorituskyky ja kohtuullinen hinta. Tuotevalikoima on nyt laajentunut pelikuulokkeisiin, jotka päätyivät Muropaketin testipenkkiin.

EISA nimesi Nokia 7 Plussan vuoden parhaaksi kuluttajille suunnatuksi älypuhelimeksi

HMD Globalin kehittämä Nokia 7 Plus on nimitetty EISAn toimesta vuoden parhaaksi kuluttajille suunnatuksi älypuhelimeksi.

DisplayMaten tutkimuksen mukaan kaikkien aikojen paras älypuhelimen näyttö löytyy Samsung Galaxy Note9:stä

Eri laitteiden näyttöjä vertaileva DisplayMate on todennut, että Samsung Galaxy Note 9:stä löytyy kaikkien aikojen paras mobiililaitenäyttö.

Huawei julkaisi maailman ensimmäisen 7 nanometrin viivanleveydellä valmistetun mobiilisuorittimen

Huawei on julkistanut seitsemän nanometrin viivanleveydellä valmistetun Kirin 980 -suorittimen, jota käytetään tulevissa Mate 20 -älypuhelimissa.

Huhu: Amazonin uusi Lord of the Rings -sarja kuvataan sangen tutuissa maisemissa

Su, 08/19/2018 - 11:59

Lord of the Ringsin, maailman kalleiman tv-sarjan esituotanto etenee.

Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogia yhdistyy monien mielissä edelleen vahvasti sen kuvauspaikkaan Uuteen-Seelantiin. Nyt The GVV kertoo Amazonin Lord of the Rings -sarjan kuvausten tapahtuvan ilmeisesti myös siellä. Jos näin tapahtuu, niin se viittaa vahvasti siihen suuntaan, että Amazon haluaa sarjansa maailman näyttävän samalta kuin elokuvien.

Lord of the Rings ei ole jälleen yksi adaptaatio J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herra -kirjoista tai elokuvien uusintaversio, vaan tämän hetkisten tietojen mukaan jonkin sortin esiosa. Siitä on muodostumassa maailman kallein tv-sarja, jonka budjetti on täysin mielipuolinen, yli puoli mijardia dollaria.

Lord of the Ringsin käsikirjoitusta työstävät tällä hetkellä ainakin JD Payne ja Patrick McKay. He ovat rustanneet myös esimerkiksi Star Trek: Beyondin ja parhaillaan tuotannossa olevan Star Trek 4:n.

Katso kuinka pikapelaaja läpäisee Grand Theft Auto V:n sivutehtävineen päivineen reilussa kymmenessä tunnissa

Su, 08/19/2018 - 11:22

ToriksLV on laittanut Grand Theft Auto V:n 100% pikapelausennätyksen uusiksi läpäisemällä pelin ja kaikki sen sivutehtävät reilussa kymmenessä tunnissa.

Rockstarin Grand Theft Auto V tunnetaan siitä, kuinka se tarjoaa lähes loputtomalta tuntuvan määrä pelattavaa kampanjan sekä sitä täydentävien sivutehtävien muodossa. Nyt TorkisLV on kuitenkin todistanut, että GTA V:n voi halutessaan läpäistä täysin yllättävänkin nopeasti, reilussa kymmenessä tunnissa.

Uudella 100% pikapelausvideollaan ToriksLV suorittaa usein useampaa tehtävää yhtä aikaa, samalla kun auton kaasupoljin pysyy pohjassa läpi videon. Väliin mahtuu myös muuta GTA V:stä tuttua toimintaa, kuten lentämistä, laskuvarjohyppyä sekä sivullisten ylitse ajamista.

OnePlus 6T julkaistaan lokakuussa?

Su, 08/19/2018 - 10:28

Vahvistamattomien tietojen mukaan OnePlus 6T julkaistaan lokakuussa. Yhdysvalloissa OnePlus 6T saapuu T-Mobilen valikoimiin.

CNETin saamien tietojen mukaan OnePlus 6T julkaistaan Yhdysvaltalaisoperaattori T-Mobilen kautta lokakuussa. Operaattorin avustuksella OnePlus yrittää vallata myös Yhdysvaltojen markkinat tarjoamalla kuluttajille lippulaivatason suorituskykyö edullisemmalla hintalapulla. OnePlus 6T:stä saapuu kuitenkin samoihin aikoihin myös kansainvälinen, operaattorilukitsematon versio.

Yhdysvalloissa OnePlus 6T:n hinta sijoittunee 550 dollarin eli noin 480 euron paikkeille. OnePlus 6T:n teknisistä ominaisuuksista tai siitä, mitä uudistuksia se tuo verrattuna aiemmin tänä vuonna julkaistuun OnePlus 6:een verrattuna, ei ole vielä tietoa.

OnePlus tai T-Mobile ei ole vielä vahvistanut tietoa OnePlus 6T:n julkaisuajankohdasta.

Äänestys: Onko Netflixin uusi sarja Disenchantment yhtä hyvä kuin Simpsonit ja Futurama?

Su, 08/19/2018 - 09:50

Simpsoneiden ja Futuraman isänä tunnetun Matt Groeningin uusi sarja Disenchantment saapui Netflixiin perjantaina. Innokkaimmat ovat varmasti ehtineet jo siihen tutustua, joten nyt haluaisimme kysyä mielipidettänne.

Muropaketille Disenchantmentin ensimmäiset jaksot maistuivat hyvin:

Arvostelu: Simpsonien luoja Matt Groeningin Netflix-sarja Disenchantment on hulvattoman hauskaa aikuisten viihdettä

Vaan mitä mieltä itse olet? Nouseeko sarja Simpsoneiden tai Futuraman parhaiden hetkien – siis viiden tähden tasolle?

Anna arvosanasi tähän mennessä näkemäsi perusteella ja perustele kantasi MuroBBS:ssä, jos siltä tuntuu.

PNY lipsautti GeForce RTX 2080- ja RTX 2080 Ti -näytönohjaimet sivuilleen

Su, 08/19/2018 - 09:32

PNY onnistui vahvistamaan ensimmäisenä aiemmin vuodetut speksit tuleville näytönohjaimille – Grafiikkapiirin boost-kellotaajuudet ovat jäämässä maltillisiksi.

Maanantain Geforce Gaming Celebration -tapahtuma menetti hieman hohtoaan, kun PNY lisäsi verkkoon tuotesivut GeForce RTX 2080 8GB XLR- ja GeForce RTX 2080 Ti XLR8 -näytönohjaimille.

Tuotesivut vahvistavat aiemmin vuodossa ilmi tulleet speksit. Nyttemmin tuotesivut ovat vedetty pois. Kyseiset näytönohjaimet ovat tehdasylikellotettuja, joten Nvidian referenssimallissa tullaan näkemään astetta maltillisemmat kellotaajuudet.

GeForce RTX 2080 8GBN XLR8 Gaming Overclocked Edition -näytönohjaimessa on 2944 CUDA-ydintä. Grafiikkapiirin boost-kellotaajuudeksi ilmoitetaan 1710 megahertsiä. Grafiikkapiirin rinnalla on kahdeksan gigatavua GDDR6-muistia, ja muistiväylä on 256-bittinen. TDP-arvoksi ilmoitetaan 285 wattia. Lisävirrantarpeesta on huolehtimassa yksi 6-pinninen sekä yksi 8-pinninen lisävirtaliitin.

Lippulaivamallissa, GeForce RTX 2080 Ti 11 GB XLR Gaming Overclocked, on 11 gigatavua GDDR6-muistia. Muistiväylä on 352-bittinen. Grafiikkapiiristä löytyy 4352 CUDA-ydintä ja grafiikkapiirin boost-kellotaajuudeksi ilmoitetaan 1545 MHz:ä. TDP-arvon kerrotaan olevan 285 wattia. Lisävirtaa näytönohjaimelle toimitetaan kahden 8-pinnisen lisävirtaliitännän kautta.

GDDR6-muistien kellotaajuuksia ei tuotesivuilla paljastettu kummankaan mallin osalta.

Tuotetietojen lisäksi PNY onnistui paljastamaan näytönohjaintensa hinnoittelun. RTX 2080 on hinnoiteltu 800 dollariin ja RTX 2080 Ti vastaavasti 1000 dollariin. Hinnat ovat todennäköisesti samat myös euroina.

Viikon peliuutiset: Battlefield-traileri, PUBG:n saavutus, järjetön The Sims -rakennelma…

Su, 08/19/2018 - 09:00

Kuluneen viikon aikana on pelimaailmassa kohistu muun muassa Fortnite-pelaaja Ninjan päätöksestä olla striimaamatta naispelaajien kanssa.

Takana on jälleen vilkas viikko pelimediassa. Kokosimme alle viikon suurimmat ja kiinnostavimmat peliuutiset.

Fortnite-pelaaja Ninjan naisstreamaajia koskenut kommentti herätti paljon keskustelua – Näin Ninja vastasi kritiikkiin

Fortnite-pelaaja Ninja herätti viime viikolla huomiota päätöksellään olla striimaamatta naispelaajien kanssa. Nyt hän on vastannut saamaansa kritiikkiin Twitterissä.

Spyro-pelien remasterointi lykkääntyy – trilogiassa riittää vielä työtä

Spyro Reignited Trilogy -pelikokoelman piti ilmestyä jo syyskuussa, mutta toisin kävin. Pelistudion mukaan julkaisua on lykätty kahdella kuukaudella, koska peli vaatii vielä hiomista.

Tällaista valtavaa tuhovoimaa tarjoilee Battlefield V – Odotetusta sotapelistä julkaistiin uusi traileri

Lokakuussa ilmestyvästä Battlefield V:stä on julkaistu uusi traileri ensi viikolla järjestettävien Gamescom-messujen kynnyksellä. Tuoreella trailerilla nähdään sodan tuhoja Rotterdamin kaduilla.

Kutista viholliset ja viskaa paperisilppuriin – Kotimainen The Spy Who Shrunk Me on humoristinen hiiviskelypeli

Viikon omaperäisin pelijulkistus tulee Suomesta: tamperelaisen Catland-studion The Spy Who Shrunk Me vaikuttaa humoristiselta pelikokemukselta, joka toimii myös virtuaalilaitteilla.

Fortniten kilpailijalla pyyhkii hyvin – Jopa sata miljoonaa ladattua peliä

Battle royale -pelien kilpailu on Fortniten varjossa kovaa, mutta ainakin PlayerUnknown’s Battlegroundsilla pyyhkii hyvin. Peli on juuri ylittänyt merkittävän rajapyykin.

Dark Souls Remastered saapuu Nintendo Switchille lokakuussa

Vuoden kehutuimpiin peleihin lukeutuva Dark Soulsin remasteroitu versio on viimein saanut julkaisupäivän myös Nintendo Switchille, jolle sen piti alunperin ilmestyä jo kesällä.

The Sims -pelaaja kyhäsi niin sadistisen rakennelman, että se hajotti tekoälyn ja koko pelin

Viikon erikoisin pelivideo tulee The Sims 4 -pelistä. Muuan pelaaja väkersi nimittäin pelissä niin kummallisen rakennelman, ettei pelihahmojen tekoälykään sitä lopulta kestänyt.

Viikon leffauutiset: Alien-leffojen loppu, Netflixin surkein elokuva, Jim Carrey kypsyi Hollywoodiin, IMAX vihdoin Suomeen…

Su, 08/19/2018 - 09:00

Näin taitavasti Hollywood huijaa katsojia – Video: Avengers: Infinity Warissa aidotkin asiat luotiin tietokoneilla

Su, 08/19/2018 - 08:05

Pian blu-raylla ilmestyvästä Avengers: Infinity Warista on julkaistu pari uutta tehostevideota.

Alta löytyvillä videoilla selviää muun muassa se, miten moni Avengers: Infinity Warin ”oikealtakin” näyttänyt kohtaus oli todellisuudessa pikseleillä luotua pintaa.

(Ei, emme kuvitelleet että se pölynimurin ja avaruusdonitsin yhdistelmä olisi oikea rakennelma. Katsokaa videot, niin ymmärrätte paremmin…)

Marvel Studiosin kaikki ennätykset hakannut Infinity War julkaistaan Suomessa blu-raylla 31. elokuuta.

Tuleva Inmost on synkkä ja tarinavetoinen tasohyppely kauniilla pikseligrafiikoilla

La, 08/18/2018 - 21:05

Chucklefish on julkistanut seuraavan projektinsa, tasohyppelyä sekä pulmanratkaisua yhdistelevän Inmostin.

Stardew Valleystä sekä Starboundista tuttu Chucklefish aikoo julkaista yhdessä Hidden Layer Gamesin kanssa tasohyppelyä sekä pulmanratkaisua yhdistelevän Inmostin. Synkkään linnaan sijoittuva Inmost tulee tarjoamaan pulmien lisäksi myös mukaansatempaavan tarinan.

Kehittäjien mukaan Inmostissa pelaajan tulee tutkia pelimaailman jokainen nurkka, jotta pelin tarjoama mysteeri saataisiin selvitettyä. Samalla pelaajan tulee vältellä linnassa ja sen ympäristössä partioivia vihamielisiä olentoja.

Inmost julkaistaan ensi vuoden aikana, mutta vielä ei tiedetä, mille alustoille se saapuu.

GameXpo järjestetään tänäkin syksynä Suomessa

La, 08/18/2018 - 20:44

Helsingin Messukeskukseen saapuu myös tänä syksynä erilaisiin peleihin keskittyvä GameXpo-tapahtuma.

Syksyllä Helsingin Messukeskuksen valtaavat lukuisten erilaisten pelien ystävät. GameXpossa pelataan eSports-pelejä ja tietenkin myös konsoli-, mobiili- ja lautapelejä. GameXpo tarjoaa myös AR- ja VR-kokemuksia.

Pelien lisäksi tapahtumassa pidetään pukuilun eli Cosplayn SM-kisat.

GameXpo järjestetään Helsingin Messukeskuksessa marraskuun 2.-4. päivä. Lisätietoa tapahtumasta löytyy sen nettisivuilta.

Nvidia GeForce RTX 2080 ja RTX 2080 Ti -näytönohjaimien speksit vuodettu

La, 08/18/2018 - 20:42

Nvidian tulevat GeForce RTX 2080- ja RTX 2080 Ti -näytönohjaimet myötäilevät edellisiä malleja muistin määrän ja muistiväylän suhteen. Muistit ovat korvattu GDDR6-muistilla ja CUDA-ydinten määrä on kasvanut.

Videocardz kertoo saaneensa vahvistuksen Nvidian tulevien kärkinäytönohjainten spekseistä. Vuodetut tiedot koskevat CUDA-ydinten määrää, muistin määrää ja muistiväylää.

GeForce RTX 2080 –näytönohjaimeen on ladattu kahdeksan gigatavua GDDR6-muistia. Muistiväylä on edeltäjänsä tapaan 256-bittinen, joten muistiväylän kaistanleveys on 448 gigatavua sekunnissa. GeForce GTX 1080 -näytönohjaimessa GDDR5X-muistilla muistiväylän kaistanleveys oli 352 gigatavua sekunnissa.

CUDA-ydinten määrän kerrotaan kasvaneen uuden sukupolven perusversiossa 2944 kappaleeseen. Edeltäjäänsä verrattuna määrä on kasvanut 384 kappaleella. GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimessa CUDA-ydinten määrä on 4352.

GDDR6-muistia näytönohjaimessa on 11 gigatavua. Muistiväylä on edeltäjänsä tapaan 352-bittinen. Muistiväylän kaistanleveys kohoaa 616 gigatavuun sekunnissa.

Toistaiseksi näytönohjainten kellotaajuudet ja TDP-arvot säilyvät arvoituksena, mutta selvyys saadaan viimeistään maanantaina.

NordicHardwaren saamien tietojen mukaan GeForce RTX 2080 -näytönohjaimien ennakkomyynti alkaa jo maanantaina 20. elokuuta virallisen julkaisun myötä. GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimeen ei uutisessa otettu tältä osin kantaa.

Huhu: Marvel Studios etsii näyttelijää Scarlett Johanssonin pepulle

La, 08/18/2018 - 20:10

Neljäs Avengers-elokuva julkaistaan ensi keväänä, 3. toukokuuta. Sitä ennen ensi-iltaan tulee toinen Marvel-elokuva, Brie Larsonin tähdittämä Captain Marvel, jonka julkaisupäivä on 8. maaliskuuta.

Georgia Central Casting Agency on julkaissut Facebook-sivullaan ilmoituksen, jossa haetaan varanäyttelijää pepulle elokuvassa nimeltä Mary Lou. Uutinen on saanut Marvel-fanit vauhtiin, sillä kyseisen elokuvan arvellaan olevan Avengers 4. Haettava hahmo puolestaan täyttää Scarlett Johanssonin esittämän Black Widown kuvauksen.

Mary Lou oli Marvelin Infinity Warista käyttämä salanimi ainakin Edinburghissa tehdyissä kuvauksissa.

Haettava “peppurooli” viittaa kuvauksensa osalta vahvasti Black Widow’hun, mutta se voi toisaalta olla myös Brie Larsonin esittämä Captain Marvel. Tosin Larson on pidempi kuin hakuilmoituksessa näyttelijältä vaadittava pituus.

Varanäyttelijällä tuskin ollaan korvaamassa Johanssonin peppua kokonaan. Oletettavasti haettava rooli on lisäkuvauksia varten, joissa varsinainen näyttelijä on jo hoitanut osansa puheroolin osalta, ja hahmoa tarvitaan vain olemaan ruudussa läsnä silloin, kun varsinainen näyttelijä ei ole käytettävissä.

Sivut