Muropaketti

Tilaa syöte syöte Muropaketti
Syötteen kokonainen osoite. 23 min 14 s sitten

GOG.comin talvialennukset alkoivat – tarjolla Grim Fandango ilmaiseksi rajoitetun ajan

Ti, 12/12/2017 - 22:04

GOG.com on aloittanut talvialennukset ja tarjoaa samalla kaikkien aikojen seikkailupeliksi kutsuttua Grim Fandangoa ilmaiseksi.

Kopiosuojavapaita pelejä kauppaava GOG.com on aloittanut perinteiset talvialennukset. Sen kunniaksi pelikauppa tarjoaa Grim Fandangon remastered-versiota ilmaiseksi. Kannattaa olla vikkelä, sillä peli on saatavilla ilman rahallista panostusta ainoastaan torstaihin 14:ään päivään saakka.

Alennukset sen sijaan jatkuvat joulukuun 26. päivään asti.

Grim Fandango julkaistiin alkujaan 1998 LucasArtsin toimesta. Päivitetty Double Finen työstämä versio pullahti maailmaan vuonna 2015. Peliä on monessa äänestyksessä sanottu erääksi maailman parhaaksi seikkailupeliksi kautta aikojen.

Alennuksessa on kunnollinen määrä pelejä ja niitä ostavat saavat kylkiäisinä mukavia yllätyksiä. Esimerkiksi 12,69 euroa pelikaupassa kuluttava saa ilmaiseksi Hard West -pelin ja 33,89 eurolla mukaan tulee uusi Master of Orion. Tarjolla on myös edullisia sika säkissä -tyyppisiä mysteeripaketteja muutaman euron hintaan.

The post GOG.comin talvialennukset alkoivat – tarjolla Grim Fandango ilmaiseksi rajoitetun ajan appeared first on Muropaketti.com.

ARK: Survival Evolvedin uudessa laajennuksessa pelaaja voi joutua mörköjen siittämäksi

Ti, 12/12/2017 - 21:10

Uudessa ARK: Survival Evolved -pelin laajennuksessa on uuden tarinan lisäksi ennenäkemättömiä otuksia, työkaluja sekä hiottua pelimekaniikkaa.

ARK: Survival Evolved -peli on kasvanut uuden laajennuksen myötä. Pelin sarjassaan toisen laajennuksen nimi on Aberration ja se sijoittuu laajoihin maanalaisiin luolastoihin joissa pelaajien tulee lymyillä ja piileskellä, sillä vaarallisen intensiivinen aurinko on muuttanut ARK:in pinnan hirvittäväksi helvetiksi. ARK: Aberration sisältää uuden tarinan tutkittavaksi, tusinoittain uusia otuksia sekä yli 50 uutta esinettä rakennettavaksi.

Aberration on ränsistynyt ja epäkunnossa oleva ARK ja se on yksityiskohtainen maanalainen tunnelisto pullollaan uudenlaisia haasteita, joita ei ole aiemmissa ARK-kentissä nähty. Päivänvalo on äärimmäisen radioaktiivista eivätkä maanjäristykset ole kovin harvinaisia – muista ympäristön aiheuttamista vaaratilanteista puhumattakaan.

Pelaajalle tarjotaan erilaisia lentopukuja, kiipeilyvälineitä sekä lukuisia fantastisia otuksia, kuten Rock Drake ja Basilisk. Monet muut eliöt odottavat pelaajaa tunneleissa. Näistä vaarallisimpia ovat Nameless-oliot, jotka ovat armottomia valoa vihaavia olentoja. Eikä pidä unohtaa Reapers-hirviöitä. Nämä ovat massiivisia hirviöitä jotka voivat jopa saattaa pelaajan raskaaksi kantamaan omia jälkeläisiään, Alien-elokuvasta tutulla tyylillä.

Aberration on ilmainen ARK:in season passin omistajille. Muille se maksaa noin 20 euroa. ARK: Aberration on pian saatavilla Xbox Onelle, Playstation 4:lle sekä pc:lle.

The post ARK: Survival Evolvedin uudessa laajennuksessa pelaaja voi joutua mörköjen siittämäksi appeared first on Muropaketti.com.

Nintendo on myynyt jo yli 10 miljoonaa Switch-konsolia – konsolin suosio ylitti Nintendon omatkin myyntitavoitteet

Ti, 12/12/2017 - 20:55

Nintendon huhtikuussa julkaisemaa Switch-konsolia on myyty jo yli 10 miljoonaa laitetta. Laite on ylittänyt Nintendon omatkin myyntitavoitteet.

Nintendo Switch on myynyt tähän mennessä jo yli 10 miljoonaa konsolia alle yhdeksässä kuukaudessa. Konsoli oli muun muassa Black Friday -alennusten kysytyin yksittäinen tuote Yhdysvalloissa.

Myyntimäärä on hurja, sillä Nintendon edellinen Wii U -konsoli myi Arstechnican mukaan vain 13,56 miljoonaa laitetta koko elinkaarensa aikana. Jos Switchin myyntitahti jatkuu ennallaan, saattaa se ylittää alkuperäisen Wiin 13,17 miljoonaa myydyn konsolin ennätyksen 10,5 kuukauden kohdalla. Vertailun vuoksi Microsoft myi 10,5 kuukaudessa vain noin 7 miljoonaa Xbox Onea.

Nintendo Switch on ylittänyt myös Nintendon myyntitavoitteet, sillä alun perin Nintendo odotti myyvänsä vain 8 miljoonaa konsolia ensimmäisen vuoden aikana. Uuden tavoitteen mukaan Nintendo tulisi myymään 16,7 miljoonaa Switchiä ensi maaliskuun loppuun mennessä. Tulevaa menekkiä varten konsolia pyritään valmistamaan 25-30 miljoonaa kappaletta ensi huhtikuun ja vuoden 2019 maaliskuun välillä.

Thanks to you, #NintendoSwitch has sold 10 million units worldwide in 9 months! Here’s to an amazing 2018! pic.twitter.com/wTuojUxE5h

— Nintendo of America (@NintendoAmerica) December 12, 2017

The post Nintendo on myynyt jo yli 10 miljoonaa Switch-konsolia – konsolin suosio ylitti Nintendon omatkin myyntitavoitteet appeared first on Muropaketti.com.

Huomasitko: Ready Player Onen trailerissa oli mukana Lara Croft, Mad Max, Batman ja monta muuta tuttua

Ti, 12/12/2017 - 20:48

Steven Spielbergin ohjaaman Ready Player Onen traileri julkaistiin sunnuntaina. Ernest Clinen lähdemateriaalina toimineen romaanin tavoin myös elokuvaversio vilisee viittauksia tuttuun populaarikulttuuriin.

Vuonna 2011 valmistuneessa Ready Player One -kirjassa viitataan ennen kaikkea 80-luvun elokuviin, peleihin ja sarjakuviin, mutta Steven Spielberg on tiimeineen heittänyt elokuvaansa mukaan koko joukon sellaisia referenssejä, jotka puhuttelevat myös 2000-luvulla syntyneitä:

Coming Soon -sivusto on tehnyt vaikuttavaa jälkeä ja poiminut Ready Player Onen trailerista lukuisia viittauksia. Mukana on esimerkiksi Lara Croft, Overwatch, Paluu tulevaisuuteen, Batman, Mortal Kombat, Akira, Rautajätti, Battletoads – ja monta muuta.

Alla pari maistiaista CS:n bongauksista. Lisää löytyy täältä:

A Guide to the Ready Player One Trailer Easter Eggs and References

Ready Player One saa ensi-iltansa Suomessa maaliskuussa 2018.

The post Huomasitko: Ready Player Onen trailerissa oli mukana Lara Croft, Mad Max, Batman ja monta muuta tuttua appeared first on Muropaketti.com.

Arvostelu: A Hat in Time on tasohyppely, jota ei kannata lasten käsiin antaa

Ti, 12/12/2017 - 20:37

Gears of Breakfast -studion retrohenkinen A Hat in Time on mainio tasohyppely, joka lainaa vapaasti myös muista genreistä. Pelin villisti heilahteleva vaikeusaste aiheuttaa kuitenkin harmaita hiuksia, eikä sitä voi suositella ainakaan perheen pienimmille pelaajille.

Julkaisupäivä: Julkaistu / Tekijä: Gears for Breakfast / Julkaisija: Humble Bundle / Saatavilla: PC, Mac, PlayStation 4, Xbox One / Testattu: Xbox One  / Pelaajia: 1 / Ikäraja: 7

A Hat in Time ei ole pelinä tästä ajasta. Gears for Breakfast -studion indiepeli ammentaa vahvasti tasohyppelyiden perinteestä, eikä varsinaisesti pyrikään uudistamaan genreä oikein mitenkään. Pelin on kuvailtu kulkevan Nintendon 3D-tasohyppelyiden, kuten Super Mario 64:n ja Banjo-Kazooien jalanjäljissä, mutta pleikkaripelien parissa kasvaneelle se tuo mieleen esimerkiksi Crystal Dynamicsin Gex Gecko -sarjan, ihan jo huumorintajunsa vuoksi.

Pelin lähtökohta on yksinkertainen, mutta toimiva. Mykän päähenkilö Hat Kidin avaruusalus joutuu onnettomuuteen, ja alusta pyörittävät Time Piecet eli ”ajan kappaleet” putoavat pitkin tuntematonta planeettaa. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä kokoamaan tiimalaseja uudelleen, jotta alus saadaan jälleen kuntoon.

Heti ensimmäisessä tehtävässä Hat Kid kohtaa myös Mustache Girlin, joka alkaa ensin auttaa pelaajaa tehtävässä. Pian hahmojen tavoitteet joutuvat kuitenkin ristiriitaan, ja ”viiksityttö” vannoo kokoavansa tiimalasit ennen ”hattupentua”. Ei siis muuta kuin hommiin!

Hat Kidin avaruusalus toimii pelin hubina, josta käsin lähdetään suorittamaan tehtäviä eri maailmoihin. Mitä enemmän tiimalaseja saa kokoon, sitä enemmän uusia maailmoita, tehtäviä, avaruusaluksen huoneita ja pelillisiä ominaisuuksia saa auki. Ensimmäiset tehtävät on pakko suorittaa melkolailla järjestyksessä, mutta sen jälkeen eteneminen lakkaa olemasta lineaarista.

Tehtävien sisältö vaihtelee avoimista maailmoista selvärajaisiin putkijuoksuihin. Yksi maailmoista on myös täysin vapaa, eikä sisällä varsinaisia kahlitsevia tehtäviä. Jo ensi metreillä pelaaja pääsee poukkoilemaan vapaasti ensimmäisen maailman Mafia Townin maisemissa, mutta osa pelimaailman paikoista on kuitenkin ulottumattomissa, kunnes saa avattua uusia kykyjä.

A Hat in Timen keskeinen pelimekaniikka liittyy pelihahmon hattuihin. Hat Kid kyllä juoksee, pomppii ja hutkii vihollisia ilman erikoishattuja, mutta monimukaisemmat kyvyt vaativat erilaisia päähineitä. Hatut pitää pelin aikana valmistaa kerätyistä langoista, ja niiden avulla voi esimerkiksi juosta kovempaa, heitellä pommeja ja muuttua jääpalikaksi. Kaikilla kyvyillä on oma tehtävänsä pelimaailmassa, ja niitä myös tarvitaan etenemiseen.

Hattujen vaihtamisen lisäksi pelaaja voi kiinnittää päähineisiin myös kangasmerkkejä, jotka tuovat erilaisia lisäominaisuuksia pelaajan mieltymyksen mukaan. Merkkejä voi lunastaa myyjältä pelimaailmasta kerättävillä palleroilla.

Tekemistä pelissä riittää yksinkertaiseksi tasohyppelyksi yllättävän paljon. Päätehtäviä on lopulta aika rajallinen määrä, mutta niiden pituudet vaihtelevat, ja pelistä saa auki myös ylimääräisiä Time Rift -tasoja, jotka tarjoavat melkoisia haasteita. Lisäksi maailmoissa on paljon löydettävää ja tutkittavaa, minkä parissa saa tuhrattua tuntikausia aikaa.

Perusasiat toimivat A Hat in Timessa erinomaisesti.

Pelin visuaalinen ilme on simppeli, mutta mukavan yksinkertainen, ja tekninen toteutus on enimmäkseen korkea, vaikka esimerkiksi piirtoetäisyys on välillä aika kehno. Varsinaisia bugeja ei tunnu löytyvän, vaikka ohjausjärjestelmä kärsii pienestä kankeudesta etenkin kameran kuvakulmien suhteen. Tämä tuntuu tosin olevan perinnöllinen sairaus tasohyppelypeleissä.

A Hat in Timen suurin ongelma on oikeastaan vaikeusaste. Ei siinä mitään, että peli tarjoaa haasteita, mutta A Hat in Time ei osaa päättää haluaako se tarjota tiukan pelikokemuksen kokeneille pelaajille vai rentoa ajanvietettä kenelle tahansa.

Peli ei myöskään vaikeudu tasaisesti tehtävien edetessä: osa tasoista tulee läpäistyä kuin vettä vaan, mutta sitten vastaan tulee sellainen tehtävä kuin toisen maailman The Big Parade, jonka parissa uhkaa lentää ohjain seinään. Ensimmäinen boss-taistelu osoittautuu todennäköisesti vedenjakajaksi, jossa kasuaaleimmat pelaajat saattavat ymmärrettävästi luopua leikistä.

Poukkoileva vaikeusaste tekee varmasti pelistä hankalan etenkin nuorimmille pelaajille. Tämä on tavallaan sääli, koska pelin pirteä, lapsekas ilme varmasti vetoaa myös perheen pienimpiin. Pelissä tosin myös leikitellään välillä kauhutunnelmallakin, mikä saattaisi pienimpiä lapsia hirvittää.

Pienistä ongelmista huolimatta A Hat in Time on joka tapauksessa erittäin onnistunut tasohyppely, joka on selvästi suunnattu perinnetietoisille pelaajille. Lisäbonuksena peli on myös yllättävän hauska. Tahallisen ylinäytellyt repliikit ovat usein huvittavia, ja esimerkiksi mafiatyyppien puheet tai elokuvamaailman piikittelyt ovat yksinkertaisella tavalla veikeitä. Kokeneemmat pelaajat voivat myös hymähdellä peliviittauksille, sillä pelissä kumarretaan ainakin Metal Gear Solidin suuntaan.

A HAT IN TIME

”Viihdyttävä ja pirteä tasohyppely, joka on vuoroin rentoa viihdettä ja vuoroin rasittavaa hinkkaamista.”

 

The post Arvostelu: A Hat in Time on tasohyppely, jota ei kannata lasten käsiin antaa appeared first on Muropaketti.com.

Square Enix lupaa jättää mikromaksut pois kaikista tulevista yksinpeleistään

Ti, 12/12/2017 - 19:09

Square Enixin toimitusjohtaja Yosuke Matsuda on paljastanut, ettei se aio lisätä yksinpeleihinsä mikromaksuja enää tulevaisuudessa.

Square Enixin toimitusjohtaja Yosuke Matsuda on kertonut MCV:n haastattelussa, etteivät mikromaksut sovi studion mielestä lainkaan pelikonsoleille ja PC:lle julkaistaviin yksinpeleihin. Aiemmin Square Enixin julkaisema Deus Ex: Mankind Divided kohtasi paljon kritiikkiä, sillä sen yksinpeli sisälsi mikromaksuja. Sen sijaan Square Enix on avoin ajatukselle, jossa lisäsisältöä myydään erillisten lisäosien muodossa.

Matsuda kuitenkin näkee, että mikromaksuille on tilaa mobiilipeleissä, sillä yleisön niihin kohdistamat odotukset ovat erilaiset verrattuna PC- ja konsolipeleihin.

Matsuda kertoo haastattelussa myös, että pelistudio haluaisi lisätä peleihin myös uusia tapoja, joilla pelaajat voisivat jakaa kokemuksia ja sisältöä toistensa kanssa. Siksi esimerkiksi Final Fantasy XV:n PC-versio tulee saamaan laajan tuen modaamiselle.

The post Square Enix lupaa jättää mikromaksut pois kaikista tulevista yksinpeleistään appeared first on Muropaketti.com.

Arvostelu: Star Wars: The Last Jedi on neljän tähden scifi-seikkailu ainakin vielä nyt

Ti, 12/12/2017 - 19:00

Star Wars: The Last Jedi on omistettu vuosi sitten menehtyneelle Carrie Fisherille.

Ensi-ilta: 13.12.2017 / Alkuperäisnimi: Star Wars: The Last Jedi / Ohjaus: Rian Johnson / Käsikirjoitus: Rian Johnson / Pääosissa: Daisy Ridley, Adam Driver, Mark Hamill, Carrie Fisher & Oscar Isaac / Pituus: 152 minuuttia / Ikäraja: 12

Star Wars: The Last Jedi -elokuvan lehdistönäytös järjestettiin vain vuorokautta ennen varsinaista ensi-iltaa (13. joulukuuta), minkä vuoksi tämä arvostelu on kirjoitettu rehellisesti ensitunnelmien pohjalta. Olemme huomanneet, että ajatukset vaativat usein hetken aikaa kypsyttelyä lopputekstien rullaamisen jälkeen, eivätkä suoraan elokuvan jälkeen auki kirjoitetut tunnelmat aina täysin vastaa sitä, mitä ne pienen muhimisen  – ja mahdollisesti jopa uusintakatselun – jälkeen ovat. Aikaa tälle kypsyttelylle ei tällä kertaa ollut, minkä vuoksi tyydymme ryöpsäyttämään ilmoille marinoimattomat ensitunnelmat. Spoilerit olemme tästä arviosta kitkeneet. Tarjolla ei ole mitään sellaista tietoa, mitä elokuvan päätrailereista ei olisi irronnut.

Kahdeksas Star Wars -episodi jatkaa suoraan siitä mihin The Force Awakens sankarimme kaksi vuotta sitten jätti. Rey (Daisy Ridley) on syrjäisellä saarella jututtamassa Luke Skywalkeria (Mark Hamill), ja muut kapinalliset pakenevat kenraali Leia Organan (Carrie Fisher) johdolla Ensimmäisen ritarikunnan hampaisiin asti aseistettuja joukkoja – vain karvan verran edellä – mutta samalla syöksyen hetki hetkeltä kohti vääjäämättömältä tuntuvaa tuhoa.

Kylo Ren (Adam Driver) kamppailee edellisen elokuvan tapahtumien synnyttämien sisäisten ristiriitojensa kanssa, kuten tekee myös omalle ”Dagobahilleen” Yodan tavoin ulkomaailmalta piiloutunut Luke Skywalker. Rey etsii toivon pilkahdusta sodassa voimakasta vihollista vastaan mutta myös samalla itseään. Leia näyttää sankariksi halajavalle Poe Dameronille (Oscar Isaac) mitä todellinen johtajuus on, ja Finn (John Boyega) puolestaan pyrkii uuden hahmon, Rosen (Kelly Marie Tran) kanssa pelastamaan kapinallisjoukot omalla tyylillään.

Elokuvan juonesta ei juuri enempää voi kertoa, sillä Star Wars: The Last Jedi tarjoaa yllätyksiä, joiden paljastaminen veisi osan ensikatselun ilosta ja hurmiosta. Ja kaikkihan kuitenkin tietävät, mitä Star Wars -elokuva pitää pääpiirteittäin sisällään: seikkailua salaperäisillä planeetoilla, takaa-ajoja valonnopeudessa, ammuskelua ja räjähdyksiä, valosapeleita ja Voimaa, koskettavia tarinankäänteitä, ystävyyttä ja runsaasti myös huumoria.

The Force Awakensin tapaan The Last Jedissä nähdään runsaasti kumarruksia aiemmista Star Warseista tutuille tarinankäänteille. Tämä synnyttää etenkin elokuvan alkupuolella tunteen jopa liiallisesta pyrkimyksestä miellyttää elokuvasarjan faneja. Rian Johnsonin käsikirjoitus tekee kuitenkin tuttuudesta oivallisia irtiottoja ja saa aikaan hetkiä, jolloin katsoja jo aavistuksen ajan ajattelee juonen kulkevan tuttua latua pitkin, mutta lopulta tuloksena onkin jotain aivan uutta. The Last Jedin traileri paljastuu elokuvan näkemisen myötä taitavasti leikatuksi ja varsin kieroksi.

Rian Johnsonin ohjaksissa Star Wars: The Last Jedi suuntaa Skywalkereiden sukudraamasta kohti jotain täysin uutta. Elokuva on viehättävä sekoitus uutta ja vanhaa, viittauksia historiaan, siihen kuinka Kylo Renista oli tarkoitus tulla uusi Darth Vader, mutta samalla lupauksella kokonaan uudenlaisesta tulevaisuudesta. Tulos on yhtä aikaa nostalginen mutta tuore, koskettava ja samalla hauska.

Johnsonin käsikirjoitus myös osaa keskittyä tarinan kannalta keskeisiin hahmoihin, eikä käytä turhaan aikaa kokonaisuuden kannalta ei-niin-tärkeisiin hahmoihin (vrt. Episodi I:n Jar Jar Binks).

Star Wars: The Last Jedi on ilo silmälle, sillä tuotantosuunnittelu on osunut nappiin. Yksinvaltias Snoken (Andy Serkis) vartijoiden samuraityyppiset asut, alusten ja muun tekniikan ulkonäön päivittäminen (kuten panssaroidut AT-AT:t) ja etenkin lopputaistelu punaisen maaperän planeetalla hivelevät visuaalista silmää. Uusien otusten ja lokaatioiden esittely ei ole niin väkinäistä ja silmille hyppäävää kuin vaikkapa esiosatrilogiassa. Esimerkiksi lunnimaiset porgit sopivat maisemaansa täydellisesti ja vaikka ne elokuvan koomisia helpotuksia ovatkin, niiden mukanaololle annetaan herttaisen humaani selitys.

Star Wars: The Last Jedi on kuitenkin kahden ja puolen tunnin mitassaan niin pitkä, että tarinakokonaisuutta on vaikea pitää täydellisesti tasapainossa. Puolivälin jälkeen useassa lokaatiossa polveileva juoni hieman väsähtää ja osa kohtauksista (kuten pitkäksi venyvä seikkailu kasinolla) tuntuukin suoranaiselta täytemateriaalilta.

Pituudestaan huolimatta seikkailu pitää otteessaan ja sen katsoo läpi kelloa vilkuilematta. On myös kiva nähdä suomalainen Joonas Suotamo tällä kertaa virallisesti kreditoituna Chewbaccana. The Force Awakensin aikaan hän oli vielä ”Chewbacca double” vaikka Suotamon kerrottiinkin tehneen suurimman osan roolityöstä karvamaton alkuperäisen näyttelijän, Peter Mayhew’n terveydellisten haasteiden vuoksi.

 

STAR WARS: THE LAST JEDI


”Star Wars: The Last Jedi vie Star Wars -saagan vihdoin kohti uutta ja tuntematonta tulevaisuutta. Seikkailu on koskettava, hauska ja ilo silmälle – ja pitkästä kestostaan huolimatta kaappaa tiukasti mukaansa.”

The post Arvostelu: Star Wars: The Last Jedi on neljän tähden scifi-seikkailu ainakin vielä nyt appeared first on Muropaketti.com.

Asukselta tehdasylikellotettu ROG Strix RX Vega56 OC Edition 8GB -näytönohjain

Ti, 12/12/2017 - 18:57

Asuksen ROG Strix RX Vega56 OC Edition 8GB on viimein ilmestynyt virallisesti yhtiön sivuille.

Tehdasylikellotus on nostanut grafiikkapiirin kellotaajuudet 1297 megahertsin lähtötaajuuteen ja 1573 megahertsin Boost-kellotaajuuteen. Muutoin speksit vastaavat RX Vega 56:tta.

HBM2-muistia on kahdeksan gigatavua ja sen kellotaajuus on 800 megahertsiä. Muistiväylä on 2048-bittinen. Jäähdytyksenä on kolme IP5X-luokituksen saanutta tuuletinta, ja Asuksen MaxConnect-tekniikan luvataan mahdollistavan parempi kontakti grafiikkapiirin ja jäähdytyksen välillä.

Liitäntöinä on DVI-D, kaksi HDMI 2.0 -liitäntää ja kaksi DisplayPort-liitäntää. Näytönohjain on valaistu Asuksen Aura Sync -yhteensopivilla valoilla. Myyntilistauksia mallista ei vielä näy.

The post Asukselta tehdasylikellotettu ROG Strix RX Vega56 OC Edition 8GB -näytönohjain appeared first on Muropaketti.com.

Hideo Kojima avasi haastattelussa Death Strandingin tarinaa ja pelimekaniikkoja – kuolemakaan ei tarkoita pelin loppumista

Ti, 12/12/2017 - 17:20

Death Strandingiä kehittävä Hideo Kojima kertoi IGN:n haastattelussa tulevan pelin tarinasta ja pelimekaniikoista hieman tarkemmin. Kojiman mukaan Death Strandingissä kuolemakaan ei tarkoita pelin loppumista.

Death Stranding sai viime perjantaina melko mystisen uuden trailerin, joka vastausten antamisen sijaan esitti liudan uusia kysymyksiä. Nyt Death Strandingiä kehittävä Hideo Kojima on kertonut IGN:n haastattelussa tulevan pelin tarinasta ja pelimekaniikoista hieman tarkemmin.

Kojiman mukaan Death Strandingin on tarkoitus olla jotain ”kokonaan erilaista”. Death Stranding pyrkii muun muassa rikkomaan tradition, jossa kuoleminen tarkoittaa pelin päättymistä. Sen sijaan kuoleminen vie pelaajan eräänlaiseen ”kiirastuleen”, jossa päähahmo Sam voi seikkailla oman kehonsa ulkopuolella. ”Silloin et ole elossa etkä kuollut, vaan tilanne on sama kun videopeli kysyy ”haluatko jatkaa?”, kellon tikittäessä kohti nollaa”, Kojima kertoo. Kuolleista herättyään Sam ei myöskään palaa menneisyyteen, vaan kuoleman vaikutukset pelimaailmaan jäävät pysyviksi.

Kojima selitti myös, että trailerissa nähdyllä mystisellä ”Timefall”-nimisellä sateella on kyky manipuloida aikaa ja se tulee olemaan tärkeä osa Death Strandingiä. Se saa esimerkiksi kasvit kasvamaan ja ihmiskehon ikääntymään vain sekunneissa. Myös trailerissa nähty vauva sekä mekaaninen käsivarsi tulevat olemaan keskeinen osa Death Strandingiä.

Haastattelussa Kojima paljasti, että Death Stranding tulee sisältämään ”uudenlaisen ja merkittävän” online-osuuden ja että hänen mielestään on todella hauskaa, kun Death Strandingiä odottavat fanit keksivät hulluja teorioita trailerien perusteella. Siksi Kojima lisääkin trailereihin pieniä vihjeitä tulevasta, jotta faneilla riittää analysoitavaa.

The post Hideo Kojima avasi haastattelussa Death Strandingin tarinaa ja pelimekaniikkoja – kuolemakaan ei tarkoita pelin loppumista appeared first on Muropaketti.com.

Samsung hylkäämässä Bixby-nappulaa, A8+ esillä vuotovideossa

Ti, 12/12/2017 - 17:15

Samsungin A8-puhelimen vuosipäivitys on luvassa pian. Tuoreen tietovuodon ansiosta puhelimen tarkat speksit ovat jo selvillä.

Youtubesta löytyvällä videolla esitellään puhelimen kookkaampaa A8+ -versiota ja esillä vilahtaa myös speksilista.

Merkittävimmät, ilmeisesti Bangladeshissa kuvatulla videolla paljastuvat ja varmistuvat asiat ovat etupuolen kaksoiskamera ja Bixby-nappulan puute. Jo aiemmin Samsungin tekoälyn herättämiseen tarkoitetun napin hylkäämisestä oli liikkeellä huhuja.

Mikäli videon tiedot pitävät paikkansa on A8+ seuraavanlainen puhelin:

  • Näyttö: 6 tuuma, 1080 x 2220 pikseliä, AMOLED
  • Järjestelmäpiiri: Samsung Exynos 7885 (2 x 2,2 GHz ydintä, 6 x 1,6 GHz ydintä)
  • Keskusmuistia 6 gigatavua, myös 4 gigatavun malli luvassa
  • Tallennustilaa: 64 gigatavua, microSD-korttipaikka.
  • Akku: 3500 milliampeerituntia
  • Takakamera: 16 megapikseliä, f/1.7
  • Etukamerat: 16 megapikseliä f/1.9 ja 8 megapikseliä f/1.9

Puhelimen julkaisupäivä ja hinnoittelu ovat vielä hämärän peitossa.

The post Samsung hylkäämässä Bixby-nappulaa, A8+ esillä vuotovideossa appeared first on Muropaketti.com.

Game of Thronesin lohikäärmeiden hirveä kohtalo: näin pedot kohtasivat loppunsa

Ti, 12/12/2017 - 16:50

Game of Thronesin seitsemäs tuotantokausi on saapunut kauppojen valikoimiin tällä viikolla. Nyt blu-ray-boksin bonusmateriaaleista on julkaistu lohikäärmeisiin keskittyvä maistiainen.

Alta löytyvällä videolla kerrotaan, miten lohikäärmeiden aika päättyi Westerosissa. Animaatiolyhärillä äänessä ovat Conleth Hill (Varys) ja Anton Lesser (Qyburn).

Game of Thronesin kahdeksas ja viimeinen tuotantokausi nähdään vasta vuonna 2019. Asian paljasti hiljattain Sansa Starkia esittävä Sophie Turner.

The post Game of Thronesin lohikäärmeiden hirveä kohtalo: näin pedot kohtasivat loppunsa appeared first on Muropaketti.com.

Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen The International 7 -voitto eteni ”Sykähdyttävin urheiluhetki”-äänestyksen finaaliin – vielä ehdit äänestää

Ti, 12/12/2017 - 16:13

Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen edustama Team Liquid voitti elokuussa Dota 2:n maailmanmestaruuden. Nyt Lasse Urpalaisen toiminta joukkueen avainpelaajana on ehdolla vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Urheilugaalassa palkitaan kerran vuodessa ”Sykähdyttävin urheiluhetki”, eli suomalaisnäkökulmasta vuoden koskettavin suoritus tai tapahtuma. Kuten uutisoimme aiemmin, on Urheilugaala tällä kertaa ottanut mukaan äänestykseen myös elektronista urheilua Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen ja Dota 2:n muodossa.

Yleisöäänien myötä Urpalainen on nyt edennyt gaalan finaaliin saakka yhdeksän muun urheiluhetken kanssa. Alun perin kilpailun alkukarsinnassa oli mukana 20 ehdokasta.

Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen pääsi alun perin ehdolle toimittuaan Team Liquidin avainpelaajana, kun joukkue voitti elokuussa Dota 2:n maailmanmestaruuden Yhdysvaltojen Seattlessa käydyssä The International 7 -turnauksessa. MM-tittelin lisäksi Team Liquid palkittiin turnauksen 10 806 301 dollarin pääpalkinnolla, eli hieman vajaalla 9,1 miljoonalla eurolla.

Urpalaista voi äänestää voittajaksi tämän linkin kautta, kun taas muut urheiluhetket löytyvät täältä. Yleisöäänien perusteella valittu palkinnon voittaja paljastetaan lopullisesti Urheilugaalassa 18. päivä tammikuuta.

The post Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen The International 7 -voitto eteni ”Sykähdyttävin urheiluhetki”-äänestyksen finaaliin – vielä ehdit äänestää appeared first on Muropaketti.com.

Corsairilta todellisia budjettiluokan virtalähteitä VS-tuotesarjaan

Ti, 12/12/2017 - 15:11

Corsairin uusissa VS-sarjan virtalähteissä on hintaan nähden mukavasti ominaisuuksia, mutta niiden hyötysuhde ei edusta alan kärkeä.

Hyötysuhde uusissa virtalähteissä on 80 Plus, mikä tarkoittaa kaikilla kuormituksilla vähintään 80 prosentin hyötysuhdetta. Sarjaan tulee kolme uutta mallia, joiden kapasiteetit ovat 450, 550 ja 650 wattia. Pituutta malleilla on 125 millimetriä ja niiden tuulettimilla 120 millimetriä.

Kaikki virtalähteen kaapelit ovat kiinteitä. Liitäntöjä on jokaisessa mallissa 24-pinnin ATX, 4+4 pinnin EPS, kaksi 6+2 pin PCIe -liitäntää, seitsemän SATA-virtaliitäntää, kaksi 4-pinnin Molex -liitäntää, and yksi Berg-liitäntä.

VS-sarjan virtalähteet perustuvat yhteen 12 voltin jännitelinjaan. Niissä on suojaukset yli- ja alijännitteelle, ylikuormituksille ja oikosululle. Mallien hinnat asettuvat Suomessa noin 40 ja 60 euron paikkeille. Takuuta malleille saa kolme vuotta.

The post Corsairilta todellisia budjettiluokan virtalähteitä VS-tuotesarjaan appeared first on Muropaketti.com.

Mark Hamillia harmittaa, ettei uusia Star Wars -elokuvia tehty George Lucasin ohjeiden mukaan

Ti, 12/12/2017 - 14:52

George Lucasilla oli uusien Star Wars -elokuvien raamit jo valmiina.

Kun Disney osti Lucasfilmin vuonna 2012 George Lucasilta vähän päälle neljän miljardin dollarin sopuhintaan, oli elokuvasarjan luojalla jo valmiina raamit tuleville osille VII, VIII ja IX. Disney ei kuitenkaan halunnut tehdä jatko-osia niiden pohjalta, vaan luotti mielummin J.J. Abramsin, Rian Johnsonin ja Gareth Edwardsin näkemyksiin.

Huomenna 13. joulukuuta ensi-iltansa saavan Star Wars: The Last Jedin tähti Mark Hamill kertoo nyt Metron artikkelissa olevansa vähän pettynyt siihen, ettei studio kuunnellut Lucasin neuvoja ja ohjeita.

“Olisin toivonut heidän ottavan Georgen ideat huomioon, koska hänellä oli jo olemassa valmiit rungot elokuviin, jotka olivat aivan täysin erilaisia kuin mitä nyt olemme tehneet. Toisaalta en tahdo kuulostaa vanhalta kävyltä, sillä alkuperäiset ja esiosat ovat kuitenkin olemassa ja ne olivat pelkkää Georgea. Nyt uusi sukupolvi on ohjaimissa ja elokuvat ovat suositumpia kuin koskaan ennen”, Hamill sanoo.

Muropaketin arvio The Last Jedista julkaistaan tänään illalla.

The post Mark Hamillia harmittaa, ettei uusia Star Wars -elokuvia tehty George Lucasin ohjeiden mukaan appeared first on Muropaketti.com.

Luotettavan vuotajan mukaan EA esittelee seuraavilla E3-pelimessuilla Battlefield Bad Company 3:n

Ti, 12/12/2017 - 14:47

Paikkansa pitäneistä Battlefield 1 -vuodoista tunnettu AlmightyDaq on julkaissut videon, jonka mukaan EA ja DICE esittelevät ensi vuoden E3-pelimessuilla Battlefield Bad Company 3:n.

YouTube-käyttäjä AlmightyDaq tunnetaan vuotajana, joka paljasti paikkansa pitäneitä tietoja Battlefield 1:n kehityksestä vuoden 2016 maaliskuussa. Nyt sama vuotaja on julkaissut kanavallaan videon, jonka mukaan EA:n ja DICE:n seuraava Battlefield-peli tulisi olemaan Bad Company 3.

Kuten aiemmat Bad Companyt, keskittyisi sarjan kolmas osa tavallisia Battlefieldejä pienempiin karttoihin, painottaen jalkaväen välistä sotimista. AlmightyDaqin mukaan BF: Bad Company 3 sijoittuisi Vietnamin ja Kylmän sodan aikakauteen, mutta sen tarinankerronta ottaa silti hieman taiteellista vapautta historiallisen tarkkuuden kustannuksella. Vuodon mukaan BF: Bad Company 3 tulisi sisältämään muun muassa Rush, Conquest, Domination sekä Capture the Flag -pelimuodot ja se tulisi painottamaan taitoon perustuvaa räiskintää.

AlmiqhtyDaqin mukaan peli esitellään suurella todennäköisyydellä seuraavilla E3-pelimessuilla kesäkuun puolivälissä. EA tai DICE eivät ole kommentoineet tai vahvistaneet huhuja.

The post Luotettavan vuotajan mukaan EA esittelee seuraavilla E3-pelimessuilla Battlefield Bad Company 3:n appeared first on Muropaketti.com.

Inteliltä uusia Pentium Silver ja Celeron -prosessoreja

Ti, 12/12/2017 - 14:20

Intelin julkistamat uudet prosessorit perustuvat virtapihiin Gemini Lake -arkkitehtuuriin. Mobiili- ja työpöytäprosessoreja julkistettiin molempia kolme.

Mobiiliprosessorit ovat Pentium Silver -tuoteperheen N5000 ja Celeron-tuoteperheen N4100 sekä N4000. N5000 ja N4100:ssa on neljä ydintä ja sama määrä säikeitä, N4000:ssa on kaksi ydintä ja kaksi säiettä. Välimuistin koko on neljä megatavua. Prosessorit tukevat DDR4-2400 ja LPDDR-2400 -keskusmuisteja. Prosessorien kellotaajuudet ovat enintään 2,7, 2,4 ja 2,6 gigahertsiä.

Grafiikkasuorittimiksi on Pentiumiin yhdistetty Intel UHD Graphics 605 ja kahteen Celeroniin Intel UHD Graphics 600. Grafiikkapiirien kellotaajuudet ovat enimillään 750, 700 ja 650 megahertsiä.

Työpöytäprosessorit ovat Pentium Silver J5005, Celeron J4105 ja Celeron J4005. Kellotaajuudet prosessoreilla ovat enintään 2,8, 2,5 ja 2,7 gigahertsiä. Kahdessa ensinmainitussa prosessorissa on neljä ydintä ja neljä säiettä, J4005:ssä kaksi ydintä ja kaksi säiettä. Mobiiliversioiden tapaan nämä sisältävät kaksi muistikanavaa ja tukevat DDR4-2400 ja LPDDR4-2400 -keskusmuisteja.

Grafiikkapiirinä J5005:ssä on Intel UHD Graphics 605 ja kahdessa muussa työpöytäprosessorissa Intel UHD Graphics 600. Kellotaajuudet J5005:n grafiikkapiirissä on 800 megahertsiä, J4105:n grafiikkapiirissä 750 megahertsiä ja J4005:n grafiikkapiirillä 700 megahertsiä.

Uudet prosessorit tuovat hinta- ja teholuokkaansa myös tuen langattomalle gigabitin verkkoyhteydelle. Intel kertoo uusien Pentium Silver -prosessorien pärjäävän työpöytäkäytössä 58 prosenttia neljä vuotta vanhempaa vastaavaa järjestelmää tehokkaammin. Uusia prosessoreja on Intelin mukaan lupa odottaa OEM-valmistajien laittessa ensi vuoden alkupuolella.

The post Inteliltä uusia Pentium Silver ja Celeron -prosessoreja appeared first on Muropaketti.com.

Jennifer Lawrence paljasti miksi hän on mukana X-Men: Dark Phoenix -elokuvassa

Ti, 12/12/2017 - 13:59

Jennifer Lawrence selittää syynsä palata Mystikon rooliin.

Jennifer Lawrencen sopimus X-Men-elokuvien Mystikko-muodonmuuttajamutanttina päättyi vuoden 2016 X-Men: Apocalypse -leffan myötä, mutta näyttelijä on kuitenkin mukana ensi vuoden marraskuussa ensi-iltansa saavassa seuraavassa X-Men-elokuvassa.

Lawrence kertoo Entertainment Weeklyn jutussa ohjaaja Simon Kinbergin saaneen houkuteltua hänet mukaan.

“Yritin ylipuhua Simonia ohjaamaan elokuvan ja hän sanoi tekevänsä sen, mutta vain jos minäkin olen mukana. Hän on käsikirjoittanut näiden hahmojen seikkailuja todella pitkään ja tuntee heidät todella hyvin. Minä tunsin yht’äkkiä syvempää yhteyttä Mystikon hahmon kanssa kuin koskaan aiemmin.”, Lawrence selittää.

The post Jennifer Lawrence paljasti miksi hän on mukana X-Men: Dark Phoenix -elokuvassa appeared first on Muropaketti.com.

Japanissa suosittu Detective Pikachu saapumassa viimein myös Eurooppaan, vihjaa PEGI-luokitus

Ti, 12/12/2017 - 13:21

Detective Pikachu -videopeli tullaan julkaisemaan länsimaissa, vihjaa tuore PEGI-ikärajaluokitus. Käännöksellä lienee yhteys peliin perustuvaan elokuvaan, jota tähdittää Ryan Reynolds.

Pikachu tunnetaan Pokémon-sarjan ja -pelien ikonisimpana mörkkinä, mutta Japanissa sähköjänis on myös etsivä. Great Detective Pikachu on nimittäin suosittu Nintendo 3DS -peli, jossa pelaaja ratkoo rikoksia puhuvan Pikachun avustuksella.

Nyt näyttää viimein siltä, että lähes kaksi vuotta sitten ilmestynyt peli on viimein ilmestymässä myös Japanin ulkopuolella. Eurogamer raportoi, että Detective Pikachu -pelille on bongattu ikärajaluokitus eurooppalaisesta PEGI-järjestelmästä. Ikärajaksi on merkitty 3 vuotta, ja julkaisupäiväksi 31.12.2020, mikä lienee vain väliaikainen placeholder-päivämäärä, kuten havainnon tehnyt Serbii.net toteaa alla olevassa twiitissä.

”Tutki todisteita, kuulustele todistajia ja ratkaise erikoinen mysteeri”, kuvaillaan pelin sisältöä luokituksen yhteydessä.

Hollywood-studio Legendary Etertainment osti viime vuonna oikeudet Detective Pikachu -elokuvaan, ja hiljattain kerroimme, että Deadpool-tähti Ryan Reynolds on kiinnitetty Pikachun rooliin. Ilmeisesti rooli ei jää pelkäksi ääninäyttelyksi, sillä Pikachu toteutetaan elokuvaan motion capture -tekniikalla.

Tuleva elokuva varmasti tukee myös pelin länsimaista julkaisua. Jäämme odottamaan päivityksiä pelin sekä elokuvan julkaisuaikataulusta.

Serebii Update: Detective Pikachu has been rated by the European rating board, PEGI. Note: Release date is a placeholder https://t.co/gDbXkHSvkT pic.twitter.com/ZaM28HOqzI

— Serebii.net (@SerebiiNet) 11. joulukuuta 2017

The post Japanissa suosittu Detective Pikachu saapumassa viimein myös Eurooppaan, vihjaa PEGI-luokitus appeared first on Muropaketti.com.

Xiaomi-uutuudet esitellään maaliskuussa

Ti, 12/12/2017 - 13:06

Xiaomi Mi 7- ja Mi 7 Plus -puhelimet esitellään maailmalle näillä näkymin ensi vuoden maaliskuussa.

Tänä vuonna kiinalaisjättiläisen fanit odottivat kovasti Mi 6 Plus -puhelinta, aiemmin julkaistun Mi 6 -mallin oheen. Sellaista ei kuitenkaan syystä tai toisesta julkaistu lainkaan. AndroidHeadlinesin mukaan syynä puhelimen hyllyttämiselle oli puhtaasti se, että Snapdragon 835 -järjestelmäpiirejä ei ollut saatavilla tarpeeksi. Jotkin tahot ovat myös väläytelleet ajatusta, että koko Plus-versiota ei ollut alkujaankaan tarkoitus julkaista missään vaiheessa.

Tämänhetkisten huhujen mukaan seuraava sukupolvi saapuu kuitenkin keskuuteemme niin normaalina kuin Plus-versiona. Perusmallin näytön koko on 5,65 tuumaa, Plussassa 6,01. Molempien näyttöjen kuvasuhde on odotetusti tänä vuonna läpimuuron tehnyt 18:9. Mi 6 -mallin näytön lävistäjä oli 5,15 tuumaa, mutta seiskaan näytön reunuksia aiotaan kaventaa aika tavalla. Puhelimen ulkomitat saattavat siis pysyä osapuilleen samana näytön koon kasvamisesta huolimatta.

Molempien mallien järjestelmäpiirinä on vasta julkistettu Qualcommin Snapdragon 845. Akun kohdalla eroa on hieman, perusmallin pärjätessä 3200 milliampeeritunnilla Plussan kätkiessä sisäänsä 3500 milliampeeritunnin akun. Molempien puhelinten takapuolelta löytyy lasia, sillä niitä voi ladata langattomasti. Takapuolella on myös tuplakamera, kennoina käytössä ovat Sonyn  IMX380 ja IMX350, eli 12+20 megapikseliä.

Hintaa Xiaomi-puhelimilla on kiinassa noin 335 euroa (Mi 7) ja 385 euroa (Mi 7 Plus).

The post Xiaomi-uutuudet esitellään maaliskuussa appeared first on Muropaketti.com.

Sylvester Stallone ei ohjaakaan Creed 2 -elokuvaa – palaa silti Rockyn rooliin

Ti, 12/12/2017 - 12:58

Creed 2 nähdään ensi vuoden marraskuussa.

Vielä pari kuukautta sitten Sylvester Stallone kertoi vastaavansa Creed 2 -leffan käsikirjoituksen lisäksi myös sen tuottamisesta ja ohjauksesta. Nyt Stallone kuitenkin paljasti Instagrammissa ohjaajanpallille istahtavan nuoremman elokuvantekijän. Stallone ja pääosanesittäjä Michael B. Jordan valitsivat yhdessä hommaan viime vuoden The Land -skeittausleffasta tutun Steven Caple Jr:n. Stallone selittää ohjaajanvaihdosta sillä, että Adonis Creedin hahmo on nuorempaa sukupolvea, joten on parasta että elokuvan ohjaa samaan ikäryhmään kuuluva kaveri.

Creed 2:n kuvaukset alkavat maaliskuussa Philadelphiassa ja ensi-iltansa elokuva saa 21. marraskuuta 2018.

Jatko-osassa Dolph Lundgren palaa Rockyn vanhan vastustajan Ivan Dragon rooliin, ja luvassa on ilmeisesti Adonis Creedin ja Ivan Dragon pojan välinen ottelu. Rocky pysyy edelleen taustavaikuttajana, ja pääosassa on nuorempien nyrkkeilijöiden kertomus.

The character of Adonis Creed reflects this generation, and I believe it is important to have a director who is part of it , that is why I think we are Lucky to have Stephen Caple ,Jr A wonderful new talent take over The directorial chores and make the story as relatable as possible… He and Michael B Jordan will deliver a knockout!u

Henkilön Sly Stallone (@officialslystallone) jakama julkaisu 11. 12ta 2017 klo 12.05 PST

Excited for Coogler to hand over the reins to Steven Caple, Jr. – our director for Creed 2!… https://t.co/P3z5V9eJYH

— Michael B. Jordan (@michaelb4jordan) 11. joulukuuta 2017

The post Sylvester Stallone ei ohjaakaan Creed 2 -elokuvaa – palaa silti Rockyn rooliin appeared first on Muropaketti.com.

Sivut