Uutiset

Pakkanen jäädytti kymmeniä haikaroita Bulgariassa – asukkaat kuskaavat lintuja kotiinsa sulamaan

Yle uutiset - 45 min 38 s sitten

Pakkanen on johtanut uuteen ongelmaan Bulgariassa. Maan koillisosasta on löydetty kymmenittäin valkohaikaroita, jotka eivät pääse lentoon siipiensä jäätymisen vuoksi.

Siipijumi pakottaa linnut yöpymään puiden sijaan kylmässä maassa.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun kohtaamme näin paljon ahdingossa olevia haikaroita Bulgariassa, sanoi paikallisen eläinsuojelujärjestön Green Balkansin edustaja Hristina Klisurova uutistoimisto AFP:lle.

Vastaavasti naapurimaa Romaniassa löydettiin tällä viikolla yli 200 pikkulintua kuolleiksi jäätyneinä. Valtaosa oli laulurastaita.

"Sytytin hellan ja annoin haikaroille kalaa"

Bulgariassa paikalliset asukkaat ovat kiikuttaneet haikaroita suojaan koteihinsa, autotalleihinsa ja latoihin. Purevia tuulia ja lumimyrskyjä on ennustettu tällä viikolla lisää.

– Löysin kylätien läheltä viisi jäätynyttä haikaraa. Vein ne kotiini, sytytin hellan lämmittääkseni niitä ja annoin niille kalaa, kertoi Dulovon kaupungin lähistöllä asuva Safet Halil, 53, AFP:lle.

Bulgariassa laskettiin lähes 6 000 asuttua haikaranpesää vuonna 2016. Se oli noin tuhatkunta enemmän kuin edellisessä laskennassa kymmenen vuotta aiemmin.

Green Balkansin Klisurova toivoo, että ihmiset veisivät kotiinsa vain haikaroita, jotka ovat haavoittuneet tai joiden siivet ovat jäätyneet.

PlayStation Storen pääsiäisale alkoi – mukana mm. FIFA 18, Dying Light ja The Walking Dead

Muropaketti - 54 min 26 s sitten

Sony tarjoaa pääsiäisen kunniaksi ison kasan pelejä alennettuun hintaan.

PlayStation 3:n ja 4:n sekä PS VR:n ja PS Vitan omistajien kannattaa suunnata kohti PlayStation Storea, sillä siellä on pyörähtänyt käyntiin pääsiäisalennukset.

Alennettuun hintaa on tarjolla lukuisia pelejä monista eri genreistä – tarkemmin sanottuna 870 eri peliä ja lisäosaa.

Mukana on myös monia erilaisia paketteja, kuten esimerkiksi Call of Duty: WW II ja Destiny 2 -paketti, The Telltale Mega Collection ja FIFA 18 ja NHL 18 -nippu.

PS Storen kattaviin pääsiäisalennuksiin pääsee täältä.

The post PlayStation Storen pääsiäisale alkoi – mukana mm. FIFA 18, Dying Light ja The Walking Dead appeared first on Muropaketti.com.

People Were Asked To Name Women Tech Leaders. They Said 'Alexa' and 'Siri'

Slashdot - 1 tunti 4 min sitten
An anonymous reader shares a report: The tech industry has a persistent problem with gender inequality, particularly in its leadership ranks, and a new study from LivePerson underscores just how depressingly persistent it truly is. When the company asked a representative sample of 1,000 American consumers whether they could name a famous woman leader in tech, 91.7% of respondents drew a complete blank, while only 8.3% said they could. But wait, it gets worse: Of those 8.3% who said they could name a famous woman tech leader, only 4% actually could -- and a quarter of those respondents named "Siri" or "Alexa." Now, granted, this represents only about 10 people in the survey group, but that's 10 people for whom the most famous woman in tech is a virtual assistant.

Read more of this story at Slashdot.

Noin viikon studion Eeva Vekki on tottunut saamaan ympärillä olevat ihmiset nauramaan – ”En kestä paskanjäykkyyttä ollenkaan”

Yle uutiset - 1 tunti 14 min sitten

Pasilan Yle-keskuksen Lavastetalon toisen kerroksen kokoushuoneessa on hieman kireä tunnelma. On maanantaiaamu ja jostain pitäisi repiä huumoria.

Koomikot Eeva Vekki ja Anders Helenius istuvat pyöreän pöydän ääressä yhdessä Noin viikon studion käsikirjoittaja- ja toimittajatiimin kanssa.

Noin viikon studio

Ajankohtaissatiiriohjelma Noin viikon studio on jatkoa Noin viikon uutisille, jota tehtiin vuosina 2014–2017.

Noin viikon studion juontajina nähdään Anders Helenius ja Eeva Vekki. Käsikirjoitustiimiin kuuluvat Yasir Gaily, Jenni Poranen, Tomi Haustola, Janne Zareff ja Janne Lankoski.

Noin viikon studio nähdään 5.4. alkaen torstaisin klo 21 Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa. Kevään 2018 aikana ohjelmaa tehdään kahdeksan varsinaista jaksoa sekä yksi koostejakso.

Läppäreiden näytöiltä, sanomalehdistä ja papereilta heitellään ilmoille uutisia ja puheenaiheita, joista pitäisi koostaa käsikirjoitus uuden tv-ohjelman pilottijaksolle. Tunnelma kevenee hieman, kun puheeksi tulee Vladimir Putin: sunnuntaisessa tyrmäävässä vaalivoitossa ja ilman paitaa kalastavassa sankarijohtajassa on kaikki komedian ainekset, mutta tuore lähetystymiskulma tuntuu vielä puuttuvan.

Kaoottiselta vaikuttavan palaveri-, kirjoitus- ja kuvausrumban keskellä Eeva Vekki ehtii hetkeksi pysähtyä kertomaan, miten suurelle yleisölle melko tuntematon koomikko päätyi huippusuositun ajankohtaissatiiriohjelman keulakuvaksi.

Noin viikon studion tekijätiimiin kuuluu useita käsikirjoittajia. Etualalla ohjelman juontajat Eeva Vekki ja Anders Helenius.Vesa Marttinen / Yle

– Noin puolitoista vuotta sitten Jukka (Lindström) laittoi viestiä ja pyysi minua mukaan. Silloin ohjelmassa testattiin erilaisia kirjeenvaihtajarooleja. Olin myös viime syksynä mukana muutaman viikon verran kirjoitusharjoittelijana ja seuraamassa, miten se kirjoitusprosessi oikein menee.

Syksy 2017 jäi Noin viikon uutisten viimeiseksi, kun Lindström ilmoitti muuttavansa ulkomaille ja jättävänsä ohjelman. Työryhmä ei jäänyt kuitenkaan tyhjäkäynnille: jo loppusyksystä ryhmä teki pilottijakson uudesta ohjelmasta, ja ennen joulua projektille saatiin lopullisesti vihreää valoa.

Eeva Vekki valikoitui uuden ohjelman toiseksi juontajaksi aiempien töidensä sekä koekuvausten kautta.

– Teimme syksyllä paljon koekuvauksia ja Eeva nousi siitä porukasta positiivisesti. Eevan vahva läsnäolo ja itsevarma tyyli sopii hyvin tulevaan ohjelmaamme. Eeva on määrätietoinen ja keskittymishäiriöinen hauska tyyppi, täydellistä Noin viikon studio -materiaalia! kertoo ohjelman tuottaja Juha Lahti.

Syntymähauska improsisko

Eeva Vekki kertoo nuorena halunneensa näyttelijäksi. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, kun teatterikorkeakoulun ovet eivät ensi yrittämällä auenneet.

Eeva Vekki

Eeva Vekki, 37, on Itä-Vantaalta kotoisin oleva koomikko ja kultturituottaja. Asuu Helsingissä. Kahden lapsen äiti.

Mukana muun muassa All female panel -naiskoomikkokollektiivissa sekä Improsiskot-improvisaatioryhmässä.

Helsingissä lähes neljä vuotta toimineen Päiväkirjaklubin perustajajäsen.

– Lähdin opiskelemaan tuottajaksi. Olen tehnyt teatterituottajan töitä, festivaaleja ja järjestötöitä eli maailmaparannusta, ja samalla koko ajan esiintynyt improryhmän kanssa, hän kertoo.

Vekki sanoo olleensa aina ihminen, joka saa ympärillä olevat ihmiset nauramaan. Improvisaatioteatterin kautta elämänasenteeseen on iskostunut joo-mentaliteetti.

– Aina voi tarjota asioita ja kaikkeen voi suhtautua joo-asenteella. Vaikka se idea ei sellaisenaan olisi valmis, sitä voi aina kehittää. Lähtökohta on, että kaikkeen sanotaan joo, ja sitten lähdetään kehittämään.

Noin viikon uutiset voitti parhaan komedia- ja sketsiohjelman Kultaisen Venlan vuosina 2016 ja 2017.Vesa Marttinen / Yle

Stand up -komedian pariin Vekki hakeutui ollessaan toisen lapsensa kanssa äitiysvapaalla. Hän osallistui stand up -kurssille, ja on tehnyt aktiivisesti keikkoja nyt viitisen vuotta.

– Minussa on ihmisenä sellainen piirre, on että on aina pakonomainen tarve keventää tilannetta. En kestä sellaista paskanjäykkyyttä ollenkaan.

Faktat tarkistettava satiirissakin

Noin viikon studion kaltaiset ajankohtaissatiiriohjelmat ovat monille myös tärkeitä uutislähteitä. Esimerkiksi Helsingin Guggenheim-museon eri vaiheiden seuraaminen perinteisten medioiden kautta vaatii melkoista uskoutumista, mutta Noin viikon uutisten Guggenheim-video ja aiheen muu käsittely tavoitti katsojia niistäkin kohderyhmistä, joita aihe ei lähtökohtaisesti niin kiinnosta.

Anders Helenius ja Eeva Vekki yrittävät keksiä jotain hauskaa sanottavaa Vladimir Putinista.Vesa Marttinen / Yle

Siksi faktat on oltava oikein, vaikka uutisten käsittelytapa olisi kuinka kieroutunut ja perinteisestä poikkeava.

– Se on aika jännittävää, ja toisaalta tekee ohjelman tekemisen aika vastuulliseksi. Sen takia meillä on taustatoimittajia, piinkovia ammattilaisia, jotka tarkistavat faktat. Meillä on myös jatkuva running gag siitä että faktat tulevat pilaamaan hyvän vitsin!

Vekin mukaan mistä tahansa aiheesta voi tehdä huumoria, mutta tekemisen tavalla ja yleisöllä on aina merkitystä.

– Yksityisissä tilaisuuksissa mille tahansa saa ja pitää nauraa. Vaikka jokin henkilökohtainen tragedia elämässä, kyllähän sillekin voidaan nauraa ääneen, se on tapa käsitellä asiaa. Mutta kun se tehdään näin julkisesti, sitä pitää miettiä tarkemmin.

Käsikirjoitus elää viime hetkeen saakka

Keskiviikkoaamuna Eeva Vekki vastaa puhelimeen pirteän kuuloisena. Maanantaina kirjoitetusta ja tiistaina kuvatusta pilottijaksosta tuli onnistunut, ja elävä yleisö herätti vitsit henkiin juuri toivotulla tavalla.

Noin viikon studion kuvaukset tehdään ohjelman lähetyspäivänä, mikä mahdollistaa käsikirjoittamisen viilaamisen aina viime metreille saakka. Usein vaikkapa aihe, josta on alettu kirjoittaa edellisellä viikolla, saattaa viikonlopun aikana elää niin, että käsikirjoitusta täytyy muuttaa moneen kertaan.

Tälläkin kertaa mukaan mahtui vielä yksi ajankohtainen puheenaihe, joka lopulta syrjäytti Putinin.

– Putin-vitsiä ei nyt tullut mukaan, mutta Aku Louhimies saatiin mahtumaan! Vekki virnuilee.

Suikkanen luotsasi Bolzanon pohjalta välieriin

Kaleva - 1 tunti 22 min sitten
Kärppien viime kauden päävalmentaja Kai Suikkanen otti vastaan 28. marraskuuta EBEL-liigassa pelaavan HC Bolzanon päävalmentajan tehtävät.

Avengers: Infinity Warin uusissa kuvissa ei paljoa hymyillä

Muropaketti - 1 tunti 28 min sitten

Huhtikuun Avengers: Infinity Warin ensi-iltaa odotellessa päästään ihailemaan komeita kansikuvia Empireltä.

Maailman pelastaminen on vakavaa puuhaa, mikäli on uskominen elokuvalehti Empiren tuoreita Avengers: Infinity War -teemaisia kansia. Kuudessa erilaisessa kansikuvassa ei nimittäin nähdä yhtä ainutta hymynpoikasta. Näiden kuvien pohjalta ei uskoisikaan edellisten, kymmenen vuoden aikana julkaistujen Marvel-elokuvien olevan niin humoristisia kuin ne oikeasti ovat.

Huhtikuussa tulevan elokuvan lukuisat sankarit ovat saaneet kansista viisi, mutta tarinan pahikselle, Josh Brolinin esittämälle Thanosille, on varattu koko kansi yksinään.

Empiren julkaisemassa Avengers-artikkelissa on myös joukko muita uusia kuvia huhtikuussa tulevasta Avengers-seikkailusta. Ne voi halutessaan käydä vakoilemassa skannattuina Comicbook Movien uutisesta.

Aiemmin näyttäviä Avengers-kansia julkaisi Entertainment Weekly. Ne on kaikki kerätty tänne >>

Avengers: Infinity War saa Suomen ensi-iltansa 25. huhtikuuta.

The post Avengers: Infinity Warin uusissa kuvissa ei paljoa hymyillä appeared first on Muropaketti.com.

Robots Are Trying To Pick Strawberries. So Far, They're Not Very Good At It

Slashdot - 1 tunti 38 min sitten
Robots have taken over many of America's factories. They can explore the depths of the ocean, and other planets. They can play ping-pong. But can they pick a strawberry? From a report: "You kind of learn, when you get into this -- it's really hard to match what humans can do," says Bob Pitzer, an expert on robots and co-founder of a company called Harvest CROO Robotics. (CROO is an acronym. It stands for Computerized Robotic Optimized Obtainer.) Any 4-year old can pick a strawberry, but machines, for all their artificial intelligence, can't seem to figure it out. Pitzer says the hardest thing for them is just finding the fruit. The berries hide behind leaves in unpredictable places. "You know, I used to work in the semiconductor industry. I was a development engineer for Intel, and it was a lot easier to make semiconductor chips," he says with a laugh.

Read more of this story at Slashdot.

Linnanmaalla tehdään laajoja muutostöitä – ammattikorkeakoulun edellyttämät tilamuutokset saivat luvan

Kaleva - 1 tunti 40 min sitten
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy sai keskiviikkona Oulun rakennuslautakunnalta luvan Linnanmaan korkeakoulurakennuksen perusparannukseen ja muutostöihin sekä laajennukseen.

USA:n keskuspankki nosti odotetusti ohjauskorkoaan ja ennakoi nostotahdin kiristyvän

Yle uutiset - 1 tunti 58 min sitten

Yhdysvaltain keskuspankki nostaa ohjauskorkoaan. Keskuspankki Fed päätti tänään kokouksessaan, että korko nousee 0,25 prosenttiyksikköä 1,5-1,75 prosentin tasolle.

Päätös oli yksimielinen markkinoiden odotusten mukainen. Koronnostoa perusteltiin talouden vahvoilla näkymillä. Työllisyystilanne Yhdysvalloissa on parantunut viime kuukausina.

Keskuspankki paransi arviotaan Yhdysvaltain talouskasvusta. Tuoreen ennusteen mukaan USA:n bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna 2,7 ja ensi vuonna 2,4 prosenttia, kun joulukuussa vastaavat ennusteet olivat 2,5 ja 2,1 prosenttia.

Fed ennakoi myös koron nousevan jatkossa hieman tiukemmalla tahdilla. Keskuspankki arvioi, että korkoa nostetaan tänä vuonna vielä kaksi kertaa. Ohjauskoron ennakoidaan olevan vuoden lopussa 2,1 prosenttia. Ensi vuonna keskuspankki ennakoi koron nousevan 2,9 prosenttiin, mikä tietäisi vuodelle 2019 kolmea koronnostoa.

Rahapolitiikkaa kiristämällä keskuspankki pyrkii estämään talouden ylikuumenemista.

Keskiviikon korkokokous oli ensimmäinen Fedin uudelle puääjohtajalle Jerome Powellille. Koronnostopäätös kertoo hänen jatkavan tässä vaiheessa edeltäjänsä Janet Yellenin linjalla. Fed nosti korkoa nyt kuudetta kertaa vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen.

Arvostelu: Gravel on rallipeli, jota pelaa ilokseen, mutta vain hetken aikaa

Muropaketti - 1 tunti 59 min sitten

Gravel on italialaisen Milestone S.r.l -studion kehittämä arcade-henkinen rallipeli. Studio on varsinainen moottoriurheilupelien liukuhihna, sillä Gravel on jo sen 44. kaahailu. Studio on aiemmin kehittänyt MotoGP:n vuosittaisia painoksia, muutaman WRC-pelin ja MXGP Motocross -pelejä. Helmikuun lopulla julkaistu Gravel on Milestonen ensimmäinen taidonnäyte Unreal Engine 4 -pelimoottorin käytössä.

Julkaisupäivä: julkaistu / Tekijä: Milestone S.r.l / Julkaisija: Milestone S.r.l  / Saatavilla: PlayStation 4 , Xbox One & PC / Testattu: PlayStation 4 Pro / Pelaajia: 1, netissä 12/ Ikäraja: sallittu / Peliä pelattu arvostelua varten: noin 10 tuntia

Gravelin tarina on muovattu “Off-Road Masters” -tv-show’n muotoon. Siinä uusi haastaja kiipeää rallimaailman huipulle haastaen samalla vanhoja konkareita. Haastettavat setämiehet ovat jokainen oman osa-alueensa mestareita, ja pelaajan täytyy päihittää heidät omassa lajissaan. Kyseessä ei todellakaan ole mikään kilpa-ajamisen Odysseia, mutta Gravelin tarinatila on kaikessa hölmöydessään pätevää viihdettä ja tarjoaa etenemisen tuntua ajamiseen, jopa paremmin kuin esimerkiksi viimeisimmät Forza Motorsportit.

Pelaajan käyttöön avautuu uusia ajoneuvoja jatkuvalla syötöllä. Gravelin eri kisamuodot poikkeavat radikaalisti toisistaan, joten ajopeleille ominaista puutumista ei helposti ole havaittavissa. Peli myös onnistuu tärkeimmässä tehtävässään: autoilla kisaaminen on hauskaa ja tuntuu hyvältä jopa pelkällä Dualshock-ohjaimella. Vaikka Gravel on rento arcade-kaahailu, joka ei ota itseään liian vakavasti, löytyy pelistä myös haastetta. Osassa kisoista saa hikoilla tosissaan saadakseen täydet kolme tähteä.

Gravelin tarinatila ontuu hieman haasteen tasaisessa lisääntymisessä, sillä ensimmäisten viiden pelitunnin ajalle osui jo kaksi selkeää vaikeustasopiikkiä, joiden kohdalla kisojen voittaminen tuntui täysin mahdottomalta.

Kisat jakautuvat neljään kategoriaan: Cross Country, Wild Rush, Speed Cross ja Stadium Circuit.

Cross Countryssa ajetaan enemmän tai vähemmän näyttävien maalaismaisemien läpi pisteestä pisteeseen -kisassa. Wild Rush on hyvin samanlainen, mutta kisat ovat kierrospohjaisia. Speed Crossissa kisaillaan oikeilla ja fiktiivisillä asfalttiradoilla. Stadium Circuit -kisat puolestaan ajetaan Monster Truck -näytöksistä tutuilla stadionareenoilla.

Huolimattta Gravelin arcademaisesta luonteesta rallipuristeille on tarjolla kaikenlaista pientä säädettävää. Kaikki ajoa avustavat ominaisuudet on kytkettävissä pois päältä, ja useimmille avustavilla ominaisuuksille on useita voimakkuustasoja. Tarjolla on myös kasapäin auton ajo-ominaisuuksia muokkaavia säätöjä esimerkiksi jousituksen, jarrujen ja voimansiirron osalta. Mikäli näiden säätäminen ei kiinnosta, voi menestystä niittää myös korkeammilla vaikeustasoilla koskematta auton asetuksiin.

Ajettavia autoja Gravelissa löytyy yhteensä 47 kappaletta. Kisattavia ratoja on 51, kaikkiaan 16 eri lokaatiossa ympäri maapalloa. Variaatioita on siis tarjolla, eivätkä maisematkaan käy ihan heti tylsäksi.

Tarinatilassa etenemiseen ei vaadita ensimmäistä sijaa jokaisesta kisasta, vaan peli jakaa kisoista tähtiä yhdestä kolmeen menestyksen perusteella. Systeemi on toimiva ja kannustaa siirtymään seuraaviin koitoksiin, sen sijaan että pelaaja jäisi hinkkaamaan jok’ikisestä kisasta kultaista pystiä itselleen. Tarinatila kestää pelaajan taidoista riippuen noin 15 tuntia. Sen läpäisyn jälkeen pelattavaa ei valitettavasti ole juurikaan tarjolla. Moninpelikisailussa ei ole minkäänlaista etenemisjärjestelmää, ja testijakson aikana nettiseuraa ei löytynyt lainkaan.

Gravel näyttää Playstation 4 Pro -konsolilla hyvältä, mutta ei missään tapauksessa määrittele uusia standardeja ajopeleille. Esimerkiksi Codemastersin Dirt-sarjasta poiketen pelissä ei juurikaan kilpailla oikeisiin kisapaikkoihin perustuvissa lokaatioissa, ja tämä on antanut kehitystiimille vapaammat kädet myöskin pelin graafisen suunnittelun osalta. Osa ajolokaatioista erottuu pirteästi joukosta, kuten Namibiaan sijoittuvat hiekkaradat, mutta osa lokaatioista käy harmittavan nopeasti puuduttaviksi, ja varsinkin areenat ovat kaikki keskenään aivan liian samanlaisia.

Äänimaailma ei tarjoa yllätyksiä, ja saman autokategorian eri autot kuulostavat harmillisen samanlaisilta. Musiikkia pelissä tuntuu olevan harmillisen vähän, ja varsinkin päävalikon teema käy hyvin nopeasti itseään toistavaksi. Kisojen aikana soiva musiikki sopii hyvin tunnelmaan, mutta käy sekin hyvin nopeasti tylsäksi. Gravel olikin ensimmäinen peli, jossa vaivauduin aktivoimaan Playstationin Spotify-sovelluksen, jotta voin korvata pelin musiikit omaan makuuni paremmin sopivilla sävelillä.

Gravel on Milestonen ensimmäinen Unreal Engine 4 -pelimoottorilla rakennettu peli. Tämä mahdollistaa liudan moderneja graafisia ominaisuuksia. Gravel esimerkiksi käyttää Temporal Anti-Aliasing -reunojenpehmennystekniikkaa, joka hävittää tehokkaasti rumat sahalaidat kuvasta, mutta saa samalla kuvan näyttämään hieman pehmeältä. Unreal Engine 4 -pelimoottorin mahdollistamat sääefektit ovat komeaa katsottavaa, ja autot reagoivat melko todentuntuisesti erilaisiin sääolosuhteisiin.

Gravel on hauskaa ja huoletonta arcaderallia, joka ei tarjoa määräänsä enempää viihdettä. Tarinatilan läpäisyn jälkeen en näe painavaa syytä palata takaisin pelin pariin. Split-screen pelaamisen puutteen takia Gravel ei sovellu myöskään illanistujaisten kaahailuksi.

Gravelia on vaikea suositella täydellä 50 euron hinnalla muille kuin kovimmille kaahailupelifaneille. Sillä on todella vähän uudelleenpeluuarvoa, ja nettipelaamiseen oli julkaisun jälkeen ajoittuneen testijakson aikana mahdotonta löytää seuraa. Vaikka pelin kantavana voimana toimiva tarinatila ei ole maailmaa mullistava, kokonaisuutena Gravel ei missään tapauksessa ole läpeensä huono ajopeli. Itse ajaminen on hauskaa, ja peliä voi lämpimästi suositella alekorista poimittavaksi muutaman illan kaahailuviihteeksi.


GRAVEL

”Gravel on viihdyttävä, mutta harmillisen yhdentekevä kaahailu.”

 

The post Arvostelu: Gravel on rallipeli, jota pelaa ilokseen, mutta vain hetken aikaa appeared first on Muropaketti.com.

Britannian ulkoministeri: Putin hyödyntää jalkapallon MM-kisoja kuten Hitler olympialaisia 1930-luvulla

Yle uutiset - 2 tuntia 1 min sitten

Britannian ja Venäjän välit viilenivät keskiviikkona entisestään, kun Britannian ulkoministeri vertasi Venäjän urheilukilpailuisännöintiä natsi-Saksaan.

Ulkoministeri Boris Johnson uskoo, että presidentti Vladimir Putin pyrkii kiillottamaan Venäjän imagoa jalkapallon MM-kilpailuilla ensi kesänä. Johnsonin mukaan natsi-Saksan johtaja Adolf Hitler toimi samoin Berliinin olympialaisissa vuonna 1936.

Kommentti oli tiettävästi alun perin peräisin Britannian parlamentin jäseneltä Ian Austinilta, jota Johnson peesasi.

Ulkoministeri totesi myös, että Britannian kuningasperheen ja ministerien suunniteltu MM-kilpailuboikotti olisi epäreilu englantilaispelaajia kohtaan.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova puolestaan kommentoi, että Johnsonin Hitler-vertaus ei ole hyväksyttävä saati sopiva. Hänen mukaansa Johnson on "vihasta myrkyttynyt".

Britannia syyttää Venäjää Salisburyn kaupungin hermomyrkkyiskusta, joka tehtiin maaliskuun alussa. Johnson sanoi epäilevänsä, että Putin ajoitti iskun tietoisesti Venäjän sunnuntaisten presidentinvaalin alle.

Venäjä on kiistänyt osallisuutensa iskuun.

Linda Jackson vie Citroënia maailmalle naisenergialla – "Olen ehkä turhan vaatimaton"

Kaleva - 2 tuntia 4 min sitten
– Autot ovat seksikkäitä. Nautin ajamisesta niin paljon, että itseohjautuvia autoja kokeillessani kaipaan hallintamahdollisuutta, brittijohtaja paljastaa.

Työtön köyhyysaktivisti on saanut kaikenlaisia tukia ja peukuttaa uutta perusturvaesitystä

Yle uutiset - 2 tuntia 8 min sitten

Juha Salden työskenteli ennen Vantaan kaupungin sosiaalitoimiston etuuskäsittelijänä. Neljä vuotta sitten hän jäi työttömäksi.

Sen jälkeen hän on tehnyt pätkätöitä muun muassa it-alaan liittyvässä puhelinneuvonnassa. Työttömyytensä aikana hän on saanut ansiosidonnaista päivärahaa, sairauspäivärahaa, työmarkkinatukea, toimeentulotukea, kuntoutusrahaa ja asumistukea.

Keskiviikkona hallituksen eriarvoisuustyöryhmä julkaisi loppuraportin, jonka päätehtävä on hakea keinoja eriarvoistumisen pysäyttämiseksi.

Raportissa ehdotetaan, että perusturvan minimitason etuudet yhdistetään ja laaditaan perusturvalaki. Näin laki estäisi ihmisiä putoamasta viimesijaiselle turvalle eli toimeentulotuelle.

Saldenin korvaan tämä kuulostaa järkevältä. Hänen mielestään nykyinen laki toimeentulotuesta on ajalta, jolloin telefaksit kulkivat ja Suomessa oli käytännössä täystyöllisyys.

– Toimeentulotuki ei toimi enää 2010-luvun maailmassa. Se tarvitsee korvata järkevämmällä tukimuodolla, joka olisi paljon joustavampi. Nykyinen toimeentulotuki on aivan liian ankara, varsinkin silloin, kun ihminen tekee pätkätöitä, toteaa Juha Salden.

Etuuksien yhdistäminen ja tukijärjestelmän yksinkertaistaminen helpottaisi eriarvoisuustyöryhmän puheenjohtaja, professori Juho Saaren mukaan heti perusturvalla olevien ihmisten elämää. Jatkossa Kela voisi myöntää nekin etuudet, jotka kunta joka tapauksessa myöntäisi myöhemmin.

"Ylimääräinen ponnistelu kostautuu"

Juha Saldenin mielestä pätkätöitä kannattaa tehdä henkisen hyvinvoinnin takia. Muuten hän ei näe niitä järkevinä.

– Laki toimeentulosta ja sen viimesijaisuudesta on niin ankara, että kaikki ylimääräinen ponnistelu kostautuu tavalla tai toisella. Ennen pitkää ihmiset väsyvät.

Toimeentulotuen viimesijaisuus tarkoittaa, että ensin on haettava muut tuet, joihin henkilöllä on oikeus.

Salden saa kuukaudessa perustoimeentulotukea 491 euroa. Sillä hän ostaa ruoan, hygieniatarvikkeet, netin ja muut välttämättömät perustarpeet. Tämän lisäksi hän saa perustoimeentulotukea asumiseen sen verran, mitä asumistuesta jää maksettavaksi.

– Asumistuki ei todellakaan riitä kattamaan asumiskulujani.

Katkoksia etuuksissa

Kun Juha Salden jää työttömäksi, ensimmäisenä seuraavana arkipäivänä on mentävä työvoimatoimistoon.

– Sen jälkeen alkaa noin 3–5 viikon odotusaika, jolloin en saa mitään etuutta. Mikäli tämä aika venyy pitkäksi, joudun hakemaan myös toimeentulotukea, kertoo Salden.

Etuuksien maksu katkeaa aina joksikin aikaa, kun sosiaaliturvan asiakkaan elämäntilanne muuttuu ja hänelle maksettu tuki vaihtuu toiseen. Pisimmät katkokset tapahtuvat, kun uusi työttömyysjakso alkaa pätkätyön päättyessä.

– Tukia on haettava itse ja niitä pitää hakea oikeassa ajassa. Et voi saada toimeentulotukea viime kuulle. Silloin on auttamattomasti myöhässä ja oma vahinko, mikäli ei ole hakenut, Salden kommentoi.

Ongelmallista hänen mielestään on se, kuinka toimeentulotuki katsoo eri näköisiä etuuksia tuloiksi. Esimerkiksi lounassetelistä maksettu vero katsotaan tuloksi.

Toimeentuloloukussa

Salden joutuu jatkuvasti tilanteeseen, jossa häneltä peritään tukia takaisin. Miehellä on harvinainen krooninen sairaus, jonka vuoksi hän on ollut monesti leikkauksessa. Tämän takia hän saa ajoittain kuntoutustukea lääkinnälliseen kuntoutukseen.

– Mulla on asumistuesta velkaa puolitoista tonnia Kelan suuntaan. Kuntoutusrahaa peritään koko ajan takaisin, koska olen saanut toimeentulotukea. Tämä synnyttää uuden toimeentulotuen tarpeen.

– Jos olet ollut perustoimeentulotuella ja joudut sairaspäivärahalle, sinulle kertyy yleensä helposti vuokravelkaa, havainnoi Juha Salden.

Liian suurten tukierien takaisinperinnät ja katkokset etuuksien maksussa voivat johtaa toimeentulotukiasiakkaan velkaantumiseen.

Aihetta käsitellään illan A-studiossa TV1:ssä klo 21.05. Keskusteluun osallistuvat muun muassa valtiosihteerit Martti Hetemäki ja Paula Lepomäki.

Lue lisää:

Asiantuntija iloitsee ehdotuksesta uudistaa perusturvaa: "Suuri helpotus sairastuvalle työttömalle"

Eriarvoistumiseen ratkaisuja etsineen ryhmän kunnianhimoinen lista julki: kannustinloukkuja pois, ylivelkaantuminen kuriin, asunnottomuus puoliksi...

Näin perusturvaa aiotaan uudistaa: Enemmän rahaa käteen, jos menet töihin – "Byrokratia ja pompottelu vähenisi"

Sipilä: Eriarvoistumistyöryhmän raportti on jo johtanut toimiin ministeriöissä

Analyysi: Puhuivatko Koreat Königstedtin kartanossa K-poppareitten minihameista vai ydintuhosta?

Yle uutiset - 2 tuntia 15 min sitten

Ulkoministeriö ei hiisku Yhdysvaltain ja Koreoiden epävirallisten keskusteluiden tuloksesta ja jatkosta mitään. Suppeasta tiedotteesta voi kuitenkin päätellä, että Suomen tapaamista alettiin suunnitella jo viime vuoden puolella.

Näitä diplomaattien ja tutkijoiden epävirallisia keskusteluita ruksailtiin kalenteriin siis jo aikana, jolloin ydin- ja ohjuskokeet kiristivät maiden suhteita ja jolloin Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sekä Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un uhittelivat ydinnapeillaan.

Kyse ei siis ole yllättävän poliittisen suojasään inspiroimasta läheisyyden puuskasta, vaan pitkäjänteisestä pohdiskelusta sen suhteen, mistä maat ylipäätään voivat aikanaan neuvotella ja miten luottamusta vähitellen rakennetaan maailman tiukimmin vartioidun rajan yli.

Kun ulkoministeriön mukaan ”rakentavaa mielipiteenvaihtoa” käytiin ”myönteisessä ilmapiirissä”, voi päätellä, ettei Königstedtin kartanossa Vantaalla ainakaan isketty nyrkkiä pöytään, mutta toisaalta tiedotteessa ei myöskään kerrota konkreettisesta etenemisestä.

Eteläkorealaisilta edustajilta irtosi sen verran lisää, että heidän käsityksensä mukaan tapaaminen sujui erittäin myönteisesti. Hyvä niin.

Königstedtin kartanon lisäksi Koreat ovat neuvotelleet maidensa välisellä rajalla Panmunjomissa. Niistä neuvotteluista on kerrottu avoimemmin.

Etelä-Korean tuorein veto kuultiin tänään. Presidentti Moon Jae-in haluaisi kolmen valtion huippukokouksen, jossa Trumpin ja Kimin lisäksi olisi paikalla myös Moon.

Moonin kunnianhimoisena tavoitteena on saavuttaa rauhansopimus, jolla korvattaisiin Korean sodan jälkeinen aseleposopimus.

Pakettiin kuuluisivat suhteiden normalisointi ja ydinaseiden uhan poistaminen.

Sitä ennen lähentymistä harjoitellaan monessa paikassa ja monella tasolla.

Ulkoministeriön osastopäällikkö Kimmo Lähdevirta luki paperista tiedotteen Korea-neuvottelujen päätteeksi.Risto Mattila / Yle

Tässä kuvaan tulevat myös K-poppareitten minihameet. Kun Pohjois-Korea propagoi olympialaisten aikaan kulttuuriesityksillä Etelä-Korean puolella, nyt on Etelä-Korean kulttuuri-invaasion vuoro.

Kymmenen päivän päästä Pohjois-Korean puolelle lähtee 160 K-popin tähteä ja muuta esiintyjää, joiden on määrä pitää Pohjois-Koreassa konsertteja.

Red Velvet (Punainen sametti) ja Girls’ Generation (Tyttöjen sukupolvi) -yhtyeet edustavat sellaista salaviihdettä, jonka kuuntelusta joutuu Pohjois-Koreassa normaalisti vankilaan. Nyt K-popin tähdet pääsevät esiintymään julkisesti, epäilemättä tarkkaan valitulle puolueuskolliselle yleisölle.

Kulttuurien yhteentörmäys on huimaava. Ilmankos Etelä-Korean pääneuvottelija huokaisi, että oli vaikeaa sopia kappaleista, jotka kelpaisivat kummallekin Korealle.

Mitä tästä kaikesta ajattelee Pohjois-Korea? Pohjois-Korea ei ole vielä edes omalta osaltaan varmistanut tietoa huipputapaamisesta Trumpin kanssa.

Ulkomailla on spekuloitu, että kiristyneet Pohjois-Korean vastaiset pakotteet ovat ajaneet Pohjois-Korean taloudelliseen umpikujaan, minkä takia sen on pakko ottaa sovinnollisempi linja.

Tämä on ilmeisesti ärsyttänyt Pohjois-Koreaa niin paljon, että maan virallinen propagandatoimisto kommentoi vihdoin Pohjois-Korean neuvottelulähtökohtia.

Pohjois-Korean mielestä sen aloitteet ovat osoitus maan voimasta ja itseluottamuksesta eikä suinkaan heikkoudesta.

Nyt sitten tiedämme senkin.

Pohjois-Korean retoriikan tunneskaala vaihtelee äärimmäisyydestä toiseen. Milloin globaali ydintuho on hiuskarvan varassa, milloin taas rauha odottaa oven takana. Se, että Pohjois-Korean ydinaseiden tuhovoimalla ei tällä kertaa retosteltu, kertoo että Pohjois-Korean ilmapuntarissa sää on nyt harvinaisen hyvä.

Ja mitä tästä kaikesta kostuu pieni Suomi? Olympiadiplomatian sijaan meidät tunnetaan saunadiplomatiasta, ja Koreassa sauna tunnetaan hyvin.

Sen verran ulkoministeriön osastopäällikkö Kimmo Lähdevirta paljasti Königstedtin neuvotteluiden jälkeen, että saunassa ei korealaisvieraita käytetty. Olisikohan pitänyt? Löylyä kiukaalle ja ovi kiinni. Ulos saisi tulla vasta kun olisi sovittu ydinaseriisunnasta.

Melkein kaikkea muuta Pohjois-Korean ydinasekehittelyn lopettamiseksi onkin jo tuloksetta kokeiltu.

Jos muuten Suomi jostain historian oikusta – ja ulkoministeriön aktiivisen lobbaamisen tuloksena – saisi isännöitäväkseen Trumpin ja Kimin huippukokouksen, se olisi ennennäkemätön PR-jättipotti, joka jättäisi varjoonsa Etyj-huippukokouksen ja kaiken mitä Suomessa on tällä saralla koskaan järjestetty. Toukokuussa Helsingin nietoksetkin olisivat toivottavasti ohentuneet.

Näin suurta saalista kannattaa tavoitella, vaikka ei mitään saisikaan. Luultavasti sitä myös kalastellaan, koska kukaan ei halua asiaa kommentoida.

Mozilla Launches a Petition Asking Facebook To Do More For User Privacy

Slashdot - 2 tuntia 26 min sitten
An anonymous reader shares a report: After it was revealed that the personal data of 50 million Facebook users was shared without consent, Mozilla is calling on the social network to ensure that user privacy is protected by default, particularly when it comes to apps. Ashley Boyd, Mozilla's vice president of advocacy, says that billions of Facebook users are unknowingly at risk of having their data passed on to third parties. He says: "If you play games, read news or take quizzes on Facebook, chances are you are doing those activities through third-party apps and not through Facebook itself. The default permissions that Facebook gives to those third parties currently include data from your education and work, current city and posts on your timeline."

Read more of this story at Slashdot.

Poliisin tärkeä apuväline taivaalla: Löytää salametsästäjät tai maastoon eksyneet

Yle uutiset - 2 tuntia 29 min sitten

Poliisi tarttuu kauko-ohjaimeen ja nostaa kopterin ilmaan. Jälleen kerran poliisin työssä on tarvetta kuvauskopterille. Ilmasta katsottuna lumesta on helppo havaita moottorikelkan jäljet, jotka kuuluvat hirven salakaatajalle.

Vastaavanlainen rikospaikkatutkinta on vain yksi lukuisista mahdollisista tilanteista, joissa miehittämätön ilma-alus, kuvauskopteri eli drooni on poliisin työkaluna.

Parissa vuodessa Suomen poliisi on ottanut miehittämättömät ilma-alukset osaksi työarkea. Poliisi voi käyttää kopteria käytännössä kaikissa tehtävissään. Sen avulla selvitetään rikoksia, tarkkaillaan väkijoukkoja, lisätään työturvallisuutta, valvotaan liikennettä ja etsitään kadonneita maastosta.

Poliisi käyttää koptereita päivittäin. Eri puolilla maata poliisi tekee 5–15 lentoa. Pelkästään viime vuonna poliisilla oli miehittämätön ilma-alus käytössä noin 850 tehtävässä. Laitteiston lisäksi on satsattu koulutukseen ja yhä useampi poliisi osaa kauko-ohjata koptereita. Poliisilaitosten käytössä on tällä hetkellä sata miehittämätöntä ilma-alusjärjestelmää.

Viimeksi Lapissa kopteri oli merkittävässä roolissa Posion Riisitunturilla seurueestaan eksyneen miehen löytymisessä.

Kopteri ohjasi eksyneen pois maastosta

Varsinkin Lapin erämaissa silmät taivaalla ovat poliisille tärkeä työkalu. Kopteri voi nopeuttaa kadonneen etsintää ja pelastaa ihmishenkiä.

Posiolla Riisitunturilla valokuvaamassa ollut turisti eksyi muusta seurueesta lauantain vastaisena yönä. Mies ehti olla eksyksissä muutaman tunnin. Poliisi etsi kadonnutta kopterin avulla ja sai pian havainnon maastossa liikkuvasta miehestä.

Poliisin kopteri ohjasi miestä reilun kilometrin matkan, kunnes tämä pääsi moottorikelkkapartion kyytiin ja pois maastosta.

Heti seuraavana sunnuntaina Lapin poliisi tarvitsi jälleen kopteria, tällä kertaa rikostutkintaan. Poliisi sai ilmoituksen epäillystä hirven salakaadosta, meni moottorikelkalla tapahtumapaikalle Tervolan Reutuaavalle ja nosti kopterin ilmaan.

Salakaatopaikalta poliisi seurasi moottorikelkan jälkeä läheisen talon pihaan. Pihassa olleiden moottorikelkkojen telojen leveys sopi rikospaikalta löydettyihin jälkiin. Talossa tehdyssä kotietsinnässä löytyi 60 kiloa hirvenlihaa.

Epäilty myönsi lihan olevan peräisin salakaadetusta hirvestä.

Lapin poliisi pääsi salakaatajan jäljille kuvauskopterin avulla.Lapin poliisilaitos Itsenäisyyspäivänä jättioperaatio

Miehittämättömiä ilma-aluksia käytetään muun muassa silloin, kun poliisi tarvitsee ajantasaista tietoa, silmät taivaalle tai elävää karttakuvaa. Kopterin avulla voidaan dokumentoida poliisin tai muiden toimia esimerkiksi suurissa yleisötilaisuuksissa. Ylikomisario Sami Hätösen mukaan Suomessa kopteri on käytössä aina kun on tarve.

– Esimerkiksi muualla Euroopassa kopteria käyttävät vain tietyt henkilöt ja vain erikoisoperaatioissa. Lopputulos on ollut, että tuloksia ei ole tullut lainkaan, Hätönen sanoo.

Hätösen mukaan tulokset puhuvat Suomessa puolestaan. Kopteria käytetään paljon ja se on jo todettu tarpeelliseksi. Jokaisen lennon jälkeen kauko-ohjaaja tekee arvion kopterin hyödyllisyydestä. Jatkossa poliisi tutkia vielä tarkemmin kopterin tuomat hyödyt tutkimuksen avulla.

Hätönen nostaa esiin Helsingissä itsenäisyyspäivän aikaan tapahtuneen poliisioperaation, jossa oli käytössä peräti 21 miehittämätöntä ilma-alusta. Se on tähän mennessä suurin operaatio, jossa koptereita on hyödynnetty yhtäaikaisesti niin paljon. Poliisi sai suoraa tilannekuvaa eri puolilta Suomea.

– Sen jälkeen on noussut esille, että haluamme aina isoihin yleisötapahtumiin käyttöön vastaavanalaisen suorituskyvyn.

Brasilialaisen poliitikon murha kuohuttaa Hollywoodia myöten – Mutta miksi tavallisen kaupunginvaltuutetun kuolema kuohuttaa?

Yle uutiset - 2 tuntia 31 min sitten

– Tämä seuraava laulu on sinulle. Ei ole väliä, tuletko faveloista vai oikein kivalta alueelta. Missä olet, ketä rakastat tai mikä on ihosi väri, yhdysvaltalainen pop-tähti Katy Perry lausui sunnuntaina Rio de Janeirossa ennen kuin esitti vanhan hittinsä Unconditionally, vapaasti suomennettuna "Ilman ehtoja".

Todellisuudessa laulu oli omistettu yhdelle ihmiselle: brasilialaiselle kaupunginvaltuutetulle Marielle Francolle. Hän oli kotoisin favelasta, rakasti naista ja hän oli musta.

Viime viikolla Franco murhattiin raa'asti Rio de Janeirossa. Nyt hänen kuolemansa ovat huomioineet Katy Perryn lisäksi muun muassa drag queen RuPaul sekä Hollywood-tähdet kuten näyttelijä Viola Davis.

Esimerkiksi Greyn Anatomia -tv-sarjan tähti Jesse Williams kirjoitti Francosta kuvapalvelu Instagramissa:

– Marielle oli jotain, mitä Brasilia niin kipeästi tarvitsee, mutta mitä sillä on valitettavan vähän – ihmisiä, jotka ymmärtävät ahdinkoa, jossa valtava osa brasilialaisista elää.

Franco oli yksinhuoltaja ja naisten oikeuksien, mustien, köyhien sekä LGBT-yhteisön puolestapuhuja. Hän oli Rion kaupunginvaltuustossa ainutlaatuinen, sillä musta nainen on valittu valtuustoon viimeksi kymmenen vuotta sitten.

Symboli sorron vastustamiselle

Twitterissä leviävät hashtagit #SayHerName eli "sano hänen nimensä" sekä #MariellePresente eli Marielle läsnä ovat The Washington Postin laskujen mukaan keränneet miljoonia mainintoja sosiaalisessa mediassa.

Sosiaalisessa mediassa Franco on nostettu nimenomaan rasismin vastustamisen symboliksi. SayHerName-kampanja on itse asiassa alun perin laajempi mustien naisten kokemaa poliisiväkivaltaa vastustava kampanja.

Mielenosoittajat esittävät kuollutta poliitikko Marielle Francon murhaa protestoivassa mielenosoituksessa.Marcelo Sayao / EPA

Kuohunta ei ole jäänyt vain internetiin. Tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään paitsi Brasiliassa myös esimerkiksi Lontoossa, Pariisissa sekä Tukholmassa. Ainakin osa mielenosoituksista on Francon muistamisen ohella keskittynyt vastustamaan rasismia.

Kaksijakoinen suhtautuminen

Brasiliassa suhtautuminen Francon murhaan on kaksijakoinen.

Marielle Franco oli ennen kaikkea poliisiväkivallan kriitikko, ja sitä hän kritisoi myös yhdessä viimeisistä twiiteistään.

Franco tapettiin autoonsa, kun hän oli kotimatkalla tapahtumasta, joka käsitteli mustien naisten vaikutusmahdollisuuksia yhteiskunnassa.

Koska murha vaikutti hyvin ammattimaiselta, Brasiliassa epäillään nyt poliisin tai armeijan olevan kytköksissä siihen.

Mieltään osoittavat brasilialaiset pitävät murhaa räikeänä esimerkkinä erityisesti mustiin ja köyhiin kohdistuvasta poliisiväkivallasta.

The Washington Postin mukaan toista ääripäätä edustaa osa Brasilian valkoisesta väestöstä. Heidän mielestään murha on esimerkki Rio de Janeiron väkivaltaisuudesta ja sellaisena peruste poliisin koville otteille.

Täysi remontti: World of Tanksin ulkoasu uusittiin kokonaan

Muropaketti - 2 tuntia 41 min sitten

World of Tanks ajaa uudelle aikakaudelle telaketjut paukkuen.

World of Tanks nähtiin ensimmäisen kerran Venäjällä vuonna 2010 ja vain vuotta myöhemmin pelistä tuli suosittu kautta maailman. Tällä hetkellä tankkipelillä on yli 160 miljoonaa pelaajaa tehden siitä yhden maailman suosituimmista.

Tänään ilmestynyt World of Tanks Update 1.0 -päivitys päästää valloilleen Wargaming-studion pc:lle kehitetyn uuden grafiikkamoottorin. Päivitys tuo tankkipeliin uudet grafiikat, 29 uudistettua taistelukenttää, uuden ääniraidan sekä upouuden kartan.

Päivityksen kunniaksi World of Tanks juhlii Grand Extravaganzalla – kahden viikon mittaisella taistelukimaralla. Se alkaa maaliskuun 23. päivä ja kestää huhtikuun kuudenteen. Sen aikana pelaajat voivat taistella itselleen monia pelin sisäisiä bonuksia sekä palkintoja Inteliltä.

Wargaming on tehnyt Intelin kanssa yhteistyötä kahden vuoden ajan uuden grafiikkamoottorin parissa.

The post Täysi remontti: World of Tanksin ulkoasu uusittiin kokonaan appeared first on Muropaketti.com.

Opiskelijat kisaavat Oulussa kaksipäiväisessä pelintekotapahtumassa – pääpalkintona 2000 euroa

Kaleva - 2 tuntia 42 min sitten
Pelitalo Fingersoft ja japanilainen elektroniikkavalmistaja ROHM Semiconductor järjestävät kaksipäiväisen mobiilipelikilpailun.

Sodankylässä liikenneonnettomuus – kolme vietiin jatkohoitoon

Kaleva - 2 tuntia 45 min sitten
Sodankylässä on tapahtunut liikenneonnettomuus, jossa on ollut osallisina seitsemän henkilöä kahdessa autossa.

Sivut

Tilaa syöte alakulju.net syötteiden kerääjä